[film] Co to ja ostatnio widziałem
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem
Plus Tymon Tymański, generalnie Totartowa ekipa.
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.
R.I.P mordy
R.I.P mordy
Gruby przelot...ciekawe czy to "wonda na szafe" gdzies jest... "lalamido" przy nich to lipa, w ksiazce Tymanskiego "Adhd..." opisana jest ta wygrzewka, ponizej jakies pierwsze performancy (delikatne...z tego co wiem bo czasem potrafili niezle naodpierdalac)Luxair pisze: ↑19 lut 2026, 13:43 @Pshemass1 To, zdaje się, kultowy Paweł Paulus Mazur. Kiedyś w "Radiostacji" (albo "Rozgłośni harcerskiej") miał program "Windą na szafę" i tam takie ciągi fristajlowanego absurdu dawali że głowa mała. Ale bez konferansjerskiego zaciągania jak Końjo ze Skibą, tylko tak sobie od niechcenia...
Spoiler
w ogole w podcasexie sporo tez o nich nawijają
Hyphap! |
|
- Cz4rny1337
- Moderator
Wielki Marty - no kozak film w chuj, bardzo lubie uncut gems i good time [musze nadrobic smashing machine] i ogolnie zdolne chlopaki Ci bracia safdie
swoja droga ten film jeszcze bardziej pokazuje absurd oscara dla Anory jajebe
swoja droga ten film jeszcze bardziej pokazuje absurd oscara dla Anory jajebe

- ConeyIsland
21 gramów
Kolejna klasyka odhaczona. 9/10. Kurwa, podobał mi się ten zabieg z początku pomieszania z popierdoleniem chronologii, akcji, wszystkiego. Potem mamy mocny punkt kulminacyjny i zaczyna się wszystko kleić. Zajebisty film, do mnie trafił.
Kolejna klasyka odhaczona. 9/10. Kurwa, podobał mi się ten zabieg z początku pomieszania z popierdoleniem chronologii, akcji, wszystkiego. Potem mamy mocny punkt kulminacyjny i zaczyna się wszystko kleić. Zajebisty film, do mnie trafił.
-
peterkurten
Fantastyczna czwórka, jeden z gorszych marveli jaki widziałem, nie polecam
Plus cgi za 5 zł
Oj, tak. Druzgocące gówno. W swoim top15 bym zmieścił chyba.ConeyIsland pisze: ↑23 lut 2026, 10:08 21 gramów
Wielki marty - zajebisty film, wesoly koleszka musial byc ten Marty w realu
Ostatnio zajawa na A24 i tak:
- Friendship - przesztos, poziom cringu i pojebanstwa na jaki od robinsona oczekiwalem
- bogini partenope - przynudnawy, ale pani ladna i ladne widoczki, ale no nuda...zdjecia kozak
- spring breakers - gući gęg gući gęg skrr trrr nie siadlo za bardzo team tony montana jestem chyba...
Dajcie cos widzowie od nich godnego polecenia
eluwina!
Ostatnio zajawa na A24 i tak:
- Friendship - przesztos, poziom cringu i pojebanstwa na jaki od robinsona oczekiwalem
- bogini partenope - przynudnawy, ale pani ladna i ladne widoczki, ale no nuda...zdjecia kozak
- spring breakers - gući gęg gući gęg skrr trrr nie siadlo za bardzo team tony montana jestem chyba...
Dajcie cos widzowie od nich godnego polecenia
eluwina!
Hyphap! |
|
ale że z A24? kurwa, oni wydali tyle sztosów, ale dla mnie z obowiązkowych, jeśli jeszcze nie widziałeś:
- under the silver lake
- the lighthouse
- mindsommar
- the witch
- uncut gems
- good time
- past lives
- x
- brutalist
i oczywiście nie oglądaj pierdolonego w dupę aftersun. serio nie wiem czy za dorosłego życia widziałem film który nie uderzył z miejsca, ale został w głowie tak dlugo i z dnia na dzień budował coraz większy smutek. długo musiałem to wymazywać z głowy, jebać.
