niepopularne/kontrowersyjne zdanie o amerykańskim rapie
- gods bidness
Re: niepopularne/kontrowersyjne zdanie o amerykańskim rapie
Gangsterem Snoop też był większym. Tak po prawdzie to Tupac w ogóle nim nie był.
- ConeyIsland
ty wierzysz w street cred snoopa?
dla mnie to nuda, zreszta aeom również, ale jest tam pare petard. za jedyny udany projekt paka uznaję makaveliego.
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
- gods bidness
Lol. Na pewno miał większy street credit niż Tupac, który go nie miał w ogóle. Jak Snoop był cripem z krwi i kości, to Tupac się uczył baletu w szkółce dla białych dzieci i grał w sitcomach.
Ze snoop tam przeżył cokolwiek na tej czarnej dzielni z taka aparycja i charakterem jaki ma to nie uwierzę, a co do tupaka No to jednak to on die dorobił wiecznego kultu na ulicy wiec tez nie pierdol
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
- gods bidness
A co ma aparycja do bycia gangsterem. Ani jeden ani drugi nie był żadnym wielkim mafioso, ale to Snoop był w gangu, a nie Tupac. Tupac zaczął świrować gangstera dopiero jak go Suge kupił, udawał gangstera, a potem chował się za plecami Suge'a. Snoop dissował Suge'a i taka jest między nimi różnica.
Lol.I'm not Xzibit, you can't pull my hoe card
Przecież oni obydwaj larpowali XDDD
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
Za dużo syfu ma Snoop w dyskografii. 2Pac ma mocną dyskografię (2Pacalypse Now, Me Against The World, AEOM, Makaveli). Ciężko też nazwać 2Paca kiepskim, kiedy duża część południa z latach 90, próbowała brzmieć jak on.gods bidness pisze: ↑07 sty 2026, 17:04 W każdym momencie kariery Snoop Dogg był lepszym raperem niż Tupac, a na 2 of Americas most wanted zjadł go stylem, flołem i dupą.
Na Americas most wanted Snoop lepszy mimo wszystko.
Żeby nie było, że jestem jakimś ultrasem Snoopa ale no kurde no jak... Doggfather to zajebiecie nawinięty album na mega klimatycznych podkładach. Aż się prosi tam gościna od Too Shorta. Snoop z czasów robienia z siebie alfonsa to dobry Snoop, mimo że pewnie nie miał wiele styczności z pimpowaniem (przed 96) ale ta kreacja po prostu do niego pasuje.
Ogólnie mimo moich słów, że ma dużo syfu w dyskogrsfii to znajdzie się tam trochę dobrych pozycji: wspomniany Doggfather, Blue Carpet Treatment, Bush.
- ConeyIsland
MATW najlepsze od Paca. Wlasnie wyszla edycja winylowa na 30 lecie. Nic kurwa nie dodali procz kolorowego winyla i alternatywnej okladki xD
Snoop wielki gangster heh. Taki gangster, że przez lata ciągnęła się za nim sprawa z papierem na niego, a i o naliczaniu go też coś się słyszało. Pewnie gdyby nie Suge i szczęście, to też by poszedł siedzieć na lata po tamtym pamiętnym procesie.
Ani jeden, ani drugi nie byli gangsterami, jak np. OG Tray Dee. Swoją drogą bardzo stylowy raper.
Ze wszystkich historii, które rzeczywiście się wydarzyły, to jednak Pac miał w sobie więcej z ulicy i to jeszcze przed wyciągnięciem z więzienia przez Suge'a.
Przy nim odpalił wrotki i tu już była jazda bez trzymanki, która wiadomo jak się skończyła.
Że ktoś jeszcze w 2026 roku pisze o takich rzeczach jakby to coś zmieniało.
Mnie tam zawsze w pierwszej kolejności interesowała muzyka.
Ani jeden, ani drugi nie byli gangsterami, jak np. OG Tray Dee. Swoją drogą bardzo stylowy raper.
Ze wszystkich historii, które rzeczywiście się wydarzyły, to jednak Pac miał w sobie więcej z ulicy i to jeszcze przed wyciągnięciem z więzienia przez Suge'a.
Przy nim odpalił wrotki i tu już była jazda bez trzymanki, która wiadomo jak się skończyła.
Że ktoś jeszcze w 2026 roku pisze o takich rzeczach jakby to coś zmieniało.
Mnie tam zawsze w pierwszej kolejności interesowała muzyka.
No limit top dogg i koniec tematu Snoopa. Jego okres w No Limit jest zajebiście niedoceniany, a to były naprawdę zajebiste rzeczy.
Tupac był z pochodzenia i natury pedałem, lamusem i poetą. Ale potem stał się sławny, odjebało mu i rzeczywiście został gangsterem. Tak to widzę.
Natomiast co do Snoopa, to ja się zawsze zastanawiałem, ile prawdy w tej jego przewózce. Bo trudno mi uwierzyć, że taki patyczak miał jakiś street credit. I jeszcze z tą jego stylówą. Albo był fejkiem albo turbo kozakiem, że mógł sobie na to pozwolić.
Natomiast co do Snoopa, to ja się zawsze zastanawiałem, ile prawdy w tej jego przewózce. Bo trudno mi uwierzyć, że taki patyczak miał jakiś street credit. I jeszcze z tą jego stylówą. Albo był fejkiem albo turbo kozakiem, że mógł sobie na to pozwolić.
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
a co jego wyglad ma do rzeczy? odpalcie sobie jakis filmik z ghetta przecie tam nie chodza same napakowane koksy tylko czesto jakies uposledzone szczury albo nawet dzieciaki. liczy sie to kto jest nabardziej popierdolony, juz bez przesady ze snoop wygladal jak jakis lamus
W mojej okolicy taki gość musiałby być kompletnie patologicznym popierdoleńcem, żeby nie być lamusem. Ale rozumiem, że murzyni są inni.
na ślizgawce cisnę beczkę
Tam też bardziej się liczy ile masz klamek przy sobie niż to jak duży jesteś. Snoop ze swoimi 1,93 m jakiś ostatni na hoodzie pewnie nie był. Porównując go np do Eazy'ego, który miał, według google, 1,59 m, i mimo że był szerszy niż Snoop to przecież nie był to efekt chodzenia na siłownię, a jednak street creditu Eazy'ego nikt nie kwestionuje.
GZA jest 2x lepszym tekściarzem niż Nas. W ogóle jest chyba najlepszym tekściarzem w rapie.
Spoiler
I'm enslaving women from Ukraine,
bo dokładnie tak było
a że snoop to fake to se poszukajcie wypowiedzi ludzi co z nim współpracowali, czy coś w tym stylu. latają takie kompilacje jak murzyni się śmieją z tych jego gangsta historyjek co je zawsze opowiada. snoop to jest wujaszek sceny hh a nie jakiś gangsta shit, jak wydawał w no limit to master p musiał non stop stawać w jego obronie bo lokalne murzyny cisnęły z niego pompę.