Bonson - Brudnopis (2025)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Pomiot_Liryczny

Re: Bonson - Brudnopis (28.11.2025) [Zapowiedź]

Post autor: Pomiot_Liryczny »

myślałem że ten box to jest typowy preorder który jest dostępny do momentu premiery, okazało się że chuj mi w dupę i się skończyły i bez płytki zostaję, chciałem kupić bo bardzo chciałem tą EPkę no ale cóż najważniejsze że preorder nie dostał moich pieniędzy, dodam że profesjonalny sklep PREORDER nie aktualizuj na bieżąco ilości produktu w systemie i dopiero przy próbie płatności wywala błąd

a i na początku roku była trasa bonsa CDN i kupiłem wersje biletu o 50 złotych droższą bo miał do niej dodawana być ta właśnie EPka oczywiście na miejscu się dowiedziałem że płyty nie dotarły z tłoczni i należy napisać do agencji CDN, oczywiście napisałem i odpowiedzi do dziś nie otrzymałem i epki nie mam, oczywiście propsy bons, rap fanów należy i jebać i kroić
Przekaz głęboki kurwa jak głębokie gardło :crazy: :oops:
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

Ponoć niektórzy już mają, dostał ktoś z was już dziś, jak opinie?
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
Pomiot_Liryczny

mi się udało dorwać preorder ale kurier się nie wyrobił dzisiaj
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

:bowdown: za dobór singli bo dla mnie to zdecydowanie najchujowsze numery
bity są dla mnie dosyć nierówne, takie "droga donikąd" czy "oho" od razu mi się spodobały, a w "ile fabryka dała" czy "trochę nieba" raczej meh
"jeszcze będzie prima sort" to trochę mi brzmi jak "jutro będziemy się z tego śmiać" które mamy w domu, nie wiem czemu w sumie

tak na pierwszy odsłuch to właśnie single mi psują trochę odbior i nie wiem jak to ocenić, jutro w robocie się bardziej osłucham

życie jak sen, droga donikąd, oho! (świetny bit i bardzo fajna zwrotka Planeta, niespodziewałem się), prawdopodobnie -> tak na razie najbardziej mi się spodobały, w tej kolejności
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Prawdopodobnie :bowdown:
teraz porównajcie jak tutaj naturalnie Bonson nawinął vs płaczący po quebie populista
a tematy się pokrywają (chyba, bo po tym łosiu to nie wiadomo, czy połowy nie zmyślił)

Oho też świetne i Planet nie zawiódł. Mógłby coś pierdolnąć, ale nie wiem, czy jako trzeźwy chłop jest w stanie uciągnąć jeszcze całą płytę.

Życie jak sen to mi Hans psuje trochę odbiór.
W ogóle gościnki oprócz Planeta tu są wszystkie do wypierdolenia

Typowa solówka Bonsa, czyli 2-3 mocne numery, reszta jest po prostu ok, a featy odstają od gospodarza
Awatar użytkownika
Sieloo

Post autor: Sieloo »

Awatar użytkownika
krvl

Post autor: krvl »

Największym plusem tej płyty jest to, że się dowiedziałem że Planet żyje
Awatar użytkownika
MalkoNTENT

Post autor: MalkoNTENT »

Jest rap. Jak u Bonsona fajnie poskładane, fajnie nawinięte.
Podobają mi się nawiązania do ksyw: Avi, Planet. Jest follow up do Junesa, Props.
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

No fajne, ale zlewa się jak wszystko co ostatnio wychodziło, na jedno przesłuchanie i pewnie przez dłuższy czas nie wrócę.

Z featów tylko Planet mi pasuje.
MalinowyJogurt 2
Połas

Post autor: Połas »

Bonson - Droga donikąd (prod. GØHER)
Obrazek
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

nie no, ten wybór singli to :crazy:
Awatar użytkownika
Rapture

Re: Bonson - Brudnopis (2025)

Post autor: Rapture »

Tak slucham i jest spoko ale tylko spoko.

