Eldo
Re: Eldo
Nie wiem po co ci wgl odpowiadam, ale ok - Chrześcijaństwo wielbi mesjasza jako Boga - Jezus jako postać w centrum kultu jest zarazem Bogiem jako jedna z jego 3 emanacji
Tak, to wedle islamu jest hardkorowa herezja, coś nie do pogodzenia z ich wiarą, dla nich to jest czczenie człowieka i zarazem odbieranie Bogu jego należnej czci + trynitaryzm często utożsamiają z politeizmem odmawiając mu monoteistyczności, która jest najświętszym fundamentem wiary muzułmańskiej
Tak, to wedle islamu jest hardkorowa herezja, coś nie do pogodzenia z ich wiarą, dla nich to jest czczenie człowieka i zarazem odbieranie Bogu jego należnej czci + trynitaryzm często utożsamiają z politeizmem odmawiając mu monoteistyczności, która jest najświętszym fundamentem wiary muzułmańskiej
- marmolad_k2
Zobacz postaw się z drugiej strony, może ktoś kiedyś powie dziwko do twojej siostry?
- Haczapurjan
Moja siostra puszcza się na Wyspach regularnie, więc nie byłoby to nadużycie
- gods bidness
Pierwsze słyszę, niby z której strony to jest diss na Graniecną?
- CeHaTeHaCe
ogólnie skurwiłem temat z tą chronologią co jest na genius bo wziąłem datę opowieści eldoki z wikipedii która podaje 12 listopada 2001
jeśli według kilku źródeł bitwa w płocku (z 26 sierpnia 2001) miała być zwieńczeniem beefu to bez sensu żeby diss obrońców miał wyjść pare miechów później
wszystko się zgadza jak za datę premiery weźmiemy lipiec 2001 jak można wyczytać w tamtym artykule z cgmu albo 12 lipca jak w tym poście na fb. nawet na onecie jest jakaś recenzja z października
nie wiem kiedy dokładnie wyszedł dupoliz ale zakładam że też przed tą bitwą, czyli między 12.07 a 26.08. pozmieniam to wszystko później bo może ktoś coś doda od siebie
co do "nienawidzisz mnie" to nie wydaje mi się żeby te kilka wersów było o tede. wtedy to dodałem bez numeracji bo było na kanale yt kontrol457 co wrzucił dużo dissów, chyba nawet ma tu konto
- Haczapurjan
Kurwa a ja Ci zaufałemCeHaTeHaCe pisze: ↑30 mar 2026, 2:20 ogólnie skurwiłem temat z tą chronologią co jest na genius bo wziąłem datę opowieści eldoki z wikipedii która podaje 12 listopada 2001
- marmolad_k2
Eldoka ostro o patogalach na Instagramie
Był zjeb co kręcił bezdomnych dla zasięgów.
Teraz skurwysyny (nie można ich nazwać inaczej) z pato mma dla zasięgów będą ich ustawiać w klatce. Jesteście frajerami najniższego sortu. Zwykłymi śmieciami. I w dupie mam jaki grubas za wami stoi i czyje hajsy. Pierdolnijcie się w głowę cyniczne chujki. A tfu!
- igorzastyy
Nie spodziewałem się, że 46 letni mężczyzna może wybuchnąć z tak niedotyczącego go powodu, ale props, że w końcu ktoś mówi o bezdomnych ludziach a nie psach.
- Haczapurjan
A z Leszkiem to była rozgrywka z klasą
Nie rób bydła, skończ napierdalać farmazon
Nie rób bydła, skończ napierdalać farmazon
Propsmarmolad_k2 pisze: ↑30 mar 2026, 11:02 Eldoka ostro o patogalach na InstagramieBył zjeb co kręcił bezdomnych dla zasięgów.
Teraz skurwysyny (nie można ich nazwać inaczej) z pato mma dla zasięgów będą ich ustawiać w klatce. Jesteście frajerami najniższego sortu. Zwykłymi śmieciami. I w dupie mam jaki grubas za wami stoi i czyje hajsy. Pierdolnijcie się w głowę cyniczne chujki. A tfu!
cztery żubry i dwie kurwy
- gods bidness
Czy Wuwunio już się odniósł? Eldo vs Wuwunio, to by dopiero był beef.marmolad_k2 pisze: ↑30 mar 2026, 11:02 Eldoka ostro o patogalach na Instagramie:
Był zjeb co kręcił bezdomnych dla zasięgów.
- Haczapurjan
Kiedy przychodzisz do kuzynki, a pies zaszczał całą sofęmarmolad_k2 pisze: ↑31 mar 2026, 12:02 Wysłałem znajomej piosenkę Eldo i mi odpisała, że jej kuzynka tak psa nazwała

- igorzastyy
Gorzej jak pies ma peje na sierści.
i eldo na klipie zamiast gustawa
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy