WWO

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
sychy

Re: WWO

Post autor: sychy »

W międzyczasie był jeszcze Karrambuś z projektem Pewex.
Jak słucham twoje traczki, to wtedy faktycznie zbiera mnie do sraczki
Połas

Post autor: Połas »

igorzastyy pisze: 30 mar 2026, 22:27 Sokół z Pono pierwsi wyszli z kawałkiem w takim stylu
Tak właściwie to Sokół, Pono i Jędker. Oryginalna wersja W aucie, która znalazła się na krążku Teraz pieniądz w cenie, była nagrana razem z Jędkerem.

I generalnie Jędker sam jest sobie winien, że cała Polska nuciła W aucie ze zwrotką Freda, bo tamta wersja miała być tylko remiksem, ale pan Jędker, mieszkający wówczas w Londynie, zaspał na lot do Polski, gdy Sokół i Pono kręcili teledysk w Warszawie.
https://glamrap.pl/jedker-opowiada-o-za ... m-w-aucie/
TrifeLife pisze: 30 mar 2026, 19:01 Wstyd się przyznać, bo „Product of Poland” Monopolu choć festyniarskie, to nie jest tak złe, jak powszechnie zostało odebrane, a okazało się początkiem końca.
Zaryzykuję stwierdzenie, że gdyby Monopol zamknął się tylko na płycie Product Of Poland Vol 100%, którą przecież współtworzył Czarny HiFi, to nikt nie jebałby Jędkera tak mocno. Pewnie, była beka z kawałka Zodiak na melanżu, były podśmiechujki, że Jędker próbuje zlizać krople sukcesu W aucie (co zapewne było prawdą, bo mocno musiało go boleć to, jak ten kawałek wystrzelił, a 99% słuchaczy nie wiedziało, że brał w nim udział), ale nikt go nie spisywał na straty i pewnie na koniec byłyby heheszki, że taki żart, że zabawa muzyką. Ba, w koszulce Monopolu bujał się na klipie Fusznika i było wszystko git.

Cyrki się zaczęły, gdy w szeregach Monopolu pojawił się Red, Mafia Mike, śpiewająca półfinalistka Top Model i jednocześnie ówczesna dziewczyna Jędkera czy później śpiewające bliźniaczki ze spotu wyborczego Napieralskiego :lol: Wtedy zaczęło się dojenie kasy na pełnej, koncerty po disko miejscówkach i przerabianie hitów na tło do popijawy.

Z czasów monopolowych jest też, wyprodukowany przez Gorzkiego, film Skarlans, w którym Jędker zagrał główną rolę. Aczkolwiek props, że wprost mówili, że robią chujowy film za jak najmniejsze pieniądze. Szanuję.

Obrazek
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

Dziękuję bardzo za przypomnienie o Jędkerze w tym kawałku, bo zapomniałem o tym. Może nawet o tym nie wiedziałem. Nie wiem, nie pamiętam w sumie.
TrifeLife

Post autor: TrifeLife »

Oglądałem chyba ten „Skarlans” i coś mi się kojarzy, że feedback filmu był zbyt radykalny na niekorzyść Jędkera.
Wtedy po prostu było w modzie go przekopać i robił to każdy: Włodi, Tede, Juras coś tam chyba miał problem.

Moim zdaniem ten cały powrót to pomysł Sokoła, którego wszyscy kojarzą ostatnio jedynie z reklamowaniem bukmacherki, a nie muzyką , co jakby nie patrzeć jest śliskie w chuj, choć sama promka WinBooster jest całkiem spoko.
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Połas pisze: 30 mar 2026, 22:55 Z czasów monopolowych jest też, wyprodukowany przez Gorzkiego, film Skarlans, w którym Jędker zagrał główną rolę. Aczkolwiek props, że wprost mówili, że robią chujowy film za jak najmniejsze pieniądze. Szanuję.
O kurde, brzmi jak świetny plan na przystawkę przed dzisiejszym szlagierem piłkarskim Polski.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
igorzastyy

TrifeLife pisze: 31 mar 2026, 8:19 Oglądałem chyba ten „Skarlans” i coś mi się kojarzy, że feedback filmu był zbyt radykalny na niekorzyść Jędkera.
Wtedy po prostu było w modzie go przekopać i robił to każdy: Włodi, Tede, Juras coś tam chyba miał problem.

