VNM

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Re: VNM

Post autor: oldschool »

No i w piłce też na pewno masa talentów kiedyś przepadła, bo za udany drybling młodego stary dziad mu wjeżdżał w nogi, albo w jakichś niskich ligach młody na ławie siedział, bo co on tu będzie do starszego pyskował.

A teraz w rapie możesz nagrać 2-3 dobre zwrotki, które zrobią viral i jak jesteś dobry to nikogo nie obchodzi ile w podziemiu siedzisz.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
kawarano

Post autor: kawarano »

nie no te 10 lat w podziemiu to jakiś chochoł, przecież smarki słał demo tytusowi z asfaltu, a wena miał wydać wyższe dobro w wytwórni waco i wydaje mi się że vnm też wysyłał sokołowi nutki, to przecież zaliczając im czas, odpowiednio za cmmc, ansambl i 834 nie wyjdzie żadnemu dekada
funt, kurwa, drahma czy Dinal???
2do5

Post autor: 2do5 »

mordo, to tylko halucynacje z niedożywienia kurwiaka z grzywo były
Awatar użytkownika
SuperRapMaster

Post autor: SuperRapMaster »

georgefloyd pisze: 30 gru 2025, 19:40 Nie muszę mówić, że osobą przeprowadzającą eksperyment był Wojtek Sokół, aka narrator
A małpą był Małpa?
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Ale nie diho orangutan
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

kawarano pisze: 30 gru 2025, 20:38 nie no te 10 lat w podziemiu to jakiś chochoł, przecież smarki słał demo tytusowi z asfaltu, a wena miał wydać wyższe dobro w wytwórni waco i wydaje mi się że vnm też wysyłał sokołowi nutki, to przecież zaliczając im czas, odpowiednio za cmmc, ansambl i 834 nie wyjdzie żadnemu dekada
Wyjdzie 9 lat vmenelowi
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

ta nowa fala rapu w sensie że jakieś bangery etc to dopiero 2017 raczej, w 14 zmieniła się warta, ale zarówno te queby, gedzy i sb mafije to przecież był taki cyrkowy rap własnie nastawiony na przekminki, wielokrotne, hasztagi itp. zreszta vnm miał wtedy uznanie tych młodzików typu kuban kuba knap przecież.
Haczapurjan pisze: 07 kwie 2026, 17:31 Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
Awatar użytkownika
2rzyn

Vnm byl zajebisty, stylowy , mial flow

Wszystko cwel stracil , stal sie nijakim , goniacym za bitem cwelem bezrymowym i xerobojem nieudolnym
arystokrata91

Post autor: arystokrata91 »

Knapa spotkałem w McDonald's w 2013 przed koncertem ASAP-a w Wawie i zamieniłem kilka słów i takiego go zapamiętałem.
Niedawno zobaczyłem go w jakimś randomowym wywiadzie to chłop wygląda jakby zestarzał się 22 lata, a nie tylko 12.
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

Ale przynajmniej znajduje glupkow poszukujacych prostoty zycia, ktorzy naprawiają mu plot i dojadaja resztki ze spizarni jeszcze za to placac
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
2rzyn

Vnm pedale jesli to czytasz to chuj ci w dupe smieciu za to ze nie ma winylu nspc a moglby byc.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

I za wiele więcej rzeczy.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
2rzyn

Ja juz chyba wszystkie wypisalem na tym forum.

Hatfu jak mogles to wszystko tak spierdolic krzywousty
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

ten Jimson na avatarze idealnie fituje
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

arystokrata91 pisze: 30 gru 2025, 22:08 Knapa spotkałem w McDonald's w 2013 przed koncertem ASAP-a w Wawie i zamieniłem kilka słów i takiego go zapamiętałem.
Niedawno zobaczyłem go w jakimś randomowym wywiadzie to chłop wygląda jakby zestarzał się 22 lata, a nie tylko 12.
Ja spotkałem w 2014 lub 2015 roku Knapa w metrze, jechał z kimś, gadali coś o Step Records (bodajże) i jebało od niego żulem pomelanżowym, takim konkretnym.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
TooMuchSmoke

Post autor: TooMuchSmoke »

No chlopina się delirki dorobił (opowiadał u winiego), także przynajmniej real talk xD
Awatar użytkownika
1909

Post autor: 1909 »

Śmieszne, że ta fala o której wspominacie skończyła się na dobrą sprawę razem z powstaniem QueQuality. Nie żebym widział korelację w spierdoleniu się ze schodów polskiego rapu wraz ze wzrostem popularności krętacza, ale...
to kurwa forum rap, nie wizaż
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

jakoś mi się przypomniało ... xD

Obrazek
Awatar użytkownika
gracjangk

Post autor: gracjangk »

12 lat później z tej całej grafiki powyżej słucham tylko Borixona i czasami VNMa.
Snus

Post autor: Snus »

W ogóle ciekawe też (offtop), że podobne zjawisko miało w tym samym czasie miejsce w innych gatunkach muzyki: w gitarowej takim "pewniakiem" były wtedy pokombinowane, progresywne rzeczy typu mars volta, birds in row, dillinger escape plan, jakieś połamane tempa, math core'y huje muje (z rodzimych zespołów pamiętam że oczekiwałem jako szczyl że Searching For Calm zrobi na świecie muzyczna rewolucję xdxdxd) i chwilę później całe to barokowe spuszczanie się nad strukturą utworów chuj strzelił, dzisiaj to już mało kogo te eksperymenty obchodzą - chyba największą uwagę publiki gitarowej muzy przykuły jakieś synkretyczne projekty typu Crystal castles albo death grips. Moja teoria jest taka, że wraz z rozwojem social mediów zmienił się dostęp do kanałów promocyjnych, a ludzie zaczęli bardziej utożsamiać się z randomowym koldim z soundclouda który gowno potrafił, ale obrze się bawił, bo sami chcieli się dobrze bawić a nie liczyć, ile jest wielokrotnych rymów albo zmian metrum.
W elektronice widzę odbicie tego zjawiska w "sterylnie" brzmiących i strumentalach typu np. Bonobo vs. Przesterowanych bitach z jakimiś powyginanymi 808 które brzmią jakby je jakiś dzieciak zrobił na kolanie i dodał bass booster, ale za to bujają.

Jeśli tak było to biedny vnm że swoim iq 70-80 po prostu nie mial szans w starciu z trendem na światowa skalę, chociaż próbował się wpasowac i robić chujnie, ale widać nie załapał o co chodzi
ODPOWIEDZ