La Liga - liga hiszpanska
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: La Liga - liga hiszpanska
Na kilka aezonów, ale nie doprezycowali do kiedy
XD mboppi out 3tygodnie
kontuzja z city ale chuj z 4 ligowcem 90min bo rekord ronaldo
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wzięło z zaskoczenia
- zemsta1camzata
arbeloa nowym trenerem xD
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta
- scam_sakawa
beka z Realu
podchody pod Alonso, wielki trener z wizją i rozjebaniem Bundesligi, długofalowy projekt XD
podchody pod Alonso, wielki trener z wizją i rozjebaniem Bundesligi, długofalowy projekt XD
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
no i prawidłowo chuja się nadawał xabi tylko największa beka ze wszystkie media wspólnie podawały że xabi zostanie się znają po chuju
Wszystko jest kawałem oraz żartem
- rozklad_gaussa
beka z wuefisty
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
trochę szkoda, trochę nie bo kilka razy w pół sezonu zdążył przegrać mecze fatalnymi zmianami
ale inny trener wiele chyba nie zmieni przy tej konstrukcji składu
ale inny trener wiele chyba nie zmieni przy tej konstrukcji składu
Mimo wszystko mógł zostać do końca sezonu.
ale meltdown styczniowy w piłce
bez kitu, jak pisali wcześniej że wypierdala to były przecież spokojne wody, a teraz jak poszlo że na pewno zostaje, to został zwolniony
The Athletic to jest moje ulubione źródło farmazonów i udawania że się na czymkolwiek znają. A wystarczy robić taktykę jak AS i Marca gdzie jedni dziennikarze podawali info i artykuły że Xabi jest za ostry dla piłkarzy, a ich koledzy z biurka obok że jest za miękki. Coś trafimy chłopaki
nie no kurwa, le cabaret. Akurat jemu i w takiej sytuacji trzeba było dać czas i zobaczyć co się wydarzy, a tak to nie ma zastępstwa i pośmiewisko na cały świat
yer a wizard, Harry
Ale to nie jest tak, że tu zadecydowały kwestie pozasportowe tak naprawdę? Przecież najpierw się mówiło o konflikcie z Vinim i jakąś tam grupką, teraz wszyscy widzieli jak wczoraj wolał na szpaler chłopaków a Mbappe zdecydował inaczej, no co by tutaj zmienił czas jeśli on nie ma autorytetu u piłkarzy i nie dogaduje się z największymi gwiazdami, to by tylko w czasie było odwlekane a tak to jeszcze spróbują ratować co się da.
Oczywiście piłkarsko też nie było top, wczoraj co zrobił zmiany że zabił grę Realu więc tutaj też dużo do zarzucenia jest, ale chyba nie to było kluczowe.
Oczywiście piłkarsko też nie było top, wczoraj co zrobił zmiany że zabił grę Realu więc tutaj też dużo do zarzucenia jest, ale chyba nie to było kluczowe.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2026, 19:59 przez potter, łącznie zmieniany 1 raz.
rozczarowanie w chuj, spore nadzieje wiązałem z Xabim i serio (może naiwnie) wierzyłem, że coś się ruszy w dobrą stronę po ostatnich bezjajecznych sezonach anczelotowych (tak, nawet tych wygranych, gdzie oczy kurwa krwawiły jak się patrzyło na tę grę, ale hehe siła przyjaźni yolo, tańczymy, fajnie jest).
I zaczynało to wyglądać. Był pomysł, było posiadanie piłki, pressing, elastyczne ustawianie i co? I GÓWNO PANIE FERDKU, vini sie spłakał, beliś się spłakał, analizy za długie, treningi za cieżkie i w ogóle to halo panie prezesie, co to ma być? My tu wygraliśmy wszystko jak nie biegaliśmy, a teraz mamy biegać? I jeszcze ktoś śmie nas zmieniać w trakcie meczu albo nie wystawiać w 11?
No i od klasyku się zesrało. Gwiazdy nagle monopol na grę, nawet jak kopią się po czole od pierwszej minuty. Rodrygo "nie będę grał na prawym skrzydle" Goes ostatnie kilka meczów w wyściowym na PS i chuj. Guler to sam nie wie czy go szykują na nowego Modricia, nowego Kroosa, czy ma grać na zmianę z Belisiem (który jest niezmienialny teraz i w katastrofalenj formie - przykro mi w chuj, bo go kocham) czy za nim czy przed nim czy w Castilli. Forsowany Mastodont nagle dostaje 10 minut na mecz, Endrick w piździe, Gonzalo - klasyczny środkowy napastnik - dostaje w meczu 1 dośrodkowanie na bańkę, Camavinga się cofa w rozwoju, nawet Fede, który miał być kapitanem i symbolem na lata zaczął stroić fochy. I mógłbym tak wymieniać i praktycznie do każdego nazwiska z kadry się dopierdolić, może oprócz Tibo, bo to klasa co mecz. Ale szkoda szczempić ryja. Przykro mi w chuj jako kibicowi Realu i chyba jestem pierwszy raz, od dawna, tak bardzo rozczarowany Perezem.
Najgorsze jest to, że tak średnio ktokolwiek z TOP trenerów jest do wyjęcia. Klopp marzenie wiadomo, ale już widzę, jak brazole chcą zapierdalać jak psy w pressingu
I zaczynało to wyglądać. Był pomysł, było posiadanie piłki, pressing, elastyczne ustawianie i co? I GÓWNO PANIE FERDKU, vini sie spłakał, beliś się spłakał, analizy za długie, treningi za cieżkie i w ogóle to halo panie prezesie, co to ma być? My tu wygraliśmy wszystko jak nie biegaliśmy, a teraz mamy biegać? I jeszcze ktoś śmie nas zmieniać w trakcie meczu albo nie wystawiać w 11?