Moim zdaniem ten cały powrót to pomysł Sokoła, którego wszyscy kojarzą ostatnio jedynie z reklamowaniem bukmacherki, a nie muzyką , co jakby nie patrzeć jest śliskie w chuj, choć sama promka WinBooster jest całkiem spoko.
Tede to nawet go jawnie zdissował w utworze "Diamenty" na DBL

Chciałbym zarabiać teraz hajs jak Jędker
Jędker chciałby, żeby podawali mu rękę
on jest tym pacjentem, który tak ostrzegał
życie jest pokrętne, kto się kurwa sprzedał?
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Zodiak na melanżu banger :cool:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

Dla mnie to jest jedno wielkie pierdolenie z tym, że W aucie to jest jakaś metafizyka i spotkanie z najwyższym, a Monopol to przypał, przez który wyrzucają cię ze sceny. Wynikało to tylko z tego, jaką pozycję miał Sokół, a jaką Jędker.
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
Awatar użytkownika
E-42

Post autor: E-42 »

Najak, uszol akurat by się obronił z Monopolem, bo dalej by palił jana że hehe żart i ironia mordko, a po latach dumny z siebie opowiadałby jak to z Czarnym Polskę rozbujali i w ogóle to nie dość że narrator to wizjoner do tego

Jędker zbyt ciumciokowaty niestety i za mało cwaniacki żeby w ogóle potrafić narzucić swoją narrację w taki sposób
I rot in this dread, my only world's the one in my head
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead

Jak koza w tłuszcz obrośnie zechce wilkiem posmakować
Awatar użytkownika
TooMuchSmoke

Post autor: TooMuchSmoke »

Chuja prawda, temat był już wałkowany - w aucie to pastisz i hołd dla Franka Kimono, który nawet w tym numerze wystąpił. Z resztą ten kawałek nie jest takim jebitnym disco polo pod wiejskie potupaje jak Monopol, no i Sokół nie ruszył w trasę po remizach z tym hitem. Jędker się połasił na łatwy hajs, rynek zweryfikował, że to gówno ma żywotność na poziomie jednego sezonu wakacyjnego i tyle. A ten jeszcze się nadąsał i próbował robić z siebie ofiarę podłego szołbiznesu i okrutnych słuchaczy. I mówię to z perspektywy osoby, która współczesną twórczość Socoola omija szerokim łukiem.
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

Sokół na luzie by Monopol wybronił, gdyby był jego autorem i musiał.
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
Awatar użytkownika
E-42

Post autor: E-42 »

Jędker to przede wszystkim chciał zrobić napad na bank z perspektywy gościa, który nawet nie był kojarzony z wspomnianym żarto hołdo pastiszem i inne fikołki (realnie mnie to nawet mało obchodzi jak kto chce to nazywać ani jaki był zamiar), bo jest nieudacznikiem i sam zjebał, więc ten plan nie był dobrym pomysłem generalnie z jego perspektywy. A Sokołowi uszłoby na sucho, czasem jakiś Peja by się spłakał na tracku, uszat by to olał i elo, po latach żadnej beki by nie było imo
I rot in this dread, my only world's the one in my head
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead

Jak koza w tłuszcz obrośnie zechce wilkiem posmakować
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

aleksy pisze: 31 mar 2026, 12:36 Dla mnie to jest jedno wielkie pierdolenie z tym, że W aucie to jest jakaś metafizyka i spotkanie z najwyższym, a Monopol to przypał, przez który wyrzucają cię ze sceny. Wynikało to tylko z tego, jaką pozycję miał Sokół, a jaką Jędker.
Moim zdaniem jednak nie tylko Sokol. W Aucie to jednorazowka, do tego obecność Fronczewskiego sprswia, że to coś nietypowego, świezego. Monopol to po prostu jakieś chujwieco
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
igorzastyy

W Aucie to był taki bengier. Pamiętam jak za dzieciaka wracaliśmy z jakiś zawodów sportowych i każdy w autokarze elegancko leciał zwrotki na cały głos, że pan kierowca pewnie do dziś darzy Sokoła takim samym brakiem uznania jak użytkownicy Ślizgawki.
Awatar użytkownika
BublOner

Post autor: BublOner »

nawet leciało w tle legendarnej kłótni o porozdzirony gumolit
dziwki basen i machanie kutasem
zygi

Post autor: zygi »

Połas pisze: 30 mar 2026, 22:55 Z czasów monopolowych jest też, wyprodukowany przez Gorzkiego, film Skarlans, w którym Jędker zagrał główną rolę. Aczkolwiek props, że wprost mówili, że robią chujowy film za jak najmniejsze pieniądze. Szanuję.

Dlaczego babeczka z intra tego filmu wygląda jak małolat k2
Spoiler
starydobryhiphop

Post autor: starydobryhiphop »

A ciekawe jak jedker reaguje na gang albani
Awatar użytkownika
igorzastyy

Gang Albanii to zupełnie inna muzyka niż ta, którą tworzył Monopol
ODPOWIEDZ