Michał Wojtek - Worek Na Kości (2026)
-
nigdyniebralemkoksu
Re: Michał Wojtek - Worek Na Kości (2026)
Nie sądziłem, że zajaram się rapem w 2026. Ostatni polski raper
piękne, ale za krótkie, chociaż lepszy niedosyt niż przesyt
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
-
Nicmadrego
Bardzo to jest ładne. Szkoda, że tak mało odsłuchów. No, ale słuchacie rapu z chuja, taka prawda.
bardzo ładna płyta, myśle że długość jej tu jest na plus nie minus, lekki niedosyt na kolejne materiały
michał czy tam wojtek nagrywaj więcej nie daj się prosić
michał czy tam wojtek nagrywaj więcej nie daj się prosić
fajne ale oczekiwania miałem wyższe, nie bardzo podchodzi mi ten gitarkowo-balladowy klimat, wolałbym jednak jakieś bardziej standardowe bity, no i ten track zaangażowany społeczno-politycznie chvjowy, poza tym git
wszedłem zachęcony opiniami i musze przyznac ze ziomek ma zajebistą dykcje i naturalne rymy, aczkolwiek nie mogę się pozbyć wrażenia że to jakiś Mata x Adi Nowak
beaty też przyjemne choć za bardzo popowe dla mnie. tekstowo za to mi to kompletnie nie siedzi. jako pop rap dla normików to 10/10 i niech się gościowi wiedzie, ale brakuje mi jakiegoś pierdolnięcia w tym wszystkim i własnej duszy
E: sprawdzilem sobie teraz Hachi i wchodzi jak należy, może to po prostu kwestia stylistyki
E: sprawdzilem sobie teraz Hachi i wchodzi jak należy, może to po prostu kwestia stylistyki
TO SYBERIA
ZIMNO NA TYCH PERYFERIACH
No ta płyta trochę ciumciokowata, sprawdź też Quetzalcoatl.
Zawsze wiernie kc internet
Obadam w wolnej chwili, ale jeśli przesłodzone będzie za bardzo, to dużych nadziei na kolejne odsłuchy sobie nie robię. Dobrze w chuj się ten koleżka zapowiadał, ale po akcji z ratowaniem życia koleżce wysyłając go na wczasy się spierdoliło niestety i go wcięło na zbyt długo
Obadam w wolnej chwili, ale jeśli przesłodzone będzie za bardzo, to dużych nadziei na kolejne odsłuchy sobie nie robię. Dobrze w chuj się ten koleżka zapowiadał, ale po akcji z ratowaniem życia koleżce wysyłając go na wczasy się spierdoliło niestety i go wcięło na zbyt długo
I rot in this dread, my only world's the one in my head
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead
Jak koza w tłuszcz obrośnie zechce wilkiem posmakować
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead
Jak koza w tłuszcz obrośnie zechce wilkiem posmakować
- scam_sakawa
Nudne to, takie połączenie Taco/Maty/Adi Nowaka, ale bez pierdolnięcia. Ciumciok rap.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- francocarlos
Numery Wrocławski Trójkąt (co uderza nawet jak się jeszcze nie zna tytułu) i NWM Czemu mają bardzo duży Taco vibe
Ten drugi też trochę odstaje od reszty płyty, jest wesoły i “złożony”, tzn reszta jest taka trochę ambientowa (?), co mnie się bardzo podoba bo świetnie to eksponuje jego głos, który z natury ma trochę taki delikatny, chłopięcy
Utwór zamykający to mój faworyt
Choć jestem zadowolony, to nadal czekam na coś bardziej na pewniaku i przewózce
Ten drugi też trochę odstaje od reszty płyty, jest wesoły i “złożony”, tzn reszta jest taka trochę ambientowa (?), co mnie się bardzo podoba bo świetnie to eksponuje jego głos, który z natury ma trochę taki delikatny, chłopięcy
Utwór zamykający to mój faworyt
Choć jestem zadowolony, to nadal czekam na coś bardziej na pewniaku i przewózce
Spoiler
doslownie nie jest polaczeniem zadnego z tych cpunow alkoholikow itd xdscam_sakawa pisze: ↑28 sty 2026, 17:49 Nudne to, takie połączenie Taco/Maty/Adi Nowaka, ale bez pierdolnięcia. Ciumciok rap.
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Ale nikt nie mowi ze jest, tylko ze tak brzmi 
TO SYBERIA
- scam_sakawa
sorry kurwa, że ktoś ma inne wrażenia niż Twoje po odsłuchu materiału A i mając z tyłu głowy materiały B, C, D od innych gościeddy_wata pisze: ↑28 sty 2026, 22:21doslownie nie jest polaczeniem zadnego z tych cpunow alkoholikow itd xdscam_sakawa pisze: ↑28 sty 2026, 17:49 Nudne to, takie połączenie Taco/Maty/Adi Nowaka, ale bez pierdolnięcia. Ciumciok rap.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
no w sensie ze nie brzmi
no imo z Taco i Adim to dobre odniesienia, tylko na pewno jest mniej wkurwiający niż ten drugi (i pierwszy w sumie też)
jeszcze ten kawałek z babą, to jak "raj tuż za rogiem" bisza
ale ogólnie fajne nawet, wczoraj narzekałem na marcelego bobera, a taki ciumciok rap jak Michała Wojtka zawsze ok
jeszcze ten kawałek z babą, to jak "raj tuż za rogiem" bisza
ale ogólnie fajne nawet, wczoraj narzekałem na marcelego bobera, a taki ciumciok rap jak Michała Wojtka zawsze ok
no sory kurwa dla mnie to krzywdzace porownania, zupelnie inna wrazliwosc niz ci gosciescam_sakawa pisze: ↑29 sty 2026, 10:10sorry kurwa, że ktoś ma inne wrażenia niż Twoje po odsłuchu materiału A i mając z tyłu głowy materiały B, C, D od innych gościeddy_wata pisze: ↑28 sty 2026, 22:21doslownie nie jest polaczeniem zadnego z tych cpunow alkoholikow itd xdscam_sakawa pisze: ↑28 sty 2026, 17:49 Nudne to, takie połączenie Taco/Maty/Adi Nowaka, ale bez pierdolnięcia. Ciumciok rap.
Bo se wyekstrapolowales ze chodzi o tresc, gdzie mi glownie chodzi o barwe glosu i nawijke. Zluzuj wora edzio
TO SYBERIA
W ciumciok rap raczej sie odnosi do tresci ale juz faktycznie eot