Gruby Mielzky - TO SIĘ WIĘCEJ NIE POWTÓRZY (2025)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Re: Gruby Mielzky - TO SIĘ WIĘCEJ NIE POWTÓRZY (2025)

Post autor: Malloy »

komik z depresją to mu nie jest do śmiechu
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
kwadrans na szczanie

Post autor: kwadrans na szczanie »

Mielzky przyznał się że samplował ai z Returnersami ale sam nie wie czy to w ogóle weszło na płytę

źródło z czasówką:
https://youtu.be/xoAY3etpczM?t=1h46m19s
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Strasznie słabą pamięć musi mieć ten Mielzky jak zapomina co nagrał
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

nom zajebiscie fajan opcja dla producentow. prawie tak fajna jak raperzy generujacy bity w ai i nagrywanie na nich bo przeciez nie kazdy moze sobie pozwolic na zaplate za bit.

wstyd jak chuj
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Malik Montana jest bardziej prawdziwy niż Gruby Mielzky i szacunek dla niego, a rondlarze skumają za 10 lat jak hologram Mielzkiego będzie na 2020 Club vol. 13 rapował zwrotkę napisaną AI machając łapami obok wydruku 3D pizdy Young Leosi.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
piotr474747

Post autor: piotr474747 »

horrypaz pisze: 30 gru 2025, 17:14 nom zajebiscie fajan opcja dla producentow. prawie tak fajna jak raperzy generujacy bity w ai i nagrywanie na nich bo przeciez nie kazdy moze sobie pozwolic na zaplate za bit.
DIZKRET - OSINT (PROD. SOULPETE) to np bit zrobiony na samplu z AI, kompletnie nie widzę problemu
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

co innego wykorzystać AI kreatywnie jako narzędzie, co innego wygenerować se generic type beat z suno

i nie rozumiem po co się tak przyznawać na pół gwizdka, jak wykorzystał to wykorzystał i już, a nie nooo wykorzystałem ale w sumie heh nie pamiętam na którym numerze, a w sumie to mogło nawet na płytę nie trafić
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
piotr474747

Post autor: piotr474747 »

Burak pisze: 30 gru 2025, 19:58 i nie rozumiem po co się tak przyznawać na pół gwizdka, jak wykorzystał to wykorzystał i już, a nie nooo wykorzystałem ale w sumie heh nie pamiętam na którym numerze, a w sumie to mogło nawet na płytę nie trafić
ale przecież on jest raperem a nie producentem, od kiedy raperzy wiedzą jaki sampel gdzie był użyty :wall: gadali o AI i samplowaniu to dał ciekawostkę
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

nie oglądałem wywiadu, pierdole na podstawie informacji zamieszczonych w temacie onym
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Burak pisze: 30 gru 2025, 19:58 co innego wykorzystać AI kreatywnie jako narzędzie, co innego wygenerować se generic type beat z suno

i nie rozumiem po co się tak przyznawać na pół gwizdka, jak wykorzystał to wykorzystał i już, a nie nooo wykorzystałem ale w sumie heh nie pamiętam na którym numerze, a w sumie to mogło nawet na płytę nie trafić
Moze faktycznie nie pamietal? Bo w sumie to niezbyt istotny detal, mozna pobawic sie i zapomniec :dunno:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Może tak być, oczywiście, masz rację, ale taka opcja jest nudna bo nie ma co shejtować
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

piotr474747 pisze: 30 gru 2025, 19:48 DIZKRET - OSINT (PROD. SOULPETE) to np bit zrobiony na samplu z AI, kompletnie nie widzę problemu
ciekawe bo pete odpisal ze dostal sampel od kreta, sam nic nie generowal xd
beka troche jak tak
Awatar użytkownika
Pomiot_Liryczny

