Jaki tournament, taki winner.
Popularne/niekontrowersyjne zdanie o polskim rapie
- marmolad_k2
Re: Popularne/niekontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Nie wydaje mi się, żeby truskulu słuchały typiarki. Ani z doświadczeń osobistych ani z tego, czym jest truskul.
Przecież zainteresowanie rapem (zainteresowanie a nie przesłuchanie piosenki Quebonafide) to zajawka typowo męska. A żeby zainteresował cię truskul to jednak ta muzyka musi cię jarać bardziej niż lalala. Tam są wielokrotne, a niekumaci nawet ich nie zauważają. Chłopy tam pierdolą o jakimś hiphopie, graffiti, piwie na ławce z kolegami. To nie są tematy dla panienek. A Żabson? Nawija sobie o wszystkim i o niczym, w tym np. o tym, że się zakochał. Tematy są luźniejsze, a podkłady bardziej strawne dla kogoś nieobytego z tą muzyką.
W ogóle nie kupuję tej tezy i nie rozumiem, czemu pojawiła się w tym temacie, skoro za chuj nie jest popularna.
Przecież zainteresowanie rapem (zainteresowanie a nie przesłuchanie piosenki Quebonafide) to zajawka typowo męska. A żeby zainteresował cię truskul to jednak ta muzyka musi cię jarać bardziej niż lalala. Tam są wielokrotne, a niekumaci nawet ich nie zauważają. Chłopy tam pierdolą o jakimś hiphopie, graffiti, piwie na ławce z kolegami. To nie są tematy dla panienek. A Żabson? Nawija sobie o wszystkim i o niczym, w tym np. o tym, że się zakochał. Tematy są luźniejsze, a podkłady bardziej strawne dla kogoś nieobytego z tą muzyką.
W ogóle nie kupuję tej tezy i nie rozumiem, czemu pojawiła się w tym temacie, skoro za chuj nie jest popularna.
dla nich jesteś nikim
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
Kurwa puscie laika smarkiego czy nie wiem kurwa gruby mielzky dupeczce to na was spojrzy z politowaniem co najwyżej
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
W sumie to znam kilka fajnych bab, co lubiły Laika czy Smarkiego, ale takich co słuchają Mielzkiego, to nawet chłopów nie znam
cztery żubry i dwie kurwy
daj namiary, bo pierwsze słowo wyklucza forumową pigułe
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
- oKulTywowany
Bonson też do takich zalicza sie?
This page is no longer available.
- marmolad_k2
Przypomniało mi się jak Saturn koleżance z liceum puszczał Gorącą ofiarę Jimsona

Bonson to przez chwilę byl wręcz bożkiem ówczesnych julek z gimbazy, ktore wrzucały wersy z pana śmiecia o blancie, seksie i blancie na opis na gg tablice na fb czy tam naszej klasie
no i oczywiście przez ich już nie ma, ale później jak zaczął nawijać o tym, że był na dnie schlany, zaszczany i z nadzieją że się nie obudzi, to grupą docelową okazali się ślizgerzy
na mnie Stonka
na ziomalu kaf-tan
na ziomalu kaf-tan
Moze byl bliski odpowiedzi na pytanie zawarte w tytule jego najwiekszego tematumarmolad_k2 pisze: ↑24 sty 2026, 21:39 Przypomniało mi się jak Saturn koleżance z liceum puszczał Gorącą ofiarę Jimsona![]()
![]()
- marmolad_k2
Wstań kurwa wstań słyszysz wstań
Lech Roch Pawlak był bardziej muzykalny niż Mes.
- marmolad_k2
Pierwszy cygański raper, co miał flow, technikę i głos.
I zjadał nawet słoik dżemu
- mlodykociak
Wiecie jaki jest problem z muzyką rap? Słuchacze. Ich lotność, intelekt. Rozumiecie.
Przyszło mi to do głowy czytając coś o jakiejś atencjuszce Queen od The Black, mniejsza o nią, ale rzut okiem jak osoba wygląda czy wypowiada się (a widziałem tylko 5min jakiegoś szota na yt gdzie nie wiedziała kim jest Kaczyński i Morawiecki, serio)
No i zadałem sobie sam pytanie - ciekawe jaka to muzyka jest ulubionym gatunkiem tej osoby? Tak wymienię kilka osób strzelając - Trybson, fani Legii Warszawa bijący swoich piłkarzy w autokarze, prezydent Wrocławia czy ta skądinąd sympatyczna dziewczyna u której kupujesz szlugi w Żabce obok.
Skąd wiadomo, że to będzie na 99% rap?
Domyślam się, że istnieje rap i rap i że takie osoby słuchają czegoś innego niż fani bardziej obeznani z muzyką czy kulturą jakkolwiek, no ale to świadczy o tym ile syfu jest w gatunku i trzeba się wsłuchiwać i wyławiać.
Tylko dwa gatunki mi się tak jeszcze kojarzą, EDM i disco polo.
Przyszło mi to do głowy czytając coś o jakiejś atencjuszce Queen od The Black, mniejsza o nią, ale rzut okiem jak osoba wygląda czy wypowiada się (a widziałem tylko 5min jakiegoś szota na yt gdzie nie wiedziała kim jest Kaczyński i Morawiecki, serio)
No i zadałem sobie sam pytanie - ciekawe jaka to muzyka jest ulubionym gatunkiem tej osoby? Tak wymienię kilka osób strzelając - Trybson, fani Legii Warszawa bijący swoich piłkarzy w autokarze, prezydent Wrocławia czy ta skądinąd sympatyczna dziewczyna u której kupujesz szlugi w Żabce obok.
Skąd wiadomo, że to będzie na 99% rap?
Domyślam się, że istnieje rap i rap i że takie osoby słuchają czegoś innego niż fani bardziej obeznani z muzyką czy kulturą jakkolwiek, no ale to świadczy o tym ile syfu jest w gatunku i trzeba się wsłuchiwać i wyławiać.
Tylko dwa gatunki mi się tak jeszcze kojarzą, EDM i disco polo.
Wyłącz se komentarze i po problemie
cztery żubry i dwie kurwy
z pewnością jest to najbardziej prymitywny gatunek muzyczny, więc najbardziej rezonuje z prymitywami, żeby robić rap wystarczy sprawny aparat mowy, a coraz częściej nawet i to niekoniecznie, z tego powodu też, jak jakiemuś jutuberowi lub bad girl sandrze zamarzy się nagranie utworu muzycznego, to zawsze jest to kawałek rapowy
-
Nicmadrego
Chciałeś samych bystrych fanów, było nagrywać se jazz
Żaden pieniądz mi nie śmierdzi, podpisano Bedogie
Żaden pieniądz mi nie śmierdzi, podpisano Bedogie