Kawałek promuje nadchodzącą płytę "Riskbreakers III" w składzie Kidd x Junes x Gap1 - premiera w sierpniu 2025.
Riskbreakers (Kidd x Gap1 x Junes) - Riskbreakers III (2025)
Riskbreakers (Kidd x Gap1 x Junes) - Riskbreakers III (2025)
Re: Riskbreakers (Kidd x Gap1 x Junes) - Riskbreakers III (08.2025) [zapowiedź]
Ile jeszcze potencjalnie fajnych płyt spierdoli Gap1? Tu chociaż przestał rzucać drille, ale zarówno Junes jak i Kidd potrzebują pięknych sampelków.
Takie se.
Takie se.
-
Technikolorysta
Z całym szacunkiem, to akurat niespecjalnie wina Gap1-a, że Junes akurat o takie bity poprosił. Próba odnalezienia się w takich klimatach to była jego suwerenna decyzja, a nie wynik szantażu, czy jakiegoś przegranego zakładu. Na samplach Gap1 też potrafi działać (odsyłam do drugiej, o niebo lepszej części "BMT"). Może panowie potrzebują akurat kogoś bardziej neutralnego od strony muzycznej, kto zostawi więcej przestrzeni, a może po prostu jest między nimi chemia i dobrze się bawią robiąc tę muzykę. W każdym razie, na płytę czekam.
Był już taki duet producent-wokalistka, który po dołączeniu drugiego rapera rozrósł się spektakularnie. Co więcej, Kidd i Junes się przez niego przewinęli...
Spoiler
Riskbreakers jak religia?
Parafrazując kobiety kłócące się z mężami:Technikolorysta pisze: ↑24 sie 2025, 16:33 Z całym szacunkiem, to akurat niespecjalnie wina Gap1-a, że Junes akurat o takie bity poprosił. Próba odnalezienia się w takich klimatach to była jego suwerenna decyzja, a nie wynik szantażu, czy jakiegoś przegranego zakładu
Musiałeś tak chlać? Na siłę Ci wlewali?
Gap piekne bity, reszta do wyjebania.
Spoiler
nie no żartuję. Numer spoko
Po latach od zapowiedzi wspólnego materiału Kidda i Junesa, autor “Nie-EP” dołącza do Riskbreakers, tworząc z Gap1 i Kiddem trio skupione na liryce położonej na klasyczne rapowe produkcje.
Wraz z kolejną płytą Riskbreakers duet rozrasta się do tria. Trudno orzec, czy to coś więcej niż jednorazowa akcja, ale byłoby fajnie. Kidd i Junes mają dobrą chemię, a ich zwrotki pisane z czwórką z przodu na karku dają namiastkę tego, jak mogła wyglądać niedoszła epka smutniejszych dwóch piątych ex-Rap Addix." - Patryk Szaj
Linki do platform i downloadu: https://li.sten.to/rbiii
CD wkrótce!
1. Intro
2. One
3. Pasja
4. Żałosne gośc. Michał Tomasik
5. ADHD
6. Śmierć gośc. Biak
7. Ejenars
8. Nie Alfa Nie Sigma
9. Truizm gośc. Dj Ace
10. spadAchron
11. Rakobykorożec
Wraz z kolejną płytą Riskbreakers duet rozrasta się do tria. Trudno orzec, czy to coś więcej niż jednorazowa akcja, ale byłoby fajnie. Kidd i Junes mają dobrą chemię, a ich zwrotki pisane z czwórką z przodu na karku dają namiastkę tego, jak mogła wyglądać niedoszła epka smutniejszych dwóch piątych ex-Rap Addix." - Patryk Szaj
Linki do platform i downloadu: https://li.sten.to/rbiii
CD wkrótce!
1. Intro
2. One
3. Pasja
4. Żałosne gośc. Michał Tomasik
5. ADHD
6. Śmierć gośc. Biak
7. Ejenars
8. Nie Alfa Nie Sigma
9. Truizm gośc. Dj Ace
10. spadAchron
11. Rakobykorożec
aka anthony hotbeats / skwer represent
Re: Riskbreakers (Kidd x Gap1 x Junes) - Riskbreakers III (2025)
Będą jeszcze jakieś zaległe CDki (BMT1/2, Riskbreakers) czy tylko ten?
Spoko wyszło, brzmieniowo Gap1 jakby nawiązał do Firing squad. Brzmieniowo jest imo również podobnie do ZEROLOGO (tam plusem był flow Witka, na RB3 lepsze teksty). Chłopaki się uzupełniają, jest fajno, drugi odsłuch siedzi lepiej.
Oho dzieki za przypomnienie nazwy tych zerologo, przypomnialo mi sie jak sie obrazili na popkillera ze o nich (chyba?) nie wspomniano gdzies tam, rozkrecili beef z popkillerem i ich natalii wyjasnil na fb na koncu
Dodano po 11 minutach 35 sekundach:
zeby nie bylo offtopu: odpalilem plyte, na razie fajne bity a rap no taki jak to zwykle u kidda i junesa, gap1 nie znam chlopa wiec trudno mi ocenic, na razie mnie nie zainteresowal jakos szczegolnie. Tomasik fajny refrenik, biak fajna zwrotka. Ogolnie props ze cos tam chlopaki nagrywaja, bo jakies tam zainteresowanie ich rapem jest, wiadomo male ale jest.
Troche musze przyznac ze kawalek ADHD jest dla mnie takim kuriozum troche, wiadomo ze chlopaki nagrywali tez sporo smutnych rzeczy ale z taka bardziej z taka nota goryczy i frustracji, a tutaj imo ciumciokowato wyszlo. Moze po prostu mi sie to gryzie z kawalkami z rap addix albo trueszczurs gdzie jednak (pozowali?) brzmieli na w miare pewnych siebie chlopakow z problemami zyciowymi? Nwm, tutaj moze nawet moja pamiec szwankuje bo dawno nie sluchalem tamtych rzeczy (i raczej nie chce mi sie aktualnie do tego wrocic wiec nie dowiem sie czy moj mindfuck jest uzasadniony czy nie)
Dodano po 11 minutach 35 sekundach:
zeby nie bylo offtopu: odpalilem plyte, na razie fajne bity a rap no taki jak to zwykle u kidda i junesa, gap1 nie znam chlopa wiec trudno mi ocenic, na razie mnie nie zainteresowal jakos szczegolnie. Tomasik fajny refrenik, biak fajna zwrotka. Ogolnie props ze cos tam chlopaki nagrywaja, bo jakies tam zainteresowanie ich rapem jest, wiadomo male ale jest.
Troche musze przyznac ze kawalek ADHD jest dla mnie takim kuriozum troche, wiadomo ze chlopaki nagrywali tez sporo smutnych rzeczy ale z taka bardziej z taka nota goryczy i frustracji, a tutaj imo ciumciokowato wyszlo. Moze po prostu mi sie to gryzie z kawalkami z rap addix albo trueszczurs gdzie jednak (pozowali?) brzmieli na w miare pewnych siebie chlopakow z problemami zyciowymi? Nwm, tutaj moze nawet moja pamiec szwankuje bo dawno nie sluchalem tamtych rzeczy (i raczej nie chce mi sie aktualnie do tego wrocic wiec nie dowiem sie czy moj mindfuck jest uzasadniony czy nie)
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Tak informuję tylko, że na stronie https://skwer.sklep.pl/pl/p/Riskbreaker ... ap1-III/97 możecie kupić CD
aka anthony hotbeats / skwer represent