The Game – Doctor's Advocate (2006)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
przedszkolanek

The Game – Doctor's Advocate (2006)

Post autor: przedszkolanek »

Spoiler
Obrazek
1. Lookin at You
2. Da Shit
3. It's Okay (One Blood) [feat. Junior Reid]
4. Compton (feat. ​will.i.am)
5. Remedy
6. Let's Ride
7. Too Much (feat. Nate Dogg)
8. Wouldn't Get Far (feat. Kanye West)
9. Scream on 'Em (feat. Swizz Beatz)
10. One Night
11. Doctor's Advocate (feat. Busta Rhymes)
12. Ol' English (feat. Dion Jenkins)
13. California Vacation (feat. Snoop Dogg & Xzibit)
14. Bang (feat. Tha Dogg Pound)
15. Around the World (feat. Jamie Foxx)
16. Why You Hate the Game (feat. Marsha Ambrosius & Nas)
17. I'm Chillin' (feat. Fergie)
18. It's Okay (One Blood) [Remix] (feat. Bun B, Chamillionaire, Clipse, Tha Dogg Pound, E-40, Fabolous, Fat Joe, Jadakiss, Ja Rule, Jim Jones, Juelz Santana, Junior Reid, Lil Wayne, Nas, N.O.R.E., Rick Ross, Slim Thug, Snoop Dogg, Styles P, T.I., Twista, WC & Young Dro)

https://music.apple.com/us/album/doctor ... 1440783237
Spoiler
Awatar użytkownika
many-s

Re: The Game – Doctor's Advocate (2006)

Post autor: many-s »

Sekwencja pierwszych ośmiu numerów to mistrzostwo i powiem szczerze, że nie pamiętam dobrze kolejnych numerów, dawno nie słuchałem, bardzo porządny album, Dj Khalil wykrzesał zajebisty mroczny klimat na "Da Shit" a gracz surowym flow zmasakrował głośniki.

No i ten wjazd na początek płyty, niby nic ale jakie ma jebnięcie:
Guess who's back on the west coast tracks,
Its the mothafuckin' messiah of gangsta rap
dicegame

Post autor: dicegame »

ale kiedyś to było wyczekiwane na single... u szczytu popularności wyszło dość specyficzne one blood, które przyjąłem raczej neutralnie, let's ride niby też spoko ale nie miało tego kopnięcia jak how we do czy hate it or love it. Z czasem się wkręciło, ale atmosfera przed singlami przypominała mi wyczekiwanie na single Rocky'ego w 2013. W ogóle okres wydania DA był bardzo gorący, beef z G-unit trwał w najlepsze, zmiana wytwórni, Game wziął dużo na siebie i się z nikim w tańcu nie bawił, ale sofomorka wykrzesał wspaniałego i ponadczasowego, wspomniane wcześniej Da Shit, świetny numer z Westem, hejt wiadomo że jedynie na scream on em, sporo gangsterskiej przechwałki, ale też emocji jak na tytułowym numerze, definicja west coastu i klasyk dla mnie
Awatar użytkownika
Kubinsky

Post autor: Kubinsky »

ostatnio wracam sobie do tej płyty i dalej jest to chyba moja ulubiona pozycja w dyskografii gejma
Awatar użytkownika
Yayo

Post autor: Yayo »

Jest tu kilka bardziej popowych tracków które burzą spójność całości i to one mi przeszkadzają, a nie gościnny udział Swizz Beatza, ale ogólnie świetna płyta, proste, że jedna z najlepszych od niego. Game świetnie poradził sobie z drugim majorsowym albumem i udowodnił, że nie jest w tej "grze" przez przypadek.
Mider

Post autor: Mider »

Klasyk płyta, Why You Hate The Game najlepszy numer
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

<div class="thread-bump" data-keyword="Ja Rule" data-timestamp="2025-02-01T10:59:45Z"></div>

Dodano po 2 minutach 29 sekundach:
Najlepsza płyta Gejma.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

rims / chrome / chronic / Dre / LA / bitches / Compton / hard / fuck / G / ride / California / Hollywood / chain / gangbang / Death Row / cops / NWA / guns / gangsta / nigga / Eazy / crack / lowride / i'm from

i tak w kółko, ale i tak - dzięki bitom i energii Game'a - słucha się po niemal 20 latach tego zajebiście
Awatar użytkownika
vidar

Post autor: vidar »

Mam tak z tą płytą, że zapominam o niej na rok, dwa a potem nagle odpalam i lecę Lookin at You z pamięci. Dla mnie najlepsza płyta Game'a, chociaż mam też duży sentyment do Red Album.
ODPOWIEDZ