[film] Co to ja ostatnio widziałem

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

peterkurten

Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem

Post autor: peterkurten »

Dom dobry, również podobne odczucia jak użytkownicy wyżej. Wojtek pięknie się podniósł po arcychujowym weselu.

Frankenstein, uwielbiam takie filmy :oops:
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

teraz czytam, że sie chłopy w stylu wykopki spłakały + krytycy niektórzy i oceny lecą chujowe - no beka w chuj, ładna odklejka
Obrazek
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Dom dobry - co oznaczają elementy i znaki w scenie
Spoiler
z szambem
, jaki jest wasz tejk?
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

ah to klasyczne dla smarzola na końcu:

[uwaga bo o innych filmach smarzola tez jest]
Spoiler
odjazd kamery i trójkąt
- pod mocnym aniołem Jerzy stał na skrzyżowaniu i miał do wyboru chatę, pub, monopol - calosc wygladala troche jak trojkat - pokazuje rozne sciezki ktore mogl wybrac? albo to jak bohater jest rozerwany pomiedzy te trzy miejsca?
- w klerze tez wszyscy stoja w trojkacie gdy kamera sie oddala - tam moze chodzilo o bohaterow i ich drogi? slabo pamietam juz

nie pamiętam jak w drogówce i w drugim weselu - bo w pierwszym i wołyniu napewno nie, a i domu złęgo nie pamiętam

no hmmm - trzy różne drogi ofiary? rozwód/zajebanie męża/tkwienie w sytuacji? 3 cechy z tzw. ciemnej triady osobowości, którą tak podkreśla w swoich filmach smarzol? może jest illuminatą? namawia żonę na trójkąt?

pies po prostu miał szokować chyba i pokazać jaki zwyrol z męża na koniec, a wąż losowy
Obrazek
Awatar użytkownika
ricky

Post autor: ricky »

Cz4rny1337 pisze: 12 lis 2025, 11:15 teraz czytam, że sie chłopy w stylu wykopki spłakały + krytycy niektórzy i oceny lecą chujowe - no beka w chuj, ładna odklejka
komentarze na fb czy jutubku tez piekne. zwlaszcza te, ze Smarzol jak to Smarzol przegial z brutalnoscia i zrobil z powaznego tematu szopke, a tymczasem to chyba najbardziej realistyczny jego film razem z "Wolyniem"
FUCK OFF MR LAHEY
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

w chuj realistyczny, niestety znam podobną sytuację prywatnie (może nie aż w tak ekstremalnej wersji) i aż bolała mnie liczba podobieństw (zwłaszcza podejście policjantów)
film świetny schuchardt świetny
Bakan

Post autor: Bakan »

Strange Darling - najlepszy thriller jaki widziałem przez jakieś ostatnie 5 lat, od pierwszych minut wjeżdża razem z drzwiami, potem zwija w kulkę wszystkie tropy i wrzuca je do kosza i kończy się też absolutnie epicko, 8/10 to tak lekko, ale ostatecznie chyba 9/10, no rozpierdol
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Ladnie namowiliscie na dom dobry. Zwlaszcza ze glowny aktor z mojego miasta
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Miasta? Oglądałem wywiad z Schuchardtem i mówił że wychowywał się na wsi.

W ogóle mówił też że na tej wsi była 100x większa patologia niz w filmie i jak chodzili z kolegami-ministrantami po kolędzie (TPWC) to widzieli sceny jak z horroru, kobiety właśnie pobite przez najebanych mężów itp.
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
zlewam

Post autor: zlewam »

bugonia spoko, na pewno lepsza niz te dwa ostatnie filmy yorgosa
a rollout chyba jakis slaby bo nawet nie wiedzialem ze znowu cos wypuszcza w tym roku
Awatar użytkownika
Luxair

If I Had Legs I'd Kick You - taki tam oniryczno-psychodeliczno-psychologiczny film z Lucy z Rancza Rose Byrne o załamaniu nerwowym matki opiekującej się(?) chorym dzieckiem(?). Trochę Cronenberg, ale w sumie nie warto. A$AP Rocky w roli Murzyna kupującego narkotyki w darknecie

Älskling / Elskling / Loveable / Być kochaną - a to z kolei realistyczny szwedzki dramat psychologiczny o wypaleniu rodzicielskim i rozpadzie małżeństwa. Żona jest fearful avoidant a mąż dismissive avoidant. Lubię takie obrazki

Fight or flight - chujowy Bullet train ale to w samolocie, kiepścizna, naiwne, w niefajny sposób brutalne

Strange Darling - oj tak tak byczq, naprawdę porządny survival horror z twistami, dodatkowo shot on 35mm film, a reżyserował Giovanni Ribisi
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Luxair pisze: 28 lis 2025, 18:15 Strange Darling - oj tak tak byczq, naprawdę porządny survival horror z twistami, dodatkowo shot on 35mm film, a reżyserował Giovanni Ribisi
Mam to na liście. Mówisz że warto??
Awatar użytkownika
strandmon
strandmon

Post autor: strandmon »

warto
Awatar użytkownika
myron

Post autor: myron »

https://www.filmweb.pl/film/Urodzony+ra ... 5-10062654

Takie 6/10, bo byłem ciekawy jak się skończy i nie przysypiałem.
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
Bakan

ConeyIsland pisze: 28 lis 2025, 18:53
Luxair pisze: 28 lis 2025, 18:15 Strange Darling - oj tak tak byczq, naprawdę porządny survival horror z twistami, dodatkowo shot on 35mm film, a reżyserował Giovanni Ribisi
Mam to na liście. Mówisz że warto??
No kurwa. To jest najlepszy thriller jaki widziałem przez, nie wiem, 10 ostatnich lat?
Awatar użytkownika
Paul
Mistrz Fantasy NBA

Post autor: Paul »

Norymberga - ordynarna hamerykańska kapa, warta podkreślenia niemożliwie słaba scena z opowiadaniem łzawej historyjki na dworcu pod patosową muzykę (halo widzowie, smućcie się), nie warto
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Bakan pisze: 28 lis 2025, 22:14 nie wiem, 10 ostatnich lat?
To w takim razie dużo pominąłeś.
Bakan

To dawaj, co lepsze? Obejrzę.

Ps. Przez ostatnie 10 lat tylko Wind River oceniłem równie wysoko, jeśli chodzi o thrillery, a raczej tego gatunku nie pomijam
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

@Bakan Nie wiem co widziałeś i mimo, że Ci polecałem strange to nie wmówisz mi, że to jest lepsze, niż przykłądowo pierwszy lepszyt "Labirynt" czy choćby "Koneser La migliore offerta" jest pełno świetnych thrillerów jak choćby Ah-ga-ssi z 2016 to nawet nie ten poziom w ogóle jak to wizualnie wygląda. Angmareul boatda czy "Buty nieboszczyka" z mroczną i surową scenerią, napisz czego oczekujesz to sobie przypomnę, Wind River jest bardzo dobry, ale helooo gdzie strange do tego to już mu bliżej do "Aż do piekła".
Awatar użytkownika
Luxair

@SiNi Prisoners - 2013, La migliore offerta - 2013, I saw the devil - 2010, Dead Man's Shoes - 2004, także średnio się łapią
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
ODPOWIEDZ