NBA
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: NBA
IMO ciekawe win (albo raczej try to contend) now* ze strony Utah, kontrakt Lauriego jest taki, ze chca pewnie zmaksymalizowac te 2 sezony kiedy jego trade value jest chujowe. Kessler wygladal zajebiscie przed kontuzja, Keyonte rozwinal sie szybciej niz mysleli - pewnie jeszcze jeden ruch zrobia i yolo.
*tzn. w przyszlym sezonie, bo w tym czeka potencjalnie dobry draft pick
*tzn. w przyszlym sezonie, bo w tym czeka potencjalnie dobry draft pick
Szkoda mi Lauriego, oglądam se czasem NBA plus w zeszłym roku mistrzostwa i typ wydaje się być skrojony pod dzisiejszą koszykówkę, już nie świeżak, ale też wcale nie stary, no idealny wiek i skillset na 2-3 opcje w sensownie zbudowanym contenderze, a przekisi karierę w Jazz, którzy sami nie wiedzą czy tankują, przebudowują, czy handlują na tu i teraz. FINansowo na tym źle nie wyjdzie, ale no.
I druga rzecz to zabawne jak Giannis może nie mieć gdzie przejść akurat jak najwyraźniej uznał, że pora odejść. Nie mam na myśli tego, że ZUPEŁNIE nie ma gdzie odejść, tylko kierunków będących wyraźnym, natychmiastowym upgradem na tym co miał w Bucks serio nie ma aż tyle. Rok kontraktu, połamany ZNOWU co nie wróży najlepiej, 31 lat, mało kto na rynku może szastać, część może ale nie wygląda jakby mieli panikować i w końcu skończy się tym, że ~top3 gracz ostatnich 5 lat narzekający że chciałby się o coś realnie bić skończy w średniaku za jakąś gównopaczke.
I druga rzecz to zabawne jak Giannis może nie mieć gdzie przejść akurat jak najwyraźniej uznał, że pora odejść. Nie mam na myśli tego, że ZUPEŁNIE nie ma gdzie odejść, tylko kierunków będących wyraźnym, natychmiastowym upgradem na tym co miał w Bucks serio nie ma aż tyle. Rok kontraktu, połamany ZNOWU co nie wróży najlepiej, 31 lat, mało kto na rynku może szastać, część może ale nie wygląda jakby mieli panikować i w końcu skończy się tym, że ~top3 gracz ostatnich 5 lat narzekający że chciałby się o coś realnie bić skończy w średniaku za jakąś gównopaczke.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
- zemsta1camzata
Davis za jakieś śmieci i picki w wizards xDDDDDDD
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
- zemsta1camzata
Te picki od Wizards też gowno warte, 2026 OKC to będzie 28-30, a 2030 Wizards jest i tak protected
McCain w okc za 2026 rockets i jakieś 3 drugie rundy.
McCain w okc za 2026 rockets i jakieś 3 drugie rundy.
Props Dallas 
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
- zemsta1camzata
Głównym problemem jest to, że jest ciągle kontuzjowany
ale Dallas dojebało kolejny transfer z NBA Centel, tam gmem został jeszcze większy debil niż Harrison? chociaż ten transfer Luki w wykonaniu Nico choć tragiczny to nie wyglądał przynajmniej na papierze tak katastrofalnie aż do tego momentu
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
niepojęte jest jak Dallas spierdolili ostatni rok swojego funkcjonowania. już pal licho Doncicia, ale imo wystarczyło robić nic i dać spróbować za rok pograć ekipie Irving/Flagg/Davis zwłaszcza, ze maja w tym roku swój pick, sensownego trenera i kilku graczy z których można ułożyć rotacje
rozumiem, ze w świecie NBA nic nie jest czarnobiale w taki sposób jak to napisałem powyżej i można wyczytać w internecie, ze Davis się stawiał albo przedłużenie albo trade, ale uzyskać tak nędzny zwrot to się nie widzi.
dla Wizards wrzucam za to spory props, bo z dzisiejszej perspektywy trade po Younga ma teraz więcej sensu, a jeżeli poszczęści im się w loterii i wyciągną jakiegoś kozaka w top3 draftu to przebudowa wykonana nie tracąc niemalże nic
nie do pomyslenia na początku sezonu
rozumiem, ze w świecie NBA nic nie jest czarnobiale w taki sposób jak to napisałem powyżej i można wyczytać w internecie, ze Davis się stawiał albo przedłużenie albo trade, ale uzyskać tak nędzny zwrot to się nie widzi.
