Ale jak możemy stworzyć taką atmosferę, stosując przemoc, brak szacunku i dyskryminację? Jak możemy iść naprzód z ludźmi, którzy ciągle krytykują klub, eksponują rasistowskie lub anty-LGBT-owe transparenty, atakują kobiety z niebieskimi włosami, grożą zawodnikom po porażce lub palą flagi rywali? To nie jest duch sportu, ani duch Polonii Warszawa.
Jestem dziś na rozdrożu. Jeśli nie zapłacę kolejnych 3 milionów złotych w styczniu, tak jak robię to co miesiąc lub kwartał, klub nie będzie w stanie płacić pracownikom, zawodnikom, trenerom ani wynajmować boisk treningowych od stycznia… Ta sytuacja bardzo mnie obciąża.
Mógłbym sprzedać klub jeszcze dziś wieczorem i odejść, bo ten projekt nie daje mi już radości. Ale wiem też, że te pełne nienawiści wiadomości pochodzą od agresywnej mniejszości, podczas gdy 90% kibiców Polonii mnie popiera.
Powiem szczerze: mam już dość. Chcę dalej budować silny klub, ale będzie to możliwe tylko dzięki zjednoczonej, pełnej szacunku i pozytywnej społeczności. Polonia Warszawa zasługuje na coś lepszego niż kilkanaście agresywnych, rasistowskich i głupich osób, które napisały tę wiadomość.
I liga i niżej
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: I liga i niżej
podstarzały komunista i właściciel Polonii, grozi swoim kibicom, że jak się nie uwalą na pizdę to spuści ten klub w kiblu 
Śnieg Garbatym Nosom
Jaki komunista, przecież zwolnił człowieka za założenie związku zawodowego. Biorąc to pod uwagę, ten jego wysryw idealnie się wpisuje w moje wyobrażenie jego osoby. Chłop myśli, że drużyna piłkarska i jej kibice to firma.
-
Bisclavret
No to byłoby zabawne ze Polonia która rzekomo nie ma kibiców leci do 4 ligi po konflikcie właściciela z kibicami (których nie ma)
W 9 meczach rundy jesiennej stadion Polonii średnio odwiedziło 2123 kibiców na mecz
najwięcej 3273 z Ruchem Chorzów
najmniej 1295 z Pogonią Siedlce
co za żenada
mimo tego że robi się moda na piłeczkę tym bardziej w Warszawie
najwięcej 3273 z Ruchem Chorzów
najmniej 1295 z Pogonią Siedlce
co za żenada
Śnieg Garbatym Nosom
- FruitOffTheWall
Przepraszam Piotra Stokowca, za to że w niego nie wierzyłem i myślałem że jest nieudacznikiem. Myślałem że już po ptokach z jego karierą, a rudy git odjebał taki wynik z Pogonią
a i szacun dla Karola Podlińskiego i Marcina Flisa z innej Pogonii, Siedlce
a i szacun dla Karola Podlińskiego i Marcina Flisa z innej Pogonii, Siedlce
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Spoiler
- FruitOffTheWall
o prosze taki ruch
rip zioloziolo
ale wzięło z zaskoczenia, nawet się zastanawiałem ostatnio co u pana Jurija, czy przypadkiem donbaskiej rasputicy nie przemierza
A ja chciałem to właśnie wrzucać i się zastanawialem czy ktoś go jeszcze będzie pamiętać z forumowiczów. Nostalgia mocna ale zadanie mega trudne, tam nie bardzo jest komu grać w tej Łęcznej (Kamil Orlik od biedy spoko), co prawda strata nie taka wielka, ale nie widzę tego. Chłop ponad 8 lat nigdzie nie pracował, przynajmniej wg Transfermarktu.
A do Odry ma trafić Maciej Rosołek :|
A do Odry ma trafić Maciej Rosołek :|
- FruitOffTheWall
no pierwsza liga to jest idealne miejsce dla niego imo ( o ile trafi dobrego trenera, u vukovicia potrafił być średni/chujowy)
rip zioloziolo
A kapibary głodne
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Patola żeby taki klub był na utrzymaniu miasta i nie był w stanie się utrzymać na zasadach wolnorynkowych.
- zemsta1camzata
A jakie kluby potrafią się utrzymać w Polsce na zasadach wolnorynkowych?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Całe mnóstwo żyje bez dotacji samorządu, to że prywatny właściciel dosypuje kasy to tam chuj, jego sprawa jak mu się nudzi, ale klub z wielkiego i bogatego miasta będący na utrzymaniu samorządu to niebywała patola.
widzew przed przyjściem dobrzyckiego wykazał jakiś zysk w sprawozdaniu ale nie wiem jak dużym subsydium tam jest miejski stadion.zemsta1camzata pisze: ↑16 lut 2026, 15:17 A jakie kluby potrafią się utrzymać w Polsce na zasadach wolnorynkowych?
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
- zemsta1camzata
To, ze klub nie dostaje bezpośrednio dotacji z samorządu nie oznacza, że utrzymuje się na zasadach wolnorynkowych.SLAFF pisze:Całe mnóstwo żyje bez dotacji samorządu, to że prywatny właściciel dosypuje kasy to tam chuj, jego sprawa jak mu się nudzi, ale klub z wielkiego i bogatego miasta będący na utrzymaniu samorządu to niebywała patola.
Pierwszy z brzegu przykład to dzierżawa stadionów miejskich do klubów po jakichś preferencyjnych stawkach, a klub potem sprzedaje prawa do nazwy, co generuje więcej przychodów dla klubu niż kosztów do miasta xD
Albo inny przykład to Lubin, gdzie dotacji z miasta nie ma, bo kghm zawsze zapewni finansowanie
jaki dresscode? w klubie w dresach