Gothic [seria]
Moderator: con shonery
Re: Gothic [seria]
Zgadzam się w pełni z uż Jaayu. Zawsze mnie wkurwiała walka w Gothicu. Serię pokochałem bardziej za dialogi i historie.
nie siedze w uniwersum typa, ale wydajesz się kąsać kwestię więc mi powiedz co nieco - oni tam tego "ludologia" to używają ironicznie, czy bez kitu tak się tytułują? i ocb z renesansem tego terminu ogolnie? bo w rozmowach o grach czesto to slysze ostatnio, nawet bardzo czesto.Vasco de Balboa pisze: ↑29 sie 2025, 22:42 Ciężko nie zgodzić się z niedyplomowanymi ludologami pokroju Kiszaka, że relacje "poważnych" redakcji brzmią jak płatne reklamy. Na szczęście w komentarzach ludzie jadą z tym farmazonem do spodu.
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
Kiszak mowił, że ich przeciwnicy zaczeli ich tak nazywać i przyjeli te nazwę żeby ich podkurwiać dalej, ale nwm na ile prawdziwe
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
wąsaty miał beke z tego, że Patryk rojo rojewski się tak selftytuluje, więc zaczął siebie też tak nazywać dla żartu aż się przyjęło i weszło do obiegu
ja się w sumie zgadzam że walka była chuja walka bo sam grałem na chetach naciskając f5 żeby lecieć przez mapę, a dalej pamiętam te grę jako coś zajebistego
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Gothic 1 się zesrał i nie dało się popchnąć fabuły eh. Na szczęście zrobiłem podejście do G2-NK. Jejku ale to jest gra, zupełnie inne doświadczenie od teraźniejszych tytułów, gra nie prowadzi za rączkę, momentami trzeba pokminić, czasem przejść całą mapę żeby poszukać jakiejś miejscówki do której słabo nawiguje narracja gry. Mam już 5 godzin na sejwie i regularnie dostaje na pizde od zgrai goblinów albo bandytów jest w tym taki protopierwiastek soulslików. A zapomnij zrobić save przez pół godziny... Cieszę się, że jako kid miałem tylko jedno podejście do G2 dzięki temu mogę to wszystko chłonąc jak za pierwszym razem, magic. Oby nikogo nie podkusił remaster, tu nie ma co zmieniać
Popi.jaku
Te niedokładne opisy lokacji w Gothicu mi się bardzo podobały, ale już w np. Morrowindzie mnie wkurwiały i nigdy nie skończyłem, ani nawet gdzieś w 1/10 gry nie byłem, a szkoda bo bardzo mi się podoba Morrowind zarówno wizja jak i audio (ost
)
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Te gry mają tyle lat i tyle godzin w nie grałem, a nadal potrafi mnie rozpierdolić jakiś smaczek o którym nigdy nie miałem pojęcia. Na ostatnim przejściu nocy kruka kumpel mnie uświadomił, że nie oddając skipowi paczki baltrama mogę to zrobić przy wejściu do obozu bandytów i wezma wtedy ode mnie mniej siana
Klimatycznie gothic 1 zdecydowanie bardziej lubię, ale ogrywać już jakoś średnio i G2 tutaj zdecydowanie wygrywa.
Klimatycznie gothic 1 zdecydowanie bardziej lubię, ale ogrywać już jakoś średnio i G2 tutaj zdecydowanie wygrywa.
- Vasco de Balboa
https://www.gram.pl/news/gothic-remake- ... -ja-taniej
Jeszcze 20 euro mniej i cena będzie względnie adekwatna do oferowanej jakości

