Young Multi & Fast Life Sharky - Trap After Death (2019)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
mxrio

Re: Young Multi & Fast Life Sharky - Trap After Death (6.12.2019) [ZAPOWIEDŹ]

Post autor: mxrio »

bortwick pisze: 13 lis 2019, 21:06 Spytaj Fokusa. Albo Peję :rotfl:
Co ma Fokus do tego a tymbardziej Peja :lol:
Paluch wystrzelał sie ze swoich punchlinów jak krzyczał ze sceny, ze multi to nie rap i ze to parówa :rotfl: kiedy uslyszymy jakies prawdziwe zarzuty a nie żenujące zwroty?
bortwick
Zbanowany

Post autor: bortwick »

Patrz geniuszu czytania ze zrozumieniem:
mxrio pisze: 13 lis 2019, 21:01 Poza tym co bor w swoim słowniku beefów ma do zaoferowania oprocz słow banan, kasztan i parówa? :dunno:

bortwick pisze: 13 lis 2019, 21:06 Spytaj Fokusa. Albo Peję :rotfl:
mxrio pisze: 13 lis 2019, 21:09 Co ma Fokus do tego a tymbardziej Peja :lol:
O beefie z Fokusem pewnie nie słyszałeś, ale wstydu się weteran sceny chyba wtedy najadł? A Peja sam z siebie zupełnie przypadkiem po spotkaniu z Paluchem przeszedł z trybu codziennego fikania do BOR na Instagramie w stan błogiej ciszy.
Jak chcesz dowodu to mogę wysłać na priv moją rozmowe z Decksem w której daje do zrozumienia że jego nie będzie na spotkaniu z Peją bo mu nie wypada ale ma być (chyba) Uszol.
Nie wiesz ilu typów wyjaśnił Paluch a nie wyszło to na światło dzienne. BOR robi ruchy nie tylko muzyka.
24.07.2019 - 16.12.2019
Awatar użytkownika
mxrio

[mention]bortwick[/mention] Człowieku, znam ten beef dlatego sie śmieje, że argument z Fokusem jest gówno wart - dwa inne przypadki.
Fokus i Paluch sie znali więc beef był osobisty co oznacza, że padło więcej argumentów chociaż w sumie jak sobie przesłuchałem jeszcze raz, to jedyne co wywnioskowałem to, że Paluch od początku kariery wałkuje jeden temat - oni zjeby bo sie sprzedali i komercha a BOR to marka/sparta/wstaw coś podobnego 20 razy w każdym kawałku :rotfl:

Jak wleciał kawałek Podziały z Peją na którym Peja jawnie pocisnął Paluchowi to szef BOR jedyne co zrobił w tej sprawie to ubzdurał sobie, że zrobił to Multi i własnie wtedy widzielismy dojrzały występ na scenie :lol: Niezłe wyjasnienie :rotfl: Paluch swoje pociski usprawiedliwia tym, że to Multi do niego startuje ale chyba żyje w innej rzeczywistosci w której nigdy nie powstała Kontrola jakości :lol:
bortwick
Zbanowany

No i co z tego nawet jeśli Paluch nawija BOR to sparta to pomijając nawet autentyczność która jest niezbita to tacy hustlerzy jak ty słuchający Sentina też powinni się jarać przewózką (uzasadnioną) i nawet jeśli byłoby to na zasadzie oni się sprzedali i komercha to co w tym złego (nie tylko na tym skupiają się jego kawałki), to jest rap muzyka która ma bawić stymulować umysł i wydzielać endorfiny a nagle dojebka do typa bo wałkuje jeden temat szkoda że nie przeszkadza to w jebaniu innych słabych raperków którzy wałkują jeden temat Bonson nie jest słaby ale on nie wałkuje jednego tematu? I można wymieniać takie przykłady. Nawet jakby Paluch był hipokrytą ostatnim chujem idiotą to te kawałki po prostu zajebiście się słucha i w konwencji bragga mają bujać masz czuć że w to wierzysz.

Prawda jest taka że jak mozna powiedzieć że polska rap scena jest zjebana to tak samo można powiedzieć że polska scena fanowska jest zjebana, nawet ta elitarna bo prawda jest taka że niektórym bardziej obrywa się za pewne zachowania niż innym a wszystko kwestia lubienia nie lubienia ogólnie postrzegania zamiast rzetelnej ocenie muzyki.

