Janusz Laskowski

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: mql, Ruces

Awatar użytkownika
marmolad_k2

Janusz Laskowski

Post autor: marmolad_k2 »

Janusz Laskowski, właściwie Jan Adam Laskowski (ur. 5 stycznia 1946 w Pożarkach, k. Wołkowyska) – polski piosenkarz muzyki rozrywkowej, kompozytor i aranżer. Piosenki (nieemitowane w radiu, ani w telewizji), które zdobyły popularność w jego wykonaniu, to: „Beata z Albatrosa”, „Żółty jesienny liść” i „Kolorowe jarmarki”, za którą w 1977 otrzymał Nagrodę Dziennikarzy na 15. Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w Opolu.

Jego piosenki, w tym przeboje do słów Ryszarda Ulickiego, m.in. "Kolorowe jarmarki" (w repertuarze również Maryli Rodowicz), "Świat nie wierzy łzom ft. 2pac", "Anastazja", "Nigdy nie byłem w Casablance", zajmowały wysokie pozycje na radiowych i telewizyjnych listach przebojów. Wielokrotnie koncertował dla Polonii, zarówno w krajach europejskich, jak i w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Australii.

Został działaczem charytatywnym. Wspiera działalność instytucji związanych z Kościołem katolickim. Częsty gość koncertów i uroczystości religijnych.
Otrzymał tytuł Honorowego Obywatela Augustowa[
GOAT?

saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Re: Janusz Laskowski

Post autor: Burak »

Oczywiście że GOAT, teraz to takiej muzyki się nie tworzy ehh :oops:
Spoiler
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE JONGMEN
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Pan Janusz Laskowski GOAT, ile razy słuchałem Żółtego Liścia to hoho
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
gimb

Post autor: gimb »

Łage czigi
Spoiler
rany1odbytu pisze: 27 paź 2025, 15:48
gimb pisze: 19 paź 2025, 0:26 faczyński i kid

Goldi, Haku* (czyli Muk)

Franx i Soba*

mivosz i reszta
Przepraszam że sie przypierdalam... :d
ODPOWIEDZ