Jeszcze 20 euro mniej i cena będzie względnie adekwatna do oferowanej jakości
-
genocidegeneral

oni tam chyba ćpają, wszyscy z tym jadą odkąd ogłosili cenę, zestawiają z ceną innych debiutów w stylu clair obscur czy wuchanga, a ten cymbał teraz pisze, że to bug i dopiero teraz to zmienili XD
ja dałbym 250 zł za dobry produkt - ale ten nie zapowiada się na warty nawet tych 190
heh to był tylko bug z tą ceną, a jak ktoś kupił po tej cenie, no to szkoda wielka, w zamian mamy dwa przedmioty premium
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
-
genocidegeneral
Naczy no nie wierzę, że jakoś tego nie wyrównają ludziom, którzy kupili po wyższej cenie, chociaż mówimy tu o firmie, która podniosła ceny oryginalnej trylogii i broniła to słowami "mieliście 20 lat żeby kupić taniej" 
Ale ten typ jest jakiś odklejony, teraz gada, że chodziło mu o "human error", później się wykłóca, że "A bug and a human error is exactly the same thing in this case.", nawet ja byłbym lepszym CM-em, a internetowych kontaktów międzyludzkich uczyłem się w The Crims.
Ale ten typ jest jakiś odklejony, teraz gada, że chodziło mu o "human error", później się wykłóca, że "A bug and a human error is exactly the same thing in this case.", nawet ja byłbym lepszym CM-em, a internetowych kontaktów międzyludzkich uczyłem się w The Crims.
- Haczapurjan
Powiem szczerze, jak tak oglądałem te różne fragmenty gameplayu z tego dema dostępnego podczas jakichś hermetycznie zamkniętych panelów, to nie nastraja to zbyt optymistycznie. Grę i tak pewnie kupię, choćby dla samej fabuły, bo jestem ciekaw jakichś nowych side questów, których potencjał był ledwie zaznaczony w oryginalnej wersji, ale szału tu nie będzie. Komercyjny sukces to też nie będzie, więc pewnie o remake'u G2 będziemy mogli zapomnieć, bo gra na siebie nie zarobi.
-
genocidegeneral
mamy to gothic jest polski

To wyjdzie kiedyś? Napierdalają te niusy, dema, zapowiedzi i chuj z tego już któryś rok
Popi.jaku
arkadikus kiszak czy drwal jebadlo
-
genocidegeneral
A nie wiem o kogo konkretnie chodzi bo na dc dostałem bana po napisaniu, że deathless Rumuna na żulu miał lepsze hitboksy niż walka w remake'u, ale widzę, że jakieś Doctory Disastery i inne anglojęzyczne cycki ze 100k subów coś tam stękały.
- Haczapurjan
To jest w ogóle beka, że nagle uruchomiły się jakieś anglojęzyczne kanały z Ameryczki, gdzie Gothic nigdy nawet nie był popularny, bo to typowy eurojunk i biją na alarm, że Gothic jest woke, bo baby są brzydkie i nieroznegliżowane. Ponoć nawet Asmongold miał w tej sprawie zabierać głos, a jestem pewien, że wcześniej nawet nie słyszał o takiej serii jak Gothic.
Fakt, modele kobiece wyglądają słabo i chyba nawet Reinhard Police w którymś wywiadzie mówił, że generalnie korzystali z męskich modeli przy tworzeniu kobiet i też mi się te zaprowadzane zmiany nie podobają, ale żeby tak kopię kruszyć? Ludzie niby mają masowo z wishlisty grę usuwać lol
Tu komentarz jednego z devów, który brał udział przy produkcji Gothica prawie ćwierć wieku temu:
No co do zasady zgoda, kobiety w kolonii karnej miały służyć za obiekt seksualny i to chyba oczywiste. Dlatego też nie propsuję tych zmian, które ewidentnie są na siłę i czymś motywowane, ale żeby aż tak kruszyć kopię o postaci, które najprawdopodobniej będą i tak miały marginalne znaczenie?
No ale kurwa zgoda, wygląda to chujowo, zresztą sami rzućcie okiem:
Serafia ma totalnie sylwetkę jak jakiś kopacz 
Fakt, modele kobiece wyglądają słabo i chyba nawet Reinhard Police w którymś wywiadzie mówił, że generalnie korzystali z męskich modeli przy tworzeniu kobiet i też mi się te zaprowadzane zmiany nie podobają, ale żeby tak kopię kruszyć? Ludzie niby mają masowo z wishlisty grę usuwać lol
Tu komentarz jednego z devów, który brał udział przy produkcji Gothica prawie ćwierć wieku temu:
Spoiler

No ale kurwa zgoda, wygląda to chujowo, zresztą sami rzućcie okiem:
Spoiler