[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
SzwabKano

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: SzwabKano »

Burak pisze: 06 gru 2025, 13:36 Wstaw w tagi [media] to będzie zembedowane:

Kod: Zaznacz cały

[media]https://m.youtube.com/watch?v=XG4Z26CXyh0&pp=ygUSVGVuIHR5cCBtZXMgbWF0aGVv[/media]

Dodano po 1 minucie 34 sekundach:
Mes może niech skończy podgryzać nogawki i wypuści diss w końcu, bo przegram typera
O kurde, nawet nie zwróciłem uwagi jakie to jest zerżnięcie z Game'a. Dzięki Mes :bowdown:

I jeszcze Jacuś puszczał to jako mix z utworem "Blask" żeby nie dało się łatwo wychwycić tego że to właściwie jest kalka, stąd większość zna to w takiej wersji:
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Masakra, otworzyła mi oczy ta analiza od Mesa

Co następne - raperzy będą sobie tłumaczyć zagraniczne ksywy od jakiegoś Devina the Dude, czy nagrywając z ziomkami wezmą nazwę jakiejś zagranicznej ekipy typu 213 i pozmieniają tylko dwie cyferki...

:roll:
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

SWN panczlajnerze
no słychać inspiracje hate it or love it ale poziom ksera blachy2115 to to nie jest
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

SWN pisze: 06 gru 2025, 19:15 Masakra, otworzyła mi oczy ta analiza od Mesa

Co następne - raperzy będą sobie tłumaczyć zagraniczne ksywy od jakiegoś Devina the Dude, czy nagrywając z ziomkami wezmą nazwę jakiejś zagranicznej ekipy typu 213 i pozmieniają tylko dwie cyferki...

:shock:
arystokrata91

Post autor: arystokrata91 »

Gdy gwałciłem Esende to byłem w gimnazjum, później chyba nigdy nie wróciłem do tego albumu, dżizas, jak źle się to zestarzało :eek: .

Później dużo słuchałem Pokahontaz, L.U.C z rahem, później wjechał Gural ze swoim El Polako, Fokus Alfa i Omega i nie dawało się wrócić do tych starszych rzeczy, nie pamiętam co było następne, ale chyba jakiś OSTR, DGE z matheo.
A jak to wyglądało u Was w latach 2004-2010?
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Glokk nadal dojebane
Awatar użytkownika
Bane

Post autor: Bane »

Pocisk w wywiadzie to jest ten diss, który niby miał wyjść 6 grudnia? Mes działa w tym beefie tak intensywnie, że aż trudno nadążyć.
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

W jednym wywiadzie mówił, że w na albumie raz robi EEE jak Tede na Sporcie i to specjalnie tak zrobił, więc to chyba ten cały trzeci diss był.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
SzwabKano

Bane pisze: 07 gru 2025, 8:52 Pocisk w wywiadzie to jest ten diss, który niby miał wyjść 6 grudnia? Mes działa w tym beefie tak intensywnie, że aż trudno nadążyć.
Obrazek

Ktoś coś?
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Napierdalamy na warszawe :cool:
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

aleksy pisze: 06 gru 2025, 15:11 Zajebisty jest ten kawałek Tedego To jeszcze nie koniec. Aż sobie puszczę, dzięki za przypomnienie Mes.

W CZASACH LENARÓW I DESKOROLEK
W CZASACH WAGARÓW POD KAPITOLEM

No przecież to wejście na bit to jest :bowdown: :bowdown:
Analiza ta przypomniała mi wyśmienitą parodię tego kawałka, za którą Tede ma do Walaszka ból dupy po dziś dzień.

Awatar użytkownika
marmolad_k2

Mnie te jego portki zawsze rozwalają w tym klipie :oops:
A co Tede mówił o nim?

Dodano po 51 sekundach:
Swoją drogą Rychowi się bardziej dostało od Walaszka w tym programie.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Konkretnego to nic, ale co się pojawia gdzieś jego temat, to ma ból dupy, np. w poranku, gdzie pracuje z Połaciem, czyli jego kolegą z figo fagot. Poza tym gdzieś coś pierdolił jeszcze przed tym kanałem zero całym, że na juwenaliach razem grali, to Walaszek na backstage'u udawał, że go nie widzi, bo przecież Tedego się wszyscy boją i udają, że go nie widzą.
Awatar użytkownika
Bane

Przecież to prawda! Jak Mes dzwonił na domofon Tedego i Tede zszedł sprawdzić, co się dzieje, Landlord też udawał, że go nie widzi. Tak bardzo, że Tede nawet nie został nagrany przez kamerę.
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Awatar użytkownika
SzwabKano

SWN pisze: 06 gru 2025, 19:15 Masakra, otworzyła mi oczy ta analiza od Mesa

Tylko że Devin akurat miał okazje z Mesem o tym pogadać, a Jaca przypominam że przed Game'm obsrał zbroje, a nawet jakby nie obsrał to wątpię czy by chętnie usłyszał że parę lat temu mój producent zajebał bit z twojego kawałka :razz:

Po za tym inspiracja przy tworzeniu ksywy a zajebanie bitu z kawałka który wyszedł rok wcześniej to obok siebie nie stoi jeżeli chodzi o poziom robienia swoich słuchaczy w uja :dunno:
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Zajebać to mogli policjanci Mesowi, ciężko mi nazwać ten bit "zajebanym".
Awatar użytkownika
Koza
Zbanowany

Post autor: Koza »

Ja oczywiście team mesio. Prawilnie. A nie gówno z dupy i jakies argumenty
Spoiler
Awatar użytkownika
Bane

Argumenty są przereklamowane.
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

SzwabKano pisze: 07 gru 2025, 14:39 Po za tym inspiracja przy tworzeniu ksywy a zajebanie bitu
No to tymi kategoriami Matheo też się zainspirował, oddał tribute, czy co tam se wybierzemy
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
TooMuchSmoke

Post autor: TooMuchSmoke »

Przecież Ten Typ Mes się wzięło od Dat Nigga Daz (sam psycho landlord wspominał o tym w jakimś starym wywiadzie). Co ma Devin do tego?
ODPOWIEDZ