A co do potyczek na linii Paluch Peja to przecież od początku to jest zbywanie mediów przez obie strony i nie pierdziel typie że Paluch się obsrał Peji bo choć sam nie zaogniał sytuacji i publicznie się do tego jakoś wielce nie odnosił to za kulisami dzieją się różne rzeczy które te sprawę pchają dalej. I uwierz Peja nie wygląda w tej potyczce dobrze. Obie strony zachowują publicznie neutralność ale w Poznaniu dzieją się ruchy i mimo że Paluch gdzieś pisał że szacunek dla Peji itd. to cichy beef trwa... A jego wynik jest łatwy do przewidzenia patrząc jaka część Poznania stoi za szefem Syntentycznej Mafii i ilu przeciwników narobił sobie przez ostatnie kilka lat Peja...

Prawda jest taka że Paluch to absolutny bezprzypałowiec mający szacunek zarówno wśród patusów jak i tej rzekomo wyższej klasy pokroju Taco Hemingwaya. I symboliczne jest to że to własnie on najbardziej ośmieszył tego forumowego bożka Sentino w czasach gdy ślizgowa gangsterka serio wierzyła że ten pies do szczania jest w stanie rozstrzelać Palucha na ulicy. #pudle
24.07.2019 - 16.12.2019
Awatar użytkownika
mxrio

[mention]bortwick[/mention] Gościu żeby Ci sie od tego lizania rowa BORzka brązowe ślady nie zrobiły :lol:
Paluch to największy hipokryta i populista. To co on ostatnio robi to taka żenada, że aż szkoda gadać i wymieniać jego występki :roll: Te jego numery to ani bengery ani nic świeżego, każda płyta brzmi tak samo.
Gdyby Paluch sie nie obsrał Peji to cokolwiek by nawiązał do tego a gość znowu sie odkleił i zaczął wkręcać, że to Multi na niego wjechał bo wiedział, że atakuje słabszego i nic mu nie grozi. I nie słucham tego płaczka Bonsona ani tego fake gangstera Sentino, słabo typujesz :dunno:
bortwick
Zbanowany

Po pierwsze nie pozwalaj sobie, ja nie liże rowa tylko wyrażam swoje zdanie.
mxrio pisze: 13 lis 2019, 23:24 Paluch to największy hipokryta i populista.
Udowodnij. Czekam na przykłady.
24.07.2019 - 16.12.2019
Awatar użytkownika
mxrio

bortwick pisze: 13 lis 2019, 23:27 Po pierwsze nie pozwalaj sobie, ja nie liże rowa tylko wyrażam swoje zdanie.
mxrio pisze: 13 lis 2019, 23:24 Paluch to największy hipokryta i populista.
Udowodnij. Czekam na przykłady.
Paluch: I tak najważniejsze jest to, o czym nawijasz
Też Paluch: Jebać kutasiarzy co mysla, ze moga z minecrafta tu przeskoczyć

Paluch: Grają psa w serialach to jakby swoim fanom jechali po matkach
Też Paluch: Ci, którzy cisnęli Tedego robią to samo lub gorzej

Paluch: Namawia Szpaka do pociśniecia Multiego
Szpaku: W sumie to przeprasza Multiego
Paluch: :dunno:

Paluch: Jebać jutuberów gamerów
Też Paluch: występuje u yurkoskiego i gra w fife

Paluch: Ciśnie Fokusa za nagrywanie z dodą
Też Paluch: Nie ma problemu do: Quebonafide za nagrywanie z Dawidem Podsiadło, Czesławem Mozilem, Popka i Borixona za nagrywanie komercyjnego Gangu Albanii

Paluch 2017 w "przesłuchaniu" dla CGM: "nie przemawia do mnie Taco Hemingway"
Paluch 2018: dogrywa się na płytę Taconafide

Paluch: Nie użyje autotune
Też Paluch: używa autotune

Paluch: Oni to ksera ameryki
Też Paluch: kopiuje niemcy i francje bo Polaki nie rozumieją