Post autor: Pomiot_Liryczny »

horrypaz pisze: 31 gru 2025, 9:20 ciekawe bo pete odpisal ze dostal sampel od kreta, sam nic nie generowal xd
no to się nie wyklucza
Przekaz głęboki kurwa jak głębokie gardło :crazy: :oops:
zuperhero

Post autor: zuperhero »

horrypaz pisze: 30 gru 2025, 17:14 nom zajebiscie fajan opcja dla producentow. prawie tak fajna jak raperzy generujacy bity w ai i nagrywanie na nich bo przeciez nie kazdy moze sobie pozwolic na zaplate za bit.

wstyd jak chuj
no i co w tym takiego strasznego, to jest ten sam mental jak 15/20 lat temu ostry się przypierdalał że ktoś z mp3 sobie zsamplował zamiast z winyla.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

no nie wiem, co ma piernik do wiatraka, to jest chybione porównanie

mp3 to muzyka zrobiona przez ludzi, tutaj zmieniała się tylko forma samplingu, AI generuje Ci nowe rzeczy, zmieniasz całą istotę samplowania - nie ma już recycklingu muzyki, nie ma sprawdzania sampli na whosampled, nie ma przypadkowych odkryć sampla, nie ma kawałków na tym samym samplu, które odkrywasz i się jarasz i se porównujesz; ostatecznie może się okazać, że digging zamieni się w prompting

i rozumiem, że jest tutaj duzo odcieni szarości i se możesz wygenerować dźwięk trąbki, a z resztą zrobić 100% napracowanka, ale równie dobrze możesz sobie wygenerować wszystko, poustawiać itd - jak się to komuś podoba, to ok, ale no imo jest to dla mnie wątpliwa praktyka
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Mialem nadzieje ze taka wlasnie dyskusja sie rozkreci w moim temacie o uzyciu AI w rapie :cry:
Mi tam nie przeszkadza za bardzo jak bitmejker sie nie narobi przy robieniu bitu jezeli dostarczy bengera jak kiedys alibaba w 15min :dunno: Zreszta AI tez wytwarza muzyke na podstawie danych na ktorych je trenowano wiec to tez jako taki sampling i produkcja ale zrobiona przez robota nie czlowieka innego. Jakby tyko dodano creditsy zeby odpalic lufe tym ktory tworzyli muzyke ktora przemielono wielowarstwowo to byloby git
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
zuperhero

Post autor: zuperhero »

Jose pisze: 06 sty 2026, 21:32 no nie wiem, co ma piernik do wiatraka, to jest chybione porównanie

mp3 to muzyka zrobiona przez ludzi, tutaj zmieniała się tylko forma samplingu, AI generuje Ci nowe rzeczy, zmieniasz całą istotę samplowania - nie ma już recycklingu muzyki, nie ma sprawdzania sampli na whosampled, nie ma przypadkowych odkryć sampla, nie ma kawałków na tym samym samplu, które odkrywasz i się jarasz i se porównujesz; ostatecznie może się okazać, że digging zamieni się w prompting

i rozumiem, że jest tutaj duzo odcieni szarości i se możesz wygenerować dźwięk trąbki, a z resztą zrobić 100% napracowanka, ale równie dobrze możesz sobie wygenerować wszystko, poustawiać itd - jak się to komuś podoba, to ok, ale no imo jest to dla mnie wątpliwa praktyka
to że możesz sobie sprawdzić na whosampled, kto zrobił bit na tym samym samplu, jest zupełnie poboczną ciekawostką, ostatecznie liczy się jak brzmi bit i czy jest muzycznie dobry. nie wspominając już że całe mnóstwo producentów od lat tnie sample w taki sposób + wrzuca na nie tyle filtrów i efektów, że oryginalny sampel jest zupełnie nierozpoznawalny, staje się tylko sztucznie przetworzonym dźwiękiem, który pasuje jako klocek do kompozycji bitu, a nie ludzkim elementem z duszą (vide bity legendarnego w środowisku preemo)
ODPOWIEDZ