offtopic książkowy

Kategoria poświęcona książkom, tekstom i dziennikarstwu.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
mql
Moderator

Re: offtopic książkowy

Post autor: mql »

Bez kitu co ja miałem w głowie :lol:
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Ale sero, co Ci sie w tej książce podobało? Język, sposób narracji, błyskotliwość, spostrzeżenia, suspens?
Awatar użytkownika
mql
Moderator

nie no, przecież jest na poziomie "Może być", trzeba to odczytywać w kontraście z gownami z poziomu niżej

ciekawy imo mimo wszystko jest wgląd w umysł człowieka wynarodowionego, jałowego, pozbawionego przystani, który moze probowac i ze wszystkich sił, a i tak wraca do punktu wyjścia, tzn nijakości przy przeświadczeniu o czymś wiecej (ale tu faktycznie starczy chwila rozmowy z losową osoba z tindera, efekty podobne, chociaż w sumie Przemieszczenie jest tak diabelsko krótka książka, że nawet zapoznawcza kawa potrwa dłużej niż lektura)
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

sory że wam przerywam ciekawą dyskusję, ale wkurwia mnie to co zrobili na lubimyczytać, że bez logowania możesz przeczytać tylko 2 pierwsze od góry opinie użytkowników. dawajcie już tego książkowego odpowiednika RYMa i niech ten pej zdycha w pizdu.
Jestem zadeklarowanym wyborcą Grzegorza Brauna i otwartym zwolennikiem Konfederacji Korony Polskiej
free smly
rip komunistompodprad
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Jest goodreads ale jakieś to takie nie wiem. Też mi brakuje czegoś jak RYM do książek
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
Awatar użytkownika
baqlashan

myślę, że kwestia czasu bo niedawno zrobili ryma do gierek i glitchwave to sie nazywa i jest w pyte
Jestem zadeklarowanym wyborcą Grzegorza Brauna i otwartym zwolennikiem Konfederacji Korony Polskiej
free smly
rip komunistompodprad
Awatar użytkownika
mql
Moderator

no ja korzystam z tego goodreads, ale nie jestem fanem niestety
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

mimo wszystko goodreads lepsze niż lubimyczytać, ale i tak tylko wrzucam ocenki i nie korzystam z niczego innego
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Nicmadrego

Post autor: Nicmadrego »

Lubimyczytac to jest najgorszy rak polskiego internetu. Abstrahując od poziomu recenzji i ocen, które generalnie są chuja warte i wysoka ocena tam to jest dla mnie raczej ostrzeżenie, to jeszcze sama ta strona przez najebanie reklamami i wymaganie logowania nie nadaje się do jakiegokolwiek korzystania. Mało co mnie ostatnio wkurwia tak jak ci idioci stamtąd, którzy jeszcze są w chuj dobrze spozycjonowani w googlach i ciągle mi wyskakują jak chcę coś sprawdzić o jakiejś książce. Nie no, podobne emocje wzbudza u mnie chyba tylko próba zakupu biletu przez PKP.pl (jebać).
Awatar użytkownika
moshe

Post autor: moshe »

Istnieje jeszcze Storygraph jbc, ale sam nie uzywam. Tylko read/currently reading/to-read na goodreads i oznaczanie DNFow, na lubimyczytac nie moge patrzec bo maja zjebane UI. Prostactwo goodreads jest dla mnie piekne.

Poza tym ocenianie w jakiejstam skali jest dla mnie totalna abstrakcja, robie to tylko na filmweb ale sam nie wiem po chuj.
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

Burak pisze: 05 lut 2026, 20:03 Jest goodreads ale jakieś to takie nie wiem.
goodreads przede wszystkim dziala jak gówno osrane orzygane, a aplikacja mobilna jest jeszcze gorsza
spolecznosc nieco wyzszy poziom niz lbcztc, nie ma przede wszystkim plakania o OLABOGA LEWACTWO z kazdej strony, ale i tak pod kątem spierdolenia do filmweba nie ma nawet co porownywac, ci troglodyci są nie do przebicia XD
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Awatar użytkownika
baqlashan

goodreads dla mnie ma layout jak prog archives po roku w rosji.

Dodano po 1 minucie 13 sekundach:
sebring pisze: wczoraj, 16:51 nieco wyzszy poziom niz lbcztc, nie ma przede wszystkim plakania o OLABOGA LEWACTWO z kazdej strony
nie wiem, jakoś lubię poczytać na kiblu opinie z lubimyczytać i nie za bardzo dostrzegłem taki fenomen. chociaż ja mało beletrystyki lukam, to może w tym rzecz. jeśli chodzi o userskie recki książek historycznych / popularnonaukowych / naukowych to uważam, że bardzo często trafiają się tam kumate osoby.
free smly
rip komunistompodprad
ODPOWIEDZ