No i od klasyku się zesrało. Gwiazdy nagle monopol na grę, nawet jak kopią się po czole od pierwszej minuty. Rodrygo "nie będę grał na prawym skrzydle" Goes ostatnie kilka meczów w wyściowym na PS i chuj. Guler to sam nie wie czy go szykują na nowego Modricia, nowego Kroosa, czy ma grać na zmianę z Belisiem (który jest niezmienialny teraz i w katastrofalenj formie - przykro mi w chuj, bo go kocham) czy za nim czy przed nim czy w Castilli. Forsowany Mastodont nagle dostaje 10 minut na mecz, Endrick w piździe, Gonzalo - klasyczny środkowy napastnik - dostaje w meczu 1 dośrodkowanie na bańkę, Camavinga się cofa w rozwoju, nawet Fede, który miał być kapitanem i symbolem na lata zaczął stroić fochy. I mógłbym tak wymieniać i praktycznie do każdego nazwiska z kadry się dopierdolić, może oprócz Tibo, bo to klasa co mecz. Ale szkoda szczempić ryja. Przykro mi w chuj jako kibicowi Realu i chyba jestem pierwszy raz, od dawna, tak bardzo rozczarowany Perezem.
Najgorsze jest to, że tak średnio ktokolwiek z TOP trenerów jest do wyjęcia. Klopp marzenie wiadomo, ale już widzę, jak brazole chcą zapierdalać jak psy w pressingu
zamiast zrobić porządek z gwiazdeczkami, to wyjebali trenera w połowie sezonu, gdzie jeszcze nic nie jest przesądzone, bo wjebali jeden finał pucharu miszki miki 
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
-
genocidegeneral
Przecież Mbappe powinien dostać w pappe za to niegodne białego człowieka zachowanie ze szpalerem, ale widzę, że zaczyna merdać psem jak w PSG. Żeby tylko za 5 lat nie okazało się, że cały jego madrycki dorobek związany z Ligą Mistrzów to seryjne wypierdalania ze stanowiska ludzi, którzy w przeciwieństwie do niego ją wygrali.
- scam_sakawa
Ale trzeba być psem bez honoru sportowca, żeby nie docenić i nie podziękować rywalowi głupim szpalerem.
Ale to Real, nie ma się co dziwić, że znajdzie się wśród nich przepłacony bufon z gigantycznym ego, nieumiejący przyjąć porażki.
Ale to Real, nie ma się co dziwić, że znajdzie się wśród nich przepłacony bufon z gigantycznym ego, nieumiejący przyjąć porażki.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
a barcelona w zeszłym roku czy tam dwa niby robiła szpaler??
kolejny treneiro po nagelsmanie o którym krążyły legendy jaki jest zajebisty i największe kluby sie o niego zabijały jak ledwo zaczeli trenować, no to dostali największe kluby i wyjebali ich na kopach
kolejny treneiro po nagelsmanie o którym krążyły legendy jaki jest zajebisty i największe kluby sie o niego zabijały jak ledwo zaczeli trenować, no to dostali największe kluby i wyjebali ich na kopach
Jednym z głównych czynników, który zadecydował ostatecznie o rozwiązaniu umowy Alonso, okazał się Pintus. Klub nalegał, by Xabi wyraził zgodę na przywrócenie doświadczonego trenera do przygotowania fizycznego do codziennej pracy z pierwszą drużyną, ale Alonso pod żadnym pozorem nie chciał się na to zgodzić. Dla niego to było przekroczenie czerwonej linii i choć był elastyczny w innych kwestiach, to tutaj nie było nawet opcji. Chciał pozostać lojalny wobec swojego sztabu szkoleniowego, któremu zawdzięcza znaczną część swojej kariery trenerskiej. Teraz klub może przywrócić Pintusa, który ponownie stanie się kluczowym elementem Realu Madryt.
Ostro, ale też prawdziwie o lamine yamal, ktory stał poza szpalerem i ani przez moment nie dziękował rywalom, tylko celowo patrzył w drugą stronę i pił wodę.scam_sakawa pisze: ↑12 sty 2026, 22:57 Ale trzeba być psem bez honoru sportowca, żeby nie docenić i nie podziękować rywalowi głupim szpalerem.![]()
Takie posty jak wyżej w ogóle pokazują jak temat szpaleru został pięknie zmanipulowany i okręcony medialnie. Idiokracja.
Ciężko tłumaczyć od postaw przygłupom tradycje hiszpańskiego pasillo, wspominać smaczki, jak złamała ją Barcelona i w efekcie zidane odmówił obowiązku w 2018 itd i inne konteksty historyczno-tradycyjne, ale no główny punkt jest taki że przegrany nie stawia szpaleru po przegranym finale w zasadzie nigdy i nigdzie, ile finałów mamy analizować? Mistrzostwa świata, liga mistrzów? To się nie dzieje w żadnych rozgrywkach
Teraz wszyscy skok medialny na mbappe pod tezę z video, ze niby zwalnia sobie trenerów, gdzie on był w nielicznej grupie zadowolonych pracą i metodami z Xabim. A inni piłkarze jak Rodrygo czy courtouis tez pokazywali zawijkę i nie chcieli tego robić, bo Real nie powinien i nie ma obowiązku robić szpaleru w takiej sytuacji.
przez gest dobrej woli Xabiego ludzie uwierzyli że to obowiązek. Barcelona nie ustawiła szpaleru jak przegrała w 2024, a Real jest teraz nawet jebany za to gdzie ich ustawili organizatorzy w momencie wręczenia pucharu (tam gdzie co roku ustawiają przegranych xd)
yer a wizard, Harry