Najbardziej bezpłciowy polski raper?

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

zuperhero

Re: Najbardziej bezpłciowy polski raper?

Post autor: zuperhero »

dla mnie bezpłciowy=generyczny, w sensie taki raper że gość może nie być tragiczny jeśli chodzi o rapowanie ale nie ma w sobie kompletnie nic charakterystycznego i jest przeźroczysty. tak sobie przeglądam jakąś listę pl raperów to pasuje mi (pomijam tych którzy są totalnie nieznani):
beteo, miszel, przyłu, trill pem, young multi, wszyscy z patokalipsy oprócz eripe, siles, karwan, dziarma, profeat, kazior, oxon, zetha, ADM, KPSN, Kot Kuler, hubert., szymi szyms, konrad brzos, fabijański, jot, rahim, moli, vae vistic, dixon
poza tym wszystki industry planty, 3/4 aktualnej nowej fali, połowa sb maffiji/quequality z 'drugiej fali' raperów (w sensie nie białasy i quebonafide tylko te przyłu, beteo i tego typu), 3/4 ulicznej sceny w sumie od 90' do teraz.
Awatar użytkownika
shelby

Post autor: shelby »

zuperhero pisze: 19 sty 2026, 18:25 mnie bezpłciowy=generyczny, w sensie taki raper że gość może nie być tragiczny jeśli chodzi o rapowanie ale nie ma w sobie kompletnie nic charakterystycznego i jest przeźroczysty. tak sobie przeglądam jakąś listę pl raperów to pasuje mi (pomijam tych którzy są totalnie nieznani):
beteo, miszel, przyłu, trill pem, young multi, wszyscy z patokalipsy oprócz eripe, siles, karwan, dziarma, profeat, kazior, oxon, zetha, ADM, KPSN, Kot Kuler, hubert., szymi szyms, konrad brzos, fabijański, jot, rahim, moli, vae vistic, dixon
poza tym wszystki industry planty, 3/4 aktualnej nowej fali, połowa sb maffiji/quequality z 'drugiej fali' raperów (w sensie nie białasy i quebonafide tylko te przyłu, beteo i tego typu), 3/4 ulicznej sceny w sumie od 90' do teraz.
Z wieloma ksywami mogę się zgodzić, ale pisać, że Kuler czy Karwan bezpłciowy :mad: Kuler jedna z obecnie lepszych stylówek, mało oczywistych wersów i hip hopa w hip hopie. Karwan to nie wiem jak teraz, kiedyś miał vibe lekko upośledzonego typa, ale potrafił super wersy pisać i wydał "Wielkie Serce" dla mnie klasyk, czy "Fabryka Snów" troche mniejszy klayk niż WS, ale wciąż album, który oceniam bardzo wysoko i regularnie wracam.
Awatar użytkownika
Payn3

Post autor: Payn3 »

Że nikt Eldo nie wymienił? Top 1 najnudniejszych raperów w PL. Quebo, mimo że go nie lubię to chociaż nadrabia charyzmą. Dobra, ktoś może powiedzieć, że Eldo nadrabia tekstami, ale co z tego jak tego nie da się słuchać? Chyba, że jako terapia dla bezsenności.
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

nie no, eldo to nie, koprobo, rękopisy, samobójcza szarża na pejowca, bez porównania do takiego palucha, który nawet wygląda jak worms armageddon, a te robaki płci nie miały
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

Ras mi przyszedł do głowy
zuperhero

Post autor: zuperhero »

shelby pisze: 19 sty 2026, 18:34
Z wieloma ksywami mogę się zgodzić, ale pisać, że Kuler czy Karwan bezpłciowy :mad: Kuler jedna z obecnie lepszych stylówek, mało oczywistych wersów i hip hopa w hip hopie. Karwan to nie wiem jak teraz, kiedyś miał vibe lekko upośledzonego typa, ale potrafił super wersy pisać i wydał "Wielkie Serce" dla mnie klasyk, czy "Fabryka Snów" troche mniejszy klayk niż WS, ale wciąż album, który oceniam bardzo wysoko i regularnie wracam.
może nie zagłębiłem się w ich rap na tyle żeby zrozumieć ale dla mnie zawsze ich zwrotki kojarzyły się z takim generycznym undergroundowym truskulem z 2010's
Awatar użytkownika
shelby

Post autor: shelby »

zuperhero pisze: 22 sty 2026, 9:04 może nie zagłębiłem się w ich rap na tyle żeby zrozumieć ale dla mnie zawsze ich zwrotki kojarzyły się z takim generycznym undergroundowym truskulem z 2010's
W takim razie polecam sprawdzić ostatnie produkcje Kulera z Urbkiem czy Qzynem :cool:
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

:oops: :oops: :oops:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

nie no kuler zawsze propsy kierwa

głosowanie wygrywa jan rapowanie, to jest chłop totalnie nijaki
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

Mi przy wymianie Patokalipsy przyszedł do głowy jeszcze Trzeci Wymiar. Może jakby zestawić któregoś z nich osobno to nie wydaja się bezpłciowi ale pamiętam, że jak za dzieciaka słuchałem niektórych kawałków 3W, to nawet ciężko było czasem powiedzieć czy to ktoś inny zaczyna rapować nową zwrotkę i rozróżnić który jest który.
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

Ja za dużo ich nie słuchałem, ale nie rozróżniam.
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Nie no rzec że 3W bezpłciowy to herezja
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

Dla mnie oni są chujowi i tacy sami, ale jednak jacyś.
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Nie no trzymajcie mnie jak można powiedzieć że 3W było niejakie....
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Było jakieś, ale jakieś takie chujowe, rymy w stylu halabardy WWO
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

To juz kwestia gustu ale nie byli przezroczyści jak te Janki rapowania czy inne rasy
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

Burak pisze: 22 sty 2026, 14:07 Było jakieś, ale jakieś takie chujowe
:rotfl: idealnie ujęte
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Jesli chodzi o ostatnia dekade to tede turbo bezplciowy. Wersy o niczym, zapychacze, chujowe zabiegi studyjne na wokalu do zerzygania itd.
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Rymekk

Post autor: Rymekk »

^ Rozumiemy Twoją niechęć do niego, ale już kurde nie przesadzaj. Inna sprawa, że ciężko określić jaki nurt aktualnie Tede reprezentuje, bo co płytę inna odsłona.
Burak pisze: 22 sty 2026, 14:07 Było jakieś, ale jakieś takie chujowe, rymy w stylu halabardy WWO
Może na początku trochę tak, ale i tak nie aż tak chujowe jak w halabardach, a technicznie 3W zaliczyło jakiś progres i z biegiem lat się wyrobili, WWO zostało w skansenie. Jędker dużo bardziej bezpłciowy niż Szad/Nullo/Pork.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

No co ty Jędker jeden z niewielu który w tamtych czasach nawijał na ala grimowych bitach
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
ODPOWIEDZ