King Tomb

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
gracjangk

Re: King Tomb

Post autor: gracjangk »

Z tego co mówi to chyba nikt tam nie jest na pensji, tylko dzielą się przychodem, czyli jak nie ma zamówień to nie ma wypłaty.
Co do stawek też mi się wierzyć nie chce - te 5-8 koła za sam tekst na pewno nie. Ale jak Tomb siedzi z Tobą w studio, dyryguje całą akcją, pomaga w nagraniach to dostarczana wartość może być już tego warta - szczególnie dla kogoś kto dopiero zaczyna.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Ciekawe czy przy ogarnianiu fizyków też pomaga, ma spore doświadczenie
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
gallrdm

Post autor: gallrdm »

oldschool pisze: 17 mar 2026, 15:08 Haha on pierdoli, że między 5 a 8 tysięcy za napisanie kawałka bierze :rotfl:

Chyba na takie kwoty to jedynie się nabrał Tańcula i Szalony Reporter, ale niech dalej pcha te swoje pierdolenie skoro mały % debili ciągle w to wierzy :rotfl:
5-8k za napisanie kawałka, dla zdesperowanej osoby, która ma hajs i koniecznie chce mieć dobry rapowy kawałek to dużo według Ciebie?
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

Burak pisze: 17 mar 2026, 15:56 Ciekawe czy przy ogarnianiu fizyków też pomaga, ma spore doświadczenie
:lol: :lol: :lol:
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

gallrdm pisze: 17 mar 2026, 16:46
oldschool pisze: 17 mar 2026, 15:08 Haha on pierdoli, że między 5 a 8 tysięcy za napisanie kawałka bierze :rotfl:

Chyba na takie kwoty to jedynie się nabrał Tańcula i Szalony Reporter, ale niech dalej pcha te swoje pierdolenie skoro mały % debili ciągle w to wierzy :rotfl:
5-8k za napisanie kawałka, dla zdesperowanej osoby, która ma hajs i koniecznie chce mieć dobry rapowy kawałek to dużo według Ciebie?
Tak, jak jesteś młodym łebkiem z hajsem za 5-8k lepiej sobie kupić zwrotkę Sentino i twój numer sprawdzi nie 300 osób a 10 000. Albo wydać na lepszy mix

Zresztą nie róbmy z Tomba jakiegoś niesamowitego tekściarza, to w czym on jest najlepszy mało kogo teraz u młodych raperów interesuje. Równie dobrze do napisania panczy o mitologii, żeby 10 starych rondlarzy się spuściło w komentarzach, można wziąć Przemka Fergusona i zapłacić mu w postaci 3 Żubrów i kebaba XXL. A jeśli chodzi o refreny czy jakieś super melodie na numerach to Tomb w tym nie jest nawet 4 ligą.

Jedyne gdzie on się sprawdzi i może złapać frajera na takie ceny to rap influencerów typu Szalony Reporter czy Tańcula. Tam jakieś NPCty mogą się zaskoczyć, że wow Tańcula rzuca jakieś proste gry słowne itd., a same ułomki rzeczywiście by sensownego tekstu nie napisały.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

Niech Tomb pokaże faktury
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Myślicie że Tomb nagrywa reference tracki do tekstów? Też się wypierdala na nich z bitu jak w swoich numerach?
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
KoolSido

Post autor: KoolSido »

Byku tu zarapujesz tak, to znaczy nie tak bo ja w bit nie trafiłem ni chuj ale czaisz
Awatar użytkownika
TooMuchSmoke

Post autor: TooMuchSmoke »

To jest w sumie dobra strategia marketingowa - będzie konsekwentnie budował wizerunek rozchwytywanego ghosta, aż w końcu zbierze się grono dzbanów co będą do niego uderzać o te zwrotki. A patrząc po komentarzach to większość ludzi jednak to łyka.
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

@oldschool bardzo ładnie wyjaśnia Tomba

Dla mnie osobiście te jego teksty to kupa śmierdzącego gówna. Ale już ok, powiedzmy że może jakiś znajomy kiedyś poprosił/Tomb mu zaproponował i coś tam napisał za friko albo butelkę wódki. W tyle jestem w stanie uwierzyć i nic więcej.

