Tede
Tede to fraajeer
Dokładnie tak
Tak tak te albumy mesa mana naładowane dla bufonów, to z tymi numerami i dissami to odklejenie bo tyle w tych numerach dissowego tryhardu że miej litośćSWN pisze: ↑23 sty 2026, 17:48 Dobra, śledziłem wczoraj na żywo, przespałem się, dzisiaj odsłuchałem oba numery jeszcze po 6 razy i końcowo uważam że:
1. Gdyby wczorajsze dwa tracki wyszły najpierw, albo najlepiej po prostu zamiast tych pierwszych w wykonaniu Mesa (szczególnie tego z pandemicznym klipem, dotąd nie wiem o chuj chodzi), to byłby zupełnie inny beef. Zupełnie LEPSZY dla oceny Mesa.
2. Jestem wielkim fanem powtarzającej się co jakiś czas oceny, że pierwsze tracki Mesa w tym beefie były fajnymi/ciekawymi/zabawnymi NUMERAMI, ale nie pasują do przyjętego wyobrażenia formuły DISSÓW, stąd wrażenie muzycznego falstartu, po którym Mes poczytał, pogłówkował, stwierdził "dobra, dobra, teraz kumam już" i nagrał coś hmm...łatwiejszego?
3. Mes JEST lepszym muzykiem od Tedego, nawet się nad tym nie zastanawiam. Słychać to w każdym miejscu, gdzie da się wycisnąć coś z melodii, zaśpiewać, pokombinować z akcentami. Zapamiętałem w chuj momentów z kawałków Mesa, nuciłem w robocie chyba wszystkie refreny i nuciłbym, choćby śpiewał tam tekst lorem ipsum.
4. Szkoda tylko, że wyciągnięcie wniosków zajęło mu kurwa KILKA MIESIĘCY. Czas był zawsze mega ważnym factorem w mojej ocenie beefów, dowiezienie południowej odpowiedzi na diss, który pojawił się wieczór wcześniej powodował, że sypałem dodatkowymi punktami. Tutaj po KILKU MIESIĄCACH Mes nie dorzucił na osłodę nic i to w sezonie, w którym Bedoes w kilkadziesiąt godzin odpowiedział z jebanego helikoptera.
5. Mes ma coś z banią, do tego też nie mam wątpliwości. To nie jest ten sam Mes co z, nie wiem, Kandydatów i nie chodzi mi tu o wiek, ubiór czy liczbę mieszkań. On po prostu zdziwaczał, nie potrafię tego lepiej ubrać w słowa. Tede może być dziś 50 letnim gimbem w różowym fullcapie, ale Tede rozpoczynający beef potrafi jak na zawołanie wrócić do ustawień fabrycznych sprzed 20 lat i to (oprócz zniszczonego głosu) słychać.
6. Trzeba zrobić coś absolutnie pojebanego (w pozytywnym sensie), żeby nie zatonąć w potyczkach w których jesteś wyraźnym underdogiem, a cokolwiek co nie wypuścisz (nawet pozytywnego) jest natychmiastowo zalewane falami kpiących komentarzy fanbojów drugiej strony, która wysłała je nie sprawdzając nawet często numeru. Tede poczuł to wcześniej na własnej skórze, teraz jest pewnie zajebiście zadowolony, że role się odwróciły, a Mes jeśli już dostarczał pojebane rzeczy, to niestety w tym negatywnym sensie.
7. Tak jak przewidywałem na początku - mimo całego życia w jednym mieście tych dwóch panów w średnim wieku nie zna się. Nie mieli i nie mają na swój temat nic ciekawego i odkrywczego do powiedzenia, regularnie wałkowali te same, lekko inaczej podane zarzuty i cały beef okazał się OBRZYDLIWIE długi jak na ilość faktycznego mięsa.
8. Ślizgawka dowiozła w tym beefie w chuj, w ogóle zajebisty rok pod względem aktywności i napływu nowej krwi
Pozdro
Nie no nie pierdol już takich głupot, bo tekstowo to jest fajnie złożone:
Skalibrował mnie Jay-Z, Nas, "Takeover", "Ether"
Więc komentarze co zmienią? Piter
Car liter, bóg flow, linijek Lucyfer, we differ
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
I kończący wers:Skalibrował mnie Jay-Z, Nas, "Takeover", "Ether"
Więc komentarze co zmienią? Piter
Car liter, bóg flow, linijek Lucyfer, we differ
Skoro według niego ludzie ze wszystkich piosenek Tedego znają tylko "Drin za drinem", to ja zapytam, jakie hity Mesa znają, skoro on popularnością stoi kilka lig niżej.Dla ludzi jesteś “Drin za drinem” jak się spiją, to wszystko
Trzeźwi, więc nawet nie wyjdziesz porobiony
To co ćpają? Dodatkowe chromosomy?
Mes nie przeszedł obojętnie obok swojego dawnego fana. Swoją drogą pamiętacie jak pisał do jego kobiety i zapraszał na wino?Złote dziecko palestry upośledzone w stopniu lekkim
Gra niecki? Niecka to drewniane naczynie o kształcie wydrążonej, podłużnej misy, używane na wsi w odległych czasach.To tylko cwana gra niecki - to kabareciarz
Jak Z Dvpy Maciej, niespełniony MC
No to jak w końcu?Jesteś dzban, glina, nie żaden wódz
Będzie fun kiedy dzban przyjadę stłuc
I rok potemA ci z Tadżykistanu czy z Indii są najmniej wściekli
Przyjechali tu pracować, nie udawać Nеtflix
Tylko oni truly doceniają co tu mamy
W jednej z audycji mówił, że w jego bloku jest sporo sąsiadów z Indii. Może przez ten czas zaszli mu za skórę?Mesik cię zjadł jak trąd Hindusa
Boty Tedego krytykują ten pancz na youtube, ale uważam, że jest zabawnyJesteś dla mnie tylko ten ktoś po itp
Spokojnie - to tylko audio. Ja wierzę w nagrania w Kulen im Arsch studio gdzie zobaczymy ostateczne rozwiązanie kwestii domofonuforcerfromdesert pisze: ↑23 sty 2026, 18:41 [...]zamiast od razu ściągać wiolonczelistów z filharmonii w Kulen?[...]
Tylko głusi ludzie zwracają uwagę na takie rzeczy.