- under the silver lake
- the lighthouse
- mindsommar
- the witch
- uncut gems
- good time
- past lives
- x
- brutalist
i oczywiście nie oglądaj pierdolonego w dupę aftersun. serio nie wiem czy za dorosłego życia widziałem film który nie uderzył z miejsca, ale został w głowie tak dlugo i z dnia na dzień budował coraz większy smutek. długo musiałem to wymazywać z głowy, jebać.
yer a wizard, Harry
"Przystan" (1999) - młoda Ostaszewska, końcówka Polski w wydaniu znanym z lat '90. Nauczycielka, młody chłopiec, miłość. Boże, ale mnie rozczulił ten film.
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.
R.I.P mordy
R.I.P mordy
- ConeyIsland
Props zjebie, zajebisty film. Hardy topka
Cały seans jak na szpilkach, a gdyby to tak opisać na papierze, to chłop po prostu non stop wisi na słuchawce
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
- ConeyIsland
Dokładnie tak jak mówisz. Świetny film, w chuj niedoceniany
Zajebisty w sposób, jaki zdarza się rzadko. W dodatku kiedy wychodził pracowałem w firmie zajmującej się budowlanką, więc kiedy wjechał wiadomy motyw i wiadomy cytat z rozmowy z tym ciućmokiem Donalem, to nie dość że się po prostu wzruszyłem na seansie, to jakoś tak od razu przyjemniej się wstawało do roboty.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
- ConeyIsland
Pojedynek
Byłem wczoraj na tym filmie w kinie. Spodziewałem się albo czegoś totalnie średniego albo czegoś max "ujdzie", nic więcej. A daję 7/10, pozytywnie się zaskoczyłem. Props za przypomnienie młodzieży o ruskiej dziczy. Gierszała fanem bynajmniej nie jestem ale dobrze wypadł.
Buntownik z wyboru
Tak jak 21 gramów mnie kupił w całości, tak Buntownik do mnie raczej nie trafił. Film sprzed niemal 30 lat, przez wielu uważany za kultowy... zapamiętam go, to na pewno, ale do osobistej topki mu daleka droga.
Byłem wczoraj na tym filmie w kinie. Spodziewałem się albo czegoś totalnie średniego albo czegoś max "ujdzie", nic więcej. A daję 7/10, pozytywnie się zaskoczyłem. Props za przypomnienie młodzieży o ruskiej dziczy. Gierszała fanem bynajmniej nie jestem ale dobrze wypadł.
Buntownik z wyboru
Tak jak 21 gramów mnie kupił w całości, tak Buntownik do mnie raczej nie trafił. Film sprzed niemal 30 lat, przez wielu uważany za kultowy... zapamiętam go, to na pewno, ale do osobistej topki mu daleka droga.
Jedna bitwa po drugiej
Spoiler
widać , że Leo stara się o statuetkę bo strasznie przerysowuje graną przez siebie postać - osobiście zmęczyłem się jego grą
z kolei Sean Pean jako ten skurwesyn genialnie komiksowy - nie wiem czy dałbym statuetkę bo nie widziałem konkurencji, ale zostaje w głowie
z kolei Sean Pean jako ten skurwesyn genialnie komiksowy - nie wiem czy dałbym statuetkę bo nie widziałem konkurencji, ale zostaje w głowie
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
dzięki za polecajke, skończyłem przed chwilą, dojebany film
kocham Hardyego bardzo
-
peterkurten
Przypomniałem sobie po x latach Ukryty Wymiar, cudowny film, szkoda że wersja reżyserska nigdy nie wyszła 
Standardowo jakby ktoś miał coś do polecenia w podobnym klimacie to walcie śmiało
Standardowo jakby ktoś miał coś do polecenia w podobnym klimacie to walcie śmiało
oglądałem wczoraj Zgiń kochanie i mi się podobało poza tym, że oczywiście retrospekcje, pomieszane wątki i tak dalej