Małolat & Ajron - W Pogoni Za Lepszej Jakości Życiem (2005)
Re: Małolat & Ajron - W Pogoni Za Lepszej Jakości Życiem (2005)
W ogole jakie znacie inne albumy gdzie slychac taka szczerosc?
żyto - żyto, tylko to mi przychodzi tak na pierwszą myśl. mimo że to zupełnie inny rodzaj rapu, ale szczerość czuć
dziwki basen i machanie kutasem
jest wyśmienicie [6]
- TooMuchSmoke
@aplew SLU - i nie zmienia się nic
Chada i Pih - O nas dla was
Chada i Pih - O nas dla was
Zajebiste jest na tej płycie takie "naturalne" flow. Jakby chłop po prostu napisał, co mu leży na sercu, poszedł do studia to nawinąć i na końcu jakoś tak wyszło, że umie to robić kozacko. Wszystko, co po tej płycie od niego słyszałem, już nie ma tego czegoś. Tak jakby potem zaczął się zastanawiać, jak ma rapować albo ktoś mu dawał na ten temat wskazówki. I już słabizna była.
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
No, jakby się zawinął po tej płycie to byłby legendą jak Eis a tak to tylko brat Pezeta
Popi.jaku
same hereTen Typ Gold pisze: ↑17 gru 2025, 15:09 Btw przez kupę lat czytałem w myślach nazwę tego numeru po angielsku![]()
BOUT IT BOUT IT
- TooMuchSmoke
kurde a ta płyta na bitach auera (czyli trzecie solo po 35 latach xd) wam tak kompetnie nie siedzi? Bo jak na moje to bardzo spoko album, a numer „światła mnie rażą” turbo kozak
Ostatnio zmieniony 19 sty 2026, 14:59 przez TooMuchSmoke, łącznie zmieniany 1 raz.
ja lubię, ale jest kompletnym przeciwieństwem brzmieniowo Pogonii to nic dziwnego że dużo osób jej nie polubiło
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
- marmolad_k2
Kompletnie chujowy album jak dla mnie, bo miałem już wtedy wyjebane na polski rap, to akurat tą premierą jeszcze mocno katowali mnie ziomale, kiedy ja wolałem słuchać sobie wtedy Mobb Deep - Hell On Earth. beaty tragiczne - sztywne kserowanie noona, nawijka to żadna "ulica", tylko 33% lamus rap + 33% eis rap + 33% udaję, że jestem dilerem, kiedy kurwa każdy kto się wtedy bujał w okolicach +/- 3km od warszawy i miał ziomali z ursynowa to wiedział, że to był wyolbrzymiony farmazon, jak bezdomność sokoła. Przestępcze myśli i rap z boiska to jedyne dobre tracki z tego gówna. W tej grze to hip hopolo opsrane. i jeszcze nawijanie pod to, że maturę zrobię po tej płycie, dla tych co nie wierzą, że zrobię maturę 
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
W końcu zrobił te maturę czy nie? xd
- Oportunistycznyebaka
Ale wiesz, że te gadki Moobow to też większość wyssane z palca? Nie pamiętam, ale chyba któryś kuzyn Prodygiego dawał im plecy i legitymował chłopaków na ulicy.4-HO-MET pisze: ↑19 sty 2026, 18:34 Kompletnie chujowy album jak dla mnie, bo miałem już wtedy wyjebane na polski rap, to akurat tą premierą jeszcze mocno katowali mnie ziomale, kiedy ja wolałem słuchać sobie wtedy Mobb Deep - Hell On Earth. beaty tragiczne - sztywne kserowanie noona, nawijka to żadna "ulica", tylko 33% lamus rap + 33% eis rap + 33% udaję, że jestem dilerem, kiedy kurwa każdy kto się wtedy bujał w okolicach +/- 3km od warszawy i miał ziomali z ursynowa to wiedział, że to był wyolbrzymiony farmazon, jak bezdomność sokoła. Przestępcze myśli i rap z boiska to jedyne dobre tracki z tego gówna. W tej grze to hip hopolo opsrane. i jeszcze nawijanie pod to, że maturę zrobię po tej płycie, dla tych co nie wierzą, że zrobię maturę![]()
Mimo wszystko to przynajmniej Małolat odsiedział na wakacjach swoje i niejako uwierzytelnia to o czym przewijał. Ja to kupuje mimo, że tak jak Ty, uważam Ajrona za ksero Noona.
Ps. Havoc&Prodeje>Havoc&Prodigy
Ostatnio zmieniony 19 sty 2026, 22:38 przez Oportunistycznyebaka, łącznie zmieniany 1 raz.
- marmolad_k2
Czy my kurwa wyglądamy jak Małolat Ajron?
Wiadomo cos wiecej o tej odsiadce małolata? Pamietam ze miał byc aresztowany, niby pod koniec 2005 a pezet robil zbiórkę na koszty procesu xd a juz w 2007 normalnie wychodziły płyty z jego zwrotkami więc musial byc na wolce, obaj kaplinscy od tamtej pory dosc ochoczo kolportują informacje o zapuszkowaniu ale oczywiście bez żadnych szczegółów, nawet w notce na wiki ma wpisane W 2005 roku odbył karę pozbawienia wolności za handel środkami odurzającymi, no ta na bank zdążył w jednym roku kalendarzowym odjebac wyrok za handel xd nie jest tak, ze go po prostu zatrzymali do sprawy z której nic nie wyszlo, a teraz jest dramat bo musial chwilę w celi spędzić? Bo trochę tak to wygląda
- scam_sakawa
nie mam źródła, ale wydaje mi się, że Małolat coś koło roku siedział pod celą
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
tego fragmentu nie sposob nie podbic. ta plyta jest naprawde super i bardzo mi sie podobala, ale totalnie nie rozumiem umieszczania jej w kategorii uliczny rap.
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
Z wywiadu z Ajronem w książce: https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4852673 ... op-rozmowy
Mogę potem przejrzeć czy coś jeszcze mówił, bo na Kindlu poszukałem na szybko pamiętając, że Ajron wspominał temat.
W ogóle dużo ciekawostek o tej płycie jest w tym wywiadzie. Całą książkę polecam. Sporo informacji do tematu ukryci bananowcy, których nie znajdzie się nigdzie indziej + właśnie dużo historii z tamtych lat.
Spoiler

W ogóle dużo ciekawostek o tej płycie jest w tym wywiadzie. Całą książkę polecam. Sporo informacji do tematu ukryci bananowcy, których nie znajdzie się nigdzie indziej + właśnie dużo historii z tamtych lat.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji