Mata

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
bronek

Re: Mata

Post autor: bronek »

Ten tekst flinta to takie "sluchacze odkrywaja ze artysci maja wlasna wole i nie musza koniecznie spelniac danego sluchacza fantazji muzycznych tylko moga sobie swoja droge nakreslic i isc gdzie im sie podoba, a my mozemy byc zaskoczeni tym w ktora strone to skrecilo bo nie znamy zycia typa od srodka" vol 1410, no coz przezyjemy jakos fakt ze mata nie zrobilby swojej kariery i swojej tworczosci tak jak zrobilby za niego mu ja marcin flint

Dodano po 1 minucie 3 sekundach:
Propsy mata mi sie tez podoba tylko 1 twoja plyta
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

gods bidness pisze: 19 sty 2026, 12:36 Ale poniższe zdanie Flinta to prawda, ja zresztą też tak miałem, choć może nadzieja to za duże słowo, a to, że on żywił nadzieję nie znaczy, że prorokował, że tak będzie:
– Mata to była dla mnie nadzieja, jeśli chodzi o kapitał kulturowy i umiejętności rapowe. Po dwóch udanych płytach nastąpiło jednak potężne osunięcie kreatywne – uważa dziennikarz muzyczny Marcin Flint, współautor „Antologii polskiego rapu”.
Tylko jeszcze dobrze byłoby ustalić, co tak naprawdę miał na myśli Flint, bo są przecież ludzie z umiejętnościami, a kapitału kulturowego też jest pełno, wątek o bananach w rapie nie wziął się znikąd.
A tu nagle wyskakują z Matą jako kimś na tyle wyjątkowym, że to on a nie kto inny ma być tą flintową nadzieją. I ja się tu nie czepiam Maty, tylko tego Flinta nieszczęsnego. Moim zdaniem ta wyjątkowość stąd się wzięła, że z Hołdysem uroili sobie że to będzie taka dobrze wyprodukowana, bezpieczna muzyka dla inteligenta, żeby ten mógł uchodzić że jest alternejtiw, ale niewieśniacko. Uważam, że zobaczyli w nim kogoś w rodzaju rapowego Zalewskiego i to w moich oczach ich degraduje jako, nazwijmy to, znawców i poławiaczy talentów.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Tak. Jest w top 5-10 swoich rówieśników, +/- trzy lata, ale jest przy nich wyjątkowy. A tą wyjątkowość się bierze z tego, że jest synem elit z pierwszych stron gazet, dzięki czemu pisze o nim mainstream. Tamci pozostali mogą mu tego zazdrościć, bo ich nic nie wyróżnia.
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

rap to teraz taka mainstreamowa muzyka, że trzeba i prawdziwie mainstreamowego (tj zjadliwego dla masy) buntu i mata w to się wpisał idealnie. ten hołdys to ostatni raz obcował z rapem chyba wtedy jak mu ostry nawijał freestyle pod gitarkę a rychu peja kiwał głową, więc nie dziwi doszukiwanie się w macie wizjonerstwa. nie wiem czym tu się emocjonować, branża boomerskich dziennikarzyn muzycznych okrzyknęła kiedyś radiohead prawdziwą rewolucją w muzyce rock - w obliczu tego lansowanie maty na awangardę ma wiele więcej sensu. a corowy słuchacz HH będzie miał takie wyroki głęboko w dupie, i słusznie.
Haczapurjan pisze: 07 kwie 2026, 17:31 Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Ręka do ujebania
Spoiler
kurwa co za debil ja pierdolę.mp4
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

pamietam jak se jakis ziutek pierdolnal morde balagana na lydce, ale jest mocny konkurent
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Props jest hip hop w lapie 💪
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Chyba kampania prezydencka startuje na dobre, widzowie.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
Popi

Post autor: Popi »

Zajebista dziaba, teraz to będzie ruchał na potęgę
Popi.jaku
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Podobno Mata nagrał z Polo G kawałek
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Burak pisze: 12 lut 2026, 0:45

Ręka do ujebania
Spoiler
kurwa co za debil ja pierdolę.mp4
Masakra. Rozumiem uwielbienie dla artysty, ale dziaranie sobie czyjejś mordy to mega ryzyko. Co jak za parę albo nawet kilkadziesiąt lat okaże się, że twój idol to pedofil, morderca, gwałciciel etc, a ty masz jego wizerunek na ciele do końca życia xD (chyba że usuniesz)
ODPOWIEDZ