OFFTOPIC SERIALOWY

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
ConeyIsland

Re: OFFTOPIC SERIALOWY

Post autor: ConeyIsland »

DNA
Duńsko-francusko-polski kryminał, polecam obywa sezony. Od nas gra m.in. Zofia Wichłacz :oops:
Fabuła na propsie, elegancko spięte klamrą wszystkie odcinki na koniec. Trzeba być uważnym żeby połączyć wszystkie kropki "w toku śledztwa". Jeszcze raz propsik.
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

masz_szluge_ pisze: 17 wrz 2025, 10:31 ja, polecam
ja również sprawdziłem i też polecam, zajebiście się bawię
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

cloud pisze: 17 wrz 2025, 9:09 sprawdzał ktoś już task na hbo?
Odpaliłem wczoraj pierwszy ep. Zajebiste.

W sumie jak tylko zapowiedzieli to bardzo czekałem. Mark Ruffalo zagrał bliźniaków w innym moim ulubionym serialu HBO "I Know This Much Is True", który też bardzo polecam. Diametralnie inna historia, ale ma bardzo podobny sznyt.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Będzie bolało
Na plus dialogi - dojebany humor, nie ustrzegli się pretensjonalności ale w większości mi przypasił, a zwłaszcza teksty Pani Houghton. Z minusów to, że za dużo pedalstwa [wiem, wiem, uuu zamknięta głowa, jak to może być minusem??!!1] niewiele wnoszącego do głównej fabuły i przede wszystkim mało medycyny. Może po The Pitt i Good Doctorze poprzeczkę zawiesiłem zbyt wysoko ale tak, zdecydowanie za mało mi było problemów pacjentów i ich (unikalnych może?) przypadków. 5/10 i elo.
Brzuch
Zbanowany

Post autor: Brzuch »

Agata z "Barw szczęścia" to prima sort cycate suczysko!
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

Lubię
Spoiler
Obrazek

Obrazek

Obrazek
moody

Post autor: moody »

no i brawa dla pana chirurga. ja ja pamietalem taka
Obrazek
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Jestem w trakcie oglądania Schedy i chciałbym zauważyć - nawiązując do powyższych postów - że tutaj SPORY potencjał ma jedna z aktorek młodego pokolenia. W jednym z odcinków uwydatnia swe atuty. Doskonała aktorka..
Oprócz Zofii Wichłacz kibicuję teraz również mocno Pani Michalinie, pozdrawiam.
Ciekawostką jest fakt, że Pani Brzuska potrafi grać na flecie poprzecznym.

Obrazek

https://www.filmmakers.eu/pl/actors/michalina-brzuska
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Oglądam sobie Sprostowanie na Apple. Cuaron, Lubezki, Kate Blanchett, Kevin Kline, Sacha Baron Cohen. Drugi odcinek i nieco nudy. Nie wiem, Raczek dał 8, Walkiewicz 5 :dunno: na RT 76 / 65. Kurwa, nie wiem, warto dalej, ktoś coś? Czy przesiąść się na Kulawe Konie z Oldmanem?
masz_szluge_

Post autor: masz_szluge_ »

@many-s
ogladalem, jak nie masz nic innego to dokoncz, bo zapewne sie domyslasz, ze bedzie plot twist.
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

jakiś czas temu zobaczyłem Wrocław Breslau i sumarycznie polecam, fajne lokacje, przeniesienie epoki i szeroko rozumiana realizacja, parę ciekawych ról, niestety na koniec niestety historia niedojeżdza ale sumarycznie dobrze się oglądało
na minus Sandra Drzymalska, zarówno jej rola jak i sama aktorka, nie wiem aktorka która ma takie problemy z dykcją może pracować z ludźmi a co dopiero jako aktorka, pozątkowo myślałem że taka maniera w głosie przez która była momentami niezrozumiała to celowa cecha postaci, po czym sprawdziłem wywiad z nią i tak samo fafluni normalnie
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Połas

Post autor: Połas »

Zwiastun nowego Gliny.

Wczoraj miałem okazję widzieć pierwszy odcinek, ale za wiele powiedzieć nie mogę, szczególnie o fabule, bo obowiązuje mnie embargo. Ocenianie po obejrzeniu jednego odcinka też nie ma większego sensu, ale powiem tylko tyle, że już zacieram rączki na kolejne epizody.

17 lat minęło jak jeden dzień. Jak wjechały początkowe napisy oraz muzyka Michała Lorenca, którą na żywo wykonała orkiestra, to ciary na całej skórze. Jest klimacik w tym wszystkim.
Obrazek
Awatar użytkownika
mlodyperkez

Post autor: mlodyperkez »

pewnie dam szanse ale nie licze na poziom z OG 2 sezonow
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

Chętnie zerknę
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Ja też sprawdzę, ale już to chyba pisałem, że nie wierzę że to może się udać bez Radziwiłowicza, zaufam @Połasowi natomiast po zwiastunie wygląda na taki typowy średniak kryminalny w polskim wydaniu i nie czuć żadnego klimatu.
Połas

Post autor: Połas »

To już nie jest na szczęście tajemnica, bo pojawił się na premierze, ale Radziwiłowicz jest :) Aczkolwiek na razie do grania zbyt dużo nie miał i trochę się boję, że do końca sezonu ten stan się utrzyma.
Obrazek
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

zacząłem wczoraj task i po dwóch odcinkach b.fajne
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Połas pisze: 09 paź 2025, 0:28 To już nie jest na szczęście tajemnica, bo pojawił się na premierze, ale Radziwiłowicz jest :) Aczkolwiek na razie do grania zbyt dużo nie miał i trochę się boję, że do końca sezonu ten stan się utrzyma.
Ale chyba jako retrospekcje czy zmartwychwstał po prostu?
Awatar użytkownika
ConeyIsland

ConeyIsland pisze: 07 paź 2025, 8:26 Jestem w trakcie oglądania Schedy i chciałbym zauważyć - nawiązując do powyższych postów - że tutaj SPORY potencjał ma jedna z aktorek młodego pokolenia. W jednym z odcinków uwydatnia swe atuty. Doskonała aktorka..
Oprócz Zofii Wichłacz kibicuję teraz również mocno Pani Michalinie, pozdrawiam.
Ciekawostką jest fakt, że Pani Brzuska potrafi grać na flecie poprzecznym.

Obrazek

https://www.filmmakers.eu/pl/actors/michalina-brzuska
Overhated. Helski klimat na plus, Koman na plus, oczywiście Brzuska na plus. Fabuła również ciekawa moim zdaniem. Jeśli ktoś porównuje do Sukcesji to rzeczywiście, 6/10 i elo. Jeśli natomiast porównamy do innych rodzimych produkcji, to 7/10 spokojnie można dać. Polecam.
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

many-s pisze: 07 paź 2025, 10:27 