dla Wizards wrzucam za to spory props, bo z dzisiejszej perspektywy trade po Younga ma teraz więcej sensu, a jeżeli poszczęści im się w loterii i wyciągną jakiegoś kozaka w top3 draftu to przebudowa wykonana nie tracąc niemalże nic
ale co da dodatkowy rok rozwalonemu już fizycznie Davisovi który tylko nabiera masy, Irvingowi po rocznej przerwi który też już jest za górką i Flaggowi który jest jeszcze daleko od prime? walka o 2 rundę? Pójście po tego Davisa już rok temu było wiadome jak się skończy i paradokslanie trzeba było go już pchać dalej w offseason gdzie miał jeszcze jakąś wartość + było wiadomo że Kyrie nie pogra przez dłuższy czas; i gdyby nie ten Flagg z przypadku to Dallas było by w dupie na najbliższą dekadę i w sumie ironicznie można stwierdzić że suma wartości na koniec od wymiany young-luka się się na koniec zgadza
Bardziej się zastanawiam po co drużyny typu Utah czy Wizards skupują takie elementy gdzie w przypadku contenderów miałoby to jakiś sens lub brali spadające kontrakty albo dostawali picki ale jest wręcz odworotnie
Bardziej się zastanawiam po co drużyny typu Utah czy Wizards skupują takie elementy gdzie w przypadku contenderów miałoby to jakiś sens lub brali spadające kontrakty albo dostawali picki ale jest wręcz odworotnie
- zemsta1camzata
bo żaden fa tam nigdy nie będzie chciał przyjść (z uwagi na bycie zadupiem - jazz, albo posiadanie nieudaczników we front office - wizards), więc ich jedyna szansa na cokolwiek innego niż walka o playiny to branie jakichś davisów, trae, jjj czy innych których big market nie będzie chciał, bo są albo podatni na kontuzje, albo mają przepłacony kontrakt, albo są chokerami
wyjątkiem są teamy, które mimo bycia ze small marketu mają zajebisty front office i tam gracze chętnie przyjdą (okc czy sas)
Ja tam propsuje Wizards, zyskali dwóch all starow, nie tracac zadnego konkretnego prospecta. Jakiej jakosci Ci all starzy to wiadomo, jednak najwieksze gwiazdy jakie graly w wizards XXI w. To Arenas, Wall, Beal i 40 letni Jordan, wiec biorą co mogą
- zemsta1camzata
zapomniałeś o gortacie jeszcze
to to wiem, ale o ile jestem w stanie zrozumieć branie z FA/za nic gwiazdy bez potencjału na sukces typu Young, tak jeszcze dopłacanie do tego dealu biorąc gościa za 50 baniek za sezon który może być 4 opcją jak JJJ czy brania truchła AD dalej nie ma większego sensu, no chyba że mówimy o tym by organizacja choć na moment kogokolwiek zainteresowała i najebać merchu z danym nazwiskiem
- zemsta1camzata
wizards to jeszcze dwa lata temu siedzieli ugotowani z kuzmą i poolem na długich kontraktach
, to lepiej już mieć trae i ad
nie oddali w zasadzie nic wartościowego, mają wszystkie swoje 1st round picki poza 2026 (tutaj sa jakieś różne zależności, nie chce mi się zagłębiać w szczegóły kiedy dostaną pick i czyj pick), na rynku fa nie będzie nikogo ciekawego, to już chyba lepiej mieć davisa z kontraktem do 2028 niż wpierdolić 4 letniego maxa lavine'owi, ingramowi czy townsowi w 2026 czy 2027
nie oddali w zasadzie nic wartościowego, mają wszystkie swoje 1st round picki poza 2026 (tutaj sa jakieś różne zależności, nie chce mi się zagłębiać w szczegóły kiedy dostaną pick i czyj pick), na rynku fa nie będzie nikogo ciekawego, to już chyba lepiej mieć davisa z kontraktem do 2028 niż wpierdolić 4 letniego maxa lavine'owi, ingramowi czy townsowi w 2026 czy 2027
A ja narzekałem na tych parę chudych sezonów po miśku, gdzie drużynę za uszy ciągnęli dziadek Dirk, kurwa, Monta Ellis i pojebane rotacje Ricka, a w s5 sympatyczny i graślawy Zaza Pachulia biegał. Brakuje mi tych czasów
I rot in this dread, my only world's the one in my head
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead
Przez chwilę myślałem że zbliżasz się w oddali
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead
Przez chwilę myślałem że zbliżasz się w oddali