HAŁASTRA - Sztuka Drugiego Obiegu (2021)
Re: HAŁASTRA - Sztuka Drugiego Obiegu (26.11.2021) [Zapowiedź]
No nie wiem, po Waszych propsach spodziewałem się co najmniej nowego PRO8L3Mu a dostałem taki, powiedzmy, Ćpajstajl, tyle że pozbawiony elementu beki (a ten w ulicznych nagrywkach AD 2021 jest kluczowy)
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Re: HAŁASTRA - Sztuka Drugiego Obiegu (2021)
Moje pierwsze spotkanie z tą ekipą, przesłuchałem ten album parę razy i jest w nim coś ciekawego, ale nie mogę się jakoś mocniej zajarać.
Przy którymś z kolei odsłuchu i większym skupieniu na tekstach stwierdzam, że powodem jest to, że jednak Książę jest kilka leveli wyżej niż Kwiatek (patrz przejebana zwrotka w "koniec pierdolenia" i generalnie sporo fajnych linijek na całym albumie i większa charyzma w głosie).
Przy którymś z kolei odsłuchu i większym skupieniu na tekstach stwierdzam, że powodem jest to, że jednak Książę jest kilka leveli wyżej niż Kwiatek (patrz przejebana zwrotka w "koniec pierdolenia" i generalnie sporo fajnych linijek na całym albumie i większa charyzma w głosie).
Nie wiem jak na streamingach, ale płyta jest bardzo ładnie wymasterowana, aż się chce zatapiać w kolejnych numerach, jest przestrzeń i powietrze, bicior z pierwszego numeru wgniata w fotel , ogólnie rewelacyjny krążek,jedynie jak już wspominałem bez sensu było dawać osobną płytę z 3 numerami, mogli to już wrzucić do podstawy jako bonus tracki.
- gods bidness
Ja ich wcześniej nie słyszałem i to moje odkrycie roku. Do Problemu bym nie porównywał, bo Problem jednak bardziej lajtowy, komercyjny i, rzekłbym, popowy, na pewno też bardziej różnorodny stylistycznie i lirycznie. Hałastra z racji tych melancholijnych, brudnych acz mocno klimatycznych bitów i tematyki kawałków nie ma szans sięgnąć po Julki jak Problem. I dobrze. Dla mnie to taka polska Griselda o dilerce, dragach i paranojach po nich. Mroczny, spójny materiał i niektóre zwrotki zaskakująco dobre, choć nie wiem nawet jak te typy się nazywają i który jest który. Dla mnie najlepsza płyta w PL 2021.
@gods bidness To sprawdź sobie jeszcze "Pierwszą sztukę" bo też ładnie siedzi , zaś na mixtapie wkurzała mnie modulacja na wokalu i nie mogłem tego słuchać, ale może Tobie podejdzie - no chyba ,że już wszystko obadałeś.
Całościowo ten album mnie nie przekonał, ale Runda, a zwłaszcza pierwsza zwrotka to jest taaaaki rozpierdol, wpadam tylko zostawić za to

-
Stoner Simpson
Xxxxx
Ostatnio zmieniony 16 mar 2022, 10:56 przez Stoner Simpson, łącznie zmieniany 1 raz.
zwroteczka kwiata w sztuka zycia kozak straszny zwlaszcza te koncowe wersy. motywacja w chuj
Spoiler
pozdro
dlaczego tu jest malolat 
przecież dobrze dał. o co chodzi?
HWDP kurwo - nique la police
Jebać ich przekaz, FREE PALESTINE
Ja nie będę już pierdolił o pożyczkach
Koniec z tym gównem, i just wanna get ma dick sucked
Nie przeszkadza tam wcale
zajebista zwrota Małolat, idealnie wszedł w klimat
Dziwne że najlepszy numer z tej płyty - Czasem... - jest dostępny oficjalnie tylko na dodatkowym cd dodawanym do preorderu
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Ogólnie jak dla mnie jeden z lepszych ich numerów, a wjazd księcia to 
Dojebany kawalek, dopiero teraz na niego trafilem i

Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
refren do kosza, ale zwrotki top.
nie wiem czy ktos wrzucal ten remix ale jest dojebany
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
Zajebista płyta to jest i dopiero na kolejnej płycie obniżyli loty zapraszając na fity jakichś kasztanów (albo 2020 im narzuciło featy w co bardziej wierzę), jest gorsza niż poprzednie, ale nadal bardzo wysoki poziom i bardzo często wracam, no i płyta dużo zyskuje jak się doda bonus tracki z preorderu na których znajduje się jeden z lepszych ich numerów w ogóle czyli Czasem
Spoiler
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
nic dodać, nic ująć
wkurwia mnie, że nie ma tego numeru na streamingach, tak samo jak Sztuka Życia
wkurwia mnie, że nie ma tego numeru na streamingach, tak samo jak Sztuka Życia