Więcej mi sie nie chce :rotfl:
bortwick
Zbanowany

mxrio pisze: 13 lis 2019, 23:42 Paluch: I tak najważniejsze jest to, o czym nawijasz
Też Paluch: Jebać kutasiarzy co mysla, ze moga z minecrafta tu przeskoczyć
Nie rozumiem zarzutu. Tzn. domyślam się, że pijesz do tekstu Peji w kawałku z Multim. Tyle, że Peja zjebał, przecież nie ma on sensu, moim zdaniem wręcz przyznaje racje Paluchowi :lol: Bo przecież Multi nawija właśnie jedno wielkie gówno i tego czepia się Paluch. W całym numerze chodzi o to, że liczy się rap, a nie bit na jakim go podasz. Strzał w kolano Peji ale nie wymagam od niego wysiłku intelektualnego :D A co do tych wyzwisk, dajmy spokój, może osobie publicznej nie wypada, ale to jest jednak pier*lony rap, alkohol, koncert, zbyt mocne burackie słowa, ale to wszystko. To zdecydujmy się czy pacyfikujemy szczere najbarwniejsze postaci tej sceny czy chcemy nijakość i pizdowatość raperów z generatora.
mxrio pisze: 13 lis 2019, 23:42 Paluch: Grają psa w serialach to jakby swoim fanom jechali po matkach
Też Paluch: Ci, którzy cisnęli Tedego robią to samo lub gorzej
No i co, hipokrytą nazwiesz każdego kto zmienił zdanie na przestrzeni lat? Wyrwałeś zdanie z kontekstu, Paluch nie ukrywa przecież że kiedyś cisnął po Tede ale zreflektował się, mimo że nie nadają na tych samych falach to mają do siebie szacunek za podejście do muzyki i pasję. Cała historia.
mxrio pisze: 13 lis 2019, 23:42 Paluch: Namawia Szpaka do pociśniecia Multiego
Szpaku: W sumie to przeprasza Multiego
Paluch:
Paluch PRZESTRZEGAŁ Szpaka przed wciśnięciem do tekstu Multiego i kazał mu się nad tym zastanowić - jak widać w pełni słusznie.
mxrio pisze: 13 lis 2019, 23:42 Paluch 2017 w "przesłuchaniu" dla CGM: "nie przemawia do mnie Taco Hemingway"
Paluch 2018: dogrywa się na płytę Taconafide
Sprawa wyjaśniona, ale tego już nie przedstawisz. Łukasz wyjaśnił przecież, że trochę źle ogarnął to pytanie, chodziło mu o to, że część numerów do niego nie trafia, ale część trafia, chciał wyciąć ten fragment ale CGM się na to nie zgodził. Plus dodam że udostępniał bodajże WOSK na swoim fanpage'u jeszcze przed tym wywiadem.
mxrio pisze: 13 lis 2019, 23:42 Paluch: Nie użyje autotune
Też Paluch: używa autotune
Tu też nie bardzo rozumiem o co chodzi. Jedyną wypowiedź o auto tunie jaka pamiętam, to ta po numerze z Rytuałem, że na swoich albumach go raczej z auto tunem fani nie usłyszą. Przy czym później w wywiadach mówił, że nie zamyka się na to całkowicie i coś może się na auto tunie jednak pojawić.

Na resztę bzdetów nie chcę mi sie nawet odpowiadac. Tak myślałem że wyciągniesz jakieś pierdoły. Potwierdza się że Palucha krytykują najczęściej ci co nawet nie wykażą chęci zagłębienia się w swoje ''argumenty'', a potrzeba (może trochę przesadna) Łukasza wypowiadania się sprzyja wydawaniu łatwych osądów na jego temat..

Jeśli tak wygląda największy populista i hipokryta w polskim rapie - to polski rap to jebana potęga. Niestety to tylko twoja chora wyobraźnia.
24.07.2019 - 16.12.2019
Awatar użytkownika
mxrio

