GOAT?Janusz Laskowski, właściwie Jan Adam Laskowski (ur. 5 stycznia 1946 w Pożarkach, k. Wołkowyska) – polski piosenkarz muzyki rozrywkowej, kompozytor i aranżer. Piosenki (nieemitowane w radiu, ani w telewizji), które zdobyły popularność w jego wykonaniu, to: „Beata z Albatrosa”, „Żółty jesienny liść” i „Kolorowe jarmarki”, za którą w 1977 otrzymał Nagrodę Dziennikarzy na 15. Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w Opolu.
Jego piosenki, w tym przeboje do słów Ryszarda Ulickiego, m.in. "Kolorowe jarmarki" (w repertuarze również Maryli Rodowicz), "Świat nie wierzy łzom ft. 2pac", "Anastazja", "Nigdy nie byłem w Casablance", zajmowały wysokie pozycje na radiowych i telewizyjnych listach przebojów. Wielokrotnie koncertował dla Polonii, zarówno w krajach europejskich, jak i w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Australii.
Został działaczem charytatywnym. Wspiera działalność instytucji związanych z Kościołem katolickim. Częsty gość koncertów i uroczystości religijnych.
Otrzymał tytuł Honorowego Obywatela Augustowa[
Janusz Laskowski
- marmolad_k2
Janusz Laskowski
Re: Janusz Laskowski
Oczywiście że GOAT, teraz to takiej muzyki się nie tworzy ehh
Spoiler
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE JONGMEN
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE JONGMEN
-
scam_sakawa
Pan Janusz Laskowski GOAT, ile razy słuchałem Żółtego Liścia to hoho
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Łage czigi