Bonsonowi strasznie brakuje na tych jego solowych albumach producenta wykonawczego, który rzuciłby jakimś konkretnym pomysłem oraz jednego producenta, który umiałby elegancko mieszać nowe dźwięki z brudnym klasycznym brzmieniem (tak jak KPSN). Ewentualnie ucieczka w sample czy brzmienia brudno-punkowo-rockowe, może trochę bluesa? Oczywiście na myśli mam tu numery z Romą czy te niektóre bity Soulpete'a z Almost Famous - idealnie by to pasowało do buntowniczego charakteru Damiana.
fiberone

Post autor: fiberone »

Taki Aetherboy1 by się przydal dla zmiany klimatu.
Awatar użytkownika
Pomiot_Liryczny

Rapture pisze: 01 gru 2025, 11:51 Bonsonowi strasznie brakuje na tych jego solowych albumach producenta wykonawczego, który rzuciłby jakimś konkretnym pomysłem oraz jednego producenta, który umiałby elegancko mieszać nowe dźwięki z brudnym klasycznym brzmieniem (tak jak KPSN). Ewentualnie ucieczka w sample czy brzmienia brudno-punkowo-rockowe, może trochę bluesa? Oczywiście na myśli mam tu numery z Romą czy te niektóre bity Soulpete'a z Almost Famous - idealnie by to pasowało do buntowniczego charakteru Damiana.
ten album w większości został wyprodukowany przez EMDOTA ale to wygląda jakby po prostu damian wziął od niego losowe bity na przestrzeni paru miesięcy, tzn. są fajne te bity ale nie brzmią jakby były robione w zamyślę że pojawią się na jednej płycie tylko bons brał co mu się spodobało akurat

Dodano po 2 minutach 59 sekundach:
fajna płyta ogółem tylko ten track Ile Fabryka dała to chyba przez pomyłkę zostało opublikowane, Droga Donikąd, Póki to trwa, Jeszcze będzie Prima Sort i OHO fajne numery
Baggio

Post autor: Baggio »

Nudna płyta, myślałem że to będzie w końcu coś dobrego, ale od tej płytki co umarł już nic nie było dobrego.
Awatar użytkownika
Popi

Post autor: Popi »

Bo wszyscy mają zbyt miękkie serce do tego chuja. I zamiast bojkotować te wysrywy z generatora bonsona to propsują bo dobrze poskładane. Ja myślę że tu właśnie potrzeba zasypania gościa krytyką bo po co ma się starać jak ludzie i tak łykną cokolwiek
Popi.jaku
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Na youtubie itd to mysle ze racja bo tam to piszą pod każdym numerem, że numer dekady, ale na ślizgawce to raczej każdy ma podejście do tych solówek, że albo kilka numerów zajebistych albo spoko w klimacie Bonsonowym, a reszta do wyjebania. Ja wracam sobie do kilku numerów z każdej solowki, które lubie, a reszta skip
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
redman23

Post autor: redman23 »

no ale nie ma co brać komentarzy z youtube na serio, przecież tam na jakikolwiek numer kogokolwiek się nie wejdzie to się zobaczy komentarze w tym samym stylu :dunno: jw, ślizgawkowicze dobrze dają
edenmar

Post autor: edenmar »

+1 przecież solówki Bonsa są tu regularnie jebane i głosów krytycznych jest co najmniej tyle co propsów jeśli nie więcej, a Bonson sto razy się obrażał i kończył z rapem. Taryfa ulgowa to ewentualnie obejmuje Bonsoule, ale o solówkach to nigdy bym nie powiedział, że był jakoś przesadnie głaskany przez słuchaczy
Awatar użytkownika
Pomiot_Liryczny

nie no wiadomo, w porównaniu z tegorocznym bonsoulem to ta płyta jest chujowa, a z takim refluksem to już niebo a ziemia
ODPOWIEDZ