[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
237
58%
Ten Typ Mes
60
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
108
26%

Liczba głosów: 408

Awatar użytkownika
Bane

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: Bane »

Tak właśnie, Mesowi nie zależy na sprzedaży płyt. No chyba, że byłby w takim zestawieniu wyżej niż Tede, wtedy by się liczyło, że jest lepszy.

Nie zależy mu też na graniu koncertów, bo przecież nikt nie każe malarzowi odtwarzać swoich obrazów na żywo przed publicznością. No chyba, że ktoś go zaprasza, wtedy zagra.
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Hehe no pan artysta już tam dobrze wie, że jego ewentualna trasa koncertowa byłaby totalnym niewypałem i skończyła się na pierwszym koncercie, gdzie menadżer klubu by już wręczał bilety za darmo, ewentualnie Mes by grał za kasę z bramki jak jakiś niewydarzony support z 2008 roku
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Ciekawe które miejsce na Olisie by było, gdyby nie beef? Może w ogóle by nie zarejestrowało sprzedanych sztuk bo kupiliby tylko Artur i Karciu 🤔
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Gdyby nie beef to najprawdopodobniej nie kupiłbym tego albumu, więc jakiś boost mu to pewnie dało, choć ja jestem tylko przykładem anegdotycznym

Bardziej mnie zastanawia ile teraz taki raper bierze od sprzedanej płyty. Kiedyś Tede nawijał, że Rychu bierze z dychę od płyty, ale to było w 2009
Ostatnio zmieniony 06 lis 2025, 12:56 przez Haczapurjan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bane

Post autor: Bane »

Idźmy w narrację, że Mes to wszystko genialnie przemyślał, rozplanował i rozjebał.

A to przecież jeszcze nie koniec!
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Wjechałeś na OLiS? I tak się spierdolisz nara pis
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
Karleone

Post autor: Karleone »

Burak pisze: 06 lis 2025, 12:53 Ciekawe które miejsce na Olisie by było, gdyby nie beef? Może w ogóle by nie zarejestrowało sprzedanych sztuk bo kupiliby tylko Artur i Karciu 🤔
To całkiem możliwe

Może na postawę mesa w beefie należy spojrzeć z innej perspektywy: skoro parówa kumała, że to jedyne co podbuja cyfrę to zachowała się fair wobec oponenta i powstanowiła zrezygnować z konkretnych ataków. Może ten brak punchy, szybkich odpowiedzi i w ogóle odpowiedzi to z szacunku do Jacka?
Rozgłos jakiś tam dostał i w zamian nie chciał ubijać krowy dającej mleka, ino podgryzać delikatnie.
Ostatnio zmieniony 06 lis 2025, 13:02 przez Karleone, łącznie zmieniany 1 raz.
VerminatorX

Post autor: VerminatorX »

Burak pisze: 06 lis 2025, 13:01 Wjechałeś na OLiS? I tak się spierdolisz nara pis
joł
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Mesowi na niczym nie zależy, ale jakby Polsat organizował jakieś festyny, to pewnie byłby pierwszy w kolejce do grania
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
Karleone

na synku mu zależy i za to props akurat
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Śmiałeś się z zestawienia OLiS zjebie
Wysokiej sprzedaży niedostępnej dla ciebie
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

:rotfl:
Awatar użytkownika
Karleone

to dla olisu zniszczę cię na disco-polo
i w chuju mam co tam o mnie pierdolo
marcin by to polubił ty w portki byś się znów zesiusioł
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Na podstawie tych 598 stron można by zajebać doktorat z socjologii warstw społecznych w Polsce, chłopstwo i fabrykanci rechoczą z potknięcia prawowitego potomka klasy wyższej, jedynie @2rzyn i @Malloy trwają jak stoiccy arystokraci ducha wobec historii, do końca na posterunku jak ten pompejański wartownik, który trwał niewzruszony aż do wybuchu Wezuwiusza
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Post autor: Oportunistycznyebaka »

No cóż, Rychu też robił lepsze liczby od Tedego a czy raperem był lepszym?

Niemniej, czytałem sobie komentarze pod wywiadami Mesa i jedna refleksja mnie naszła. Byli/obecni fani/sympatycy Piotra potrafią przyznać, że ten beef przegrał, już w mniejsza jaki sposób, natomiast fani tedego żadnej refleksji tylko jak owce za pasterzem, nie potrafią tego zrobić w stosunku do przegranego beefu Granieckiego z Pejà i tego jak psychicznie został zniszczony przez oponenta.
Ostatnio zmieniony 06 lis 2025, 13:18 przez Oportunistycznyebaka, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
efzet

Post autor: efzet »

dla mnie największym zaskoczeniem jest shellerini na 4tym
Obrazek
Awatar użytkownika
PITI

Post autor: PITI »

DEKLASACJA
Siły przyrody w służbie człowieka
Awatar użytkownika
Karleone

No shellera przed Mesem to bym nigdy nie przewidział. Wydaje mi się, że Mes ogólnopolsko był w kurwę bardziej rozpoznawalny. Miałem wrażenie, że Sheller nie istnieje jeszcze dłużej niż Mes, nie słyszałem nic o nim od ponad dekady. Typ nie mial zadnego beefu z Peją czy Guralem a i tak przebil Rzępolaka, niesamowite
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Ja ostatnie co słyszałem od Shellera to występ gościnny na kawałku „Pięć” z Guralem i Sitkiem, który potem Tede zremixował (i całkiem zgrabnie mu to wyszło).

Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Nie znam nikogo, co by słuchał Shelleriniego, mam wrażenie że dla 90% ludzi to po prostu "kolega Słonia", a i tak jest wyżej od Mesa, niesamowite.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
ODPOWIEDZ