No bo to wszystko jest przecież kompletnie bez sensu. Kupić tekst od Tomba.... PO CO!? Serio, kto by mógł wpaść na pomysł, że nie dość że potrzebuję tekstu Tomba to jeszcze mu za niego zapłacę XD Jeżeli mówimy o jakimś młodym łebku bez pomysłu na wybicie, to musiałby być chyba upośledzony, żeby taką decyzję podjąć. Jest milion milionów rzeczy, na które jest rozsądniej wydać pieniądze w takim przypadku. A ktoś już znany, z fanami? No to tym bardziej PO CO XD Na chuj polskiemu raperowi 2026 tekst Tomba. Jak raper jest już znany, to widocznie jakoś sobie radzi z tekstami. Nie ma żadnego powodu, żeby linijki od tego niedorozwoja kupować.

Zawsze wkurwiał mnie ten typ z tym swoim głupim ryjem, ale to tak na marginesie.
gallrdm pisze: 17 mar 2026, 16:46

To jest bardzo dużo. Przecież jak w rapie masz tylko tekst, to nie masz nic. To ci nic nie pomoże, jak reszta nie działa. Z drugiej strony jak masz flow, styl i charyzmę, to już jesteś wygrany i wcale nie jest powiedziane, że nie napiszesz spoko tekstu jak spróbujesz. A nawet jak nie wyjdzie spoko, to nie jest aż takie ważne, żeby 5-8k wydawać, przecież to nie zrobi żadnej różnicy.
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
Awatar użytkownika
igorzastyy

Sprytny jest, że sobie z góry stawki nalicza. Klient powinien mieć w umowie jakiś punkt, że płaci np. 3 koła za zawrotkę, a resztę w zależności od tego jak się track przyjmie, bo napisze jakieś gówno, które będzie miało 2 koła wyświetleń i co? Naliczy 8k, bo podwójne jak u Eminema zastosował?

Tzn. wiadomo, że tekst bez głosu, charyzmy, flow to tylko tekst, ale jak chłop jeszcze pomaga przy nagrywaniu, to tym bardziej ludzie powinni punkty w umowie zamieszczać, które uzależniają jakąś część zapłaty od sukcesu tracku.
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Jeśli ktoś chce zostać raperem, a nie potrafi sam napisać tekstu, to niech płaci ghostowi za napisanie zwrotki jak za zboże
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Rozumiem w czasach przed AI, ale obecnie taki wannabe raper przecież może zakręcić jakiegoś Chata GPT żeby mu napisał rymowany tekst i zrobi to za darmo, a nie za 5-8 koła :dunno:
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
igorzastyy

Poprosiłem a właściwie nakazałem trybowi AI Google by napisało mi zwrotkę w stylu Tomba i wypluło takie coś XD

Wchodzę na bit jak do siebie, ty stoisz tam jak cieć w budzie,
Robię tu syf, a ty sprzątasz po mnie jak dzieć-brudzie,
Mam tyle flow, że laski myślą, że to aquapark,
A twój rap jest tak suchy, że pęka ci twarz-tarka,
To proste – ja jestem legendą, ty co najwyżej mitem,
Wjeżdżam w ten bit i wypluwam te wersy z apetytem,
Mój styl to dynamit, twój to tylko kapiszon,
Zamykam ci gębę, bo te twoje rady mi wiszą.
#KingTomb #Panteon #LiczyszNaFarta
Awatar użytkownika
Popi

Post autor: Popi »

Za 8 koła to podejrzewam, że idzie już jakieś featy w mainstreamie kupić. Jak dla mnie Tomb jest niewiarygodny jak Grande i jak pisze to może jakimś influencerom i raz do roku jakiemuś trzecioligowcowi co mu się deadline w wytwórni zbliża
Popi.jaku
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Szalony i tańcula się zesrali bo przepłacili? Nieźle Tomb ich oscamował na 20 tysięcy :rotfl:
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
igorzastyy

No ta pierwsza zwrotka z tego dissu co Tańcula nawija to nawet podpisu nie trzeba, żeby rozpoznać, że to punche Teombe. Dwuznaczności Tomba rozpoznam obudzony w środku nocy
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Trzeba przyznać Tombowi, że dobrze jedzie z tą swoją narracją, pewnie byłby dobrym sprzedawcą garnków lub pościeli dla dziadków.

Dodatkowo trzeba było dopłacić żeby Tomb dostał darmową reklamę i oficjalnie podpisane było, że to on pisał :bowdown:
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Na fizykach swoich płyt się uczył jak robić kwitflipy, teraz tylko grube ryby go interesują :joint:
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Dopłacanie ghostwriterowi żeby nie był ghostem tylko podpisany :bowdown:
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
ODPOWIEDZ