[mention]bortwick[/mention] Lmaaao, jakbym napisał, że Paluch opluł komuś matkę to też byś znalazł na to wytłumaczenie :rotfl:
Nie jest to jakiś wybitny projekt ale wystarczy sprawdzić album Trapstar żeby wiedzieć, że ta płyta jak na multiego przekazuje dużo fajnych wartosci dla dzieciaków wiec automatycznie strzał w kolanko. Po prostu Paluch jest hipokrytą bo jedzie po komercji a tym samym propsuje Tymka, przypierdala sie o "brak wartosci" u multiego ale nie przeszkadza mu igi. Skończ gościu bo widać gołym okiem, że gość ma odklejony łeb i sobie ubzdurał, że go multi atakuje całe życie :rotfl: no ale przynajmniej ma fanow, ktorzy beda bronic kazdy jego odpał a plytki nadal beda sie sprzedawac bo populizmy dalej sie sprzedaja jak widac
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

co tu się
mołpy są kozackie
bortwick
Zbanowany

mxrio pisze: 14 lis 2019, 0:54 [mention]bortwick[/mention] Lmaaao, jakbym napisał, że Paluch opluł komuś matkę to też byś znalazł na to wytłumaczenie :rotfl:
Nie jest to jakiś wybitny projekt ale wystarczy sprawdzić album Trapstar żeby wiedzieć, że ta płyta jak na multiego przekazuje dużo fajnych wartosci dla dzieciaków wiec automatycznie strzał w kolanko. Po prostu Paluch jest hipokrytą bo jedzie po komercji a tym samym propsuje Tymka, przypierdala sie o "brak wartosci" u multiego ale nie przeszkadza mu igi. Skończ gościu bo widać gołym okiem, że gość ma odklejony łeb i sobie ubzdurał, że go multi atakuje całe życie :rotfl: no ale przynajmniej ma fanow, ktorzy beda bronic kazdy jego odpał a plytki nadal beda sie sprzedawac bo populizmy dalej sie sprzedaja jak widac
Podałeś słabe argumenty i tyle typie...
Koniec końców do każdego można się o coś przyjebać i nie ma ludzi idealnych ale śmieszą mnie te populizmy o największym hipokrycie w kraju. Sam jesteś hipokrytą i populistą. Bez odbioru.
24.07.2019 - 16.12.2019
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

bardzo się cieszę, że Bortwick podczas banicji przeanalizował dotychczasowe ruchy, udoskonalił taktykę i wrócił silniejszy z doszlifowanym prowo.
Co do tematu, ostatnio się zastanawiałem, czy Multi specjalnie pisze wersy, żeby mu się tylko jedna sylaba rymowała? przecież mogłyby się kiedyś chociaż 2 zrymować, chociaż przypadkiem.
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
mxrio

[mention]jajca[/mention] mógłby ale z drugiej strony po co skoro nikt nie analizuje jego tekstów i techniki, większość słucha dla brzmienia niż liczenia podwójnych, potrójnych etc.
bortwick
Zbanowany

mxrio pisze: 13 lis 2019, 21:56 Jak wleciał kawałek Podziały z Peją na którym Peja jawnie pocisnął Paluchowi to szef BOR jedyne co zrobił w tej sprawie to ubzdurał sobie, że zrobił to Multi i własnie wtedy widzielismy dojrzały występ na scenie :lol: Niezłe wyjasnienie :rotfl: Paluch swoje pociski usprawiedliwia tym, że to Multi do niego startuje ale chyba żyje w innej rzeczywistosci w której nigdy nie powstała Kontrola jakości
Z kronikarskiego obowiązku, bo dokopałem się do pewnego wywiadu.

Paluch:
"Rychu pospinał się do mnie w kilku miejscach dość mocno. Nagrywa z Young Multim, którego hejtowaliśmy już rok temu i byliśmy pierwszymi, którzy w ogóle podjęli temat, bo reszta się boi, bo są zesrani, że stracą na tym. My nie kalkulujemy. Dostał pocisk od Szpaka w zeszłym roku w “Kontroli jakości”. Ja się w ogóle nie udzielałem. Dobra, Szpaku chciał go pocisnąć, to go pocisnął, proste. Rok ciszy, nagle wychodzi numer, w którym razem z Peją wymierzają w moją stronę wersy. Jest to mega słabe. Jak ktoś mi pluje w ryj, to nie będę udawał, że pada deszcz" - wyjaśnia Paluch w rozmowie z Kubą Głogowskim (video na dole artykułu).
"Spotkaliśmy się z Rychem. Do niczego to nie doprowadziło tak naprawdę. Usłyszał ode mnie, co myślę na temat tego wszystkiego. Co z tego wyniknie? Nie wiem, zobaczymy jak wyjdzie jego płyta. Widzę, że on cały czas wspiera działania Young Multiego. Dla mnie Young Multi jest gościem, który przyszedł trochę na gotowe. Nie ma w ogóle pokory, zwraca się do starszych raperów gorzej nawet niż Bedoes wcześniej, który był hejtowany"
"Gościu, zauważ, że pierwszy zacząłeś mi ubliżać w kawałku z Rychem. Dlatego takie słowa tam padły, bo to było już po premierze. Niech on ma sam do siebie pretensje, jeśli ja coś o nim mówię. Bo to, że ja o kimś coś powiem to wiem, że się odbija echem, bo media z wszystkiego co powiem dzisiaj chcą zrobić gównoburzę, takie są media. Mi też nie jest na rękę robienie promocji jemu, robienie promocji Rychowi z nowym albumem, ja nie jestem ich promotorem - to powinien robić ich dystrybutor a mają wspólnego dystrybutora, więc sami rozkmińcie o co toczy się gra po prostu."
Paluch wrócił jeszcze do tego wersu mówiąc: "Najważniejsze jest to, o czym nawijasz - tak jak Peja chciał źle zinterpretować po 10 latach moje wersy - najważniejsze jest to o czym nawijasz, czyli jeśli nawijasz do rzeczy, o czymś konkretnym, a nie człowieku tylko o hajsie, o złocie, o tym, że 'twoja dupa jak mnie zobaczy to coś tam' to człowieku ja mówię 'co ty pi**dolisz, to nie jest w ogóle spoko treść'. Zawsze przez 10 lat od pojawienia się numeru 'Nowy Trueschool' wszyscy interpretowali to właściwie i nie rozumiem teraz co to jest za jakaś gównoburza"
Jak chcecie ze mną wchodzić w dyskusje o Paluchu to chociaż przygotujcie się merytorycznie, bo nie jest mi przyjemnie ośmieszać cię w każdym poście.
24.07.2019 - 16.12.2019
Awatar użytkownika
mxrio

Wjechała tracklista albumu. Mega zaskoczenie, że na albumie znajdą sie tacy ludzie jak Skengdo i AM, 410 to najmocniejsi jak dla mnie przedstawiciele UK drillu, typy mają nawet feacik z Chief Keefem, to samo Co Cash z memphis, props za takie wyszukane ksywki :bowdown:
Oprócz tego dużo nowych twarzy, promowanie undergroundu z takim brzmieniem też propsik
Spoiler
Obrazek
[mention]daveyo[/mention] może wstaw do pierwszego posta żeby ładnie uzupełnić?

[mention]bortwick[/mention] wszystko to co napisałeś utwierdza mnie tylko w tym, że Paluch to mitoman i sobie wkręcił wszystko :rotfl:
Gościu, zauważ, że pierwszy zacząłeś mi ubliżać w kawałku z Rychem.
Dajcie mi w końcu cytat z tego kawałka, który cisnie Paluchowi bo sie zaraz zesram :lol:
Ktoś chyba zapomniał o kawałku kontrola jakości :dunno:
Nie ma w ogóle pokory, zwraca się do starszych raperów gorzej nawet niż Bedoes wcześniej, który był hejtowany
Kiedy multi pocisnał jakichs starszych raperów?
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

mxrio pisze: 15 lis 2019, 19:49 na albumie znajdą sie tacy ludzie jak Skengdo i AM
:bowdown: :bowdown:
daveyo

Post autor: daveyo »

Zrobione [mention]mxrio[/mention]. Dziękuję za przypomnienie ;)
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

SIMPSON XDDDDDDDDDD

E: w ogóle kurwa te nazwy kawałków generic trap album :bowdown: :bowdown: :bowdown:
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

SKENGDO I AM TO NAJGRUBSZE FITY W POLSKIM RAPIE :bowdown:
Ale śmieszy mnie, że panowie od UK drillu sprzedający na ulicach kosy innym murzynkom nagrywają track z jutuberem z poldonu :lol:
FÜRDIEGANG

Post autor: FÜRDIEGANG »

gościnki są przepiękne, pozdro aleshen i matiskater
ex-AlmostDivine

Twój chłopak kaloryfer kurwa, a ja se noszę bojler
No bo jem co chcę, a ten głupek liczy kalorie tak jak drobne
By cię wziąć na randkę i zamówić sałatkę
No naprawdę trochę scam, nie?
ODPOWIEDZ