[film] Co to ja ostatnio widziałem
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem
Oglądałem ostatnio film lek na życie czy jakoś tak ale był mega zjebany i mega długi nie oglądajcie tego nie ma po co
Potem oglądałem rodzaje wrażliwości i tu udaje że mi się podoba żeby wyjść na specjalistę z wonsem jak dżidżilobe
Jeszcze widziałem coś ale nie pamiętam już bo gandzia zostawia ślady jak sanek płoza
Jak mi się przypomni ci oglądałem to napiszę recenzje pozdro!!
Potem oglądałem rodzaje wrażliwości i tu udaje że mi się podoba żeby wyjść na specjalistę z wonsem jak dżidżilobe
Jeszcze widziałem coś ale nie pamiętam już bo gandzia zostawia ślady jak sanek płoza
Jak mi się przypomni ci oglądałem to napiszę recenzje pozdro!!
Marty Supreme - potęga, jest tu wszystko za co kocham Safdie Brothers, no i po niezgrabnie przeciętnym Smashing Machine, wyszło na to, że motorem napędowym ich kina był Josh, a Benny niech może dalej udaje aktora. Dodatkowo fakt, że udało się ze zblazowanego i zrywającego niskie owoce Chalameta wydobyć pierwszą dobrą rolę od Króla to osobny szacunek
obejrzałem w końcu po kilku miesiącach "zniknięcia" i w sumie bardzo mi sie podobało, dawno nie widziałęm tak dobrze opowiadanego horroru, wiem ze dla niektórych przez samo rozwiązanie zagadki ten film dużo traci, ale sama frajda ze składania tych wszyskich historii jak dla mnie to wynagradza
pomyliłem się
Ostatnio zmieniony 13 sty 2026, 18:35 przez swiniak, łącznie zmieniany 1 raz.
No fajnie, to napisz o tym w odpowiednim temacie
Zniknięcia zajebiste, jeden z najlepszych filmów w zeszłym roku jak dla mnie.Hehe pisze: ↑12 sty 2026, 21:13 obejrzałem w końcu po kilku miesiącach "zniknięcia" i w sumie bardzo mi sie podobało, dawno nie widziałęm tak dobrze opowiadanego horroru, wiem ze dla niektórych przez samo rozwiązanie zagadki ten film dużo traci, ale sama frajda ze składania tych wszyskich historii jak dla mnie to wynagradza
Jak Ci weszło to jeszcze można to rozkminiać alegorycznie,
Spoiler
jako film o uzależnieniach
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Zniknięcia zajebiste, dawno nie czułem takiego uczucia niepokoju, czegoś tak dziwnego podczas oglądania.
Co do interpretacji to czytałem też, że
Co do interpretacji to czytałem też, że
Spoiler
chodzi o przemoc wobec dzieci jaka dzieje się za zamkniętymi drzwiami, z pozoru normalne rodziny, dobrzy sąsiedzi, a w zaciszu domowym odpierdala się jakieś chore gówno
- scam_sakawa
obejrzałem Las Vegas Parano i się zawiodłem w chuj tak szczerze
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
@scam_sakawa Zgadzam się. W ogóle Terry Gilliam to bardziej miss niż hit, wiele filmów albo nudnych albo nieudanych, nadużywanie szerokiego kąta i łopoczących szmat... choć np. bardzo podobał mi się Człowiek który zabił Don Kichota, a Brazil to pierdolony klasyk kultury światowej na miarę 1984
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Łup - pomijając dialogi które są słabe to całkiem przyjemnie to wchodzi. Nawet przez chwile faktycznie możesz się zastanowić kto jest tym dobrym a kto złym. Można sobie zarzucić w sobotnie wieczór jako odmużdżacz.
Pomoc domowa - też polecam, przyjemny luźny seans na sobotni wieczór + twist nawet nawet
Pomoc domowa - też polecam, przyjemny luźny seans na sobotni wieczór + twist nawet nawet
Zajebista rzecz. Super historia, super Szalamet (chujek do kochania), dojabana muzyka, tempo i eskalacja. Coś pięknego.KamilNO pisze: ↑11 sty 2026, 23:34 Marty Supreme - potęga, jest tu wszystko za co kocham Safdie Brothers, no i po niezgrabnie przeciętnym Smashing Machine, wyszło na to, że motorem napędowym ich kina był Josh, a Benny niech może dalej udaje aktora. Dodatkowo fakt, że udało się ze zblazowanego i zrywającego niskie owoce Chalameta wydobyć pierwszą dobrą rolę od Króla to osobny szacunek
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Podbijam, fantastyczny film
Ej, „Grzesznicy” serio takie dobre, czy Oscar bait bo rasizm, murzyni itd.?
Pytam tylko. Po Green Book i Moonlight wolę być ostrożny.
Dobre, ale bez przesady. Mega słaby to był rok jak się patrzy na oscarowe nominacje
Grzesznicy to niezrozumiała dla mnie krindżowa chujnia.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
My nie rozumiemy, ale akadamia tak xD Tak samo statuetkę za drugoplanową żeńską zgarnie ta typiara z "Jedna bitwa po drugiej", bo idealnie się wpasowuje w ich światopogląd
Obejrzałem Grzeszników i jest spoko, ale to tyle. Te musicalowe wstawki i B.Jordan to chyba najjaśniejsze punkty, ale też bez przesady. Obejrzeć, odmóżdżyć się i zapomnieć. Nie kumam hype’u. 6/10
ja sobie Zniknięcia dupnalem i chyba zdecydowanie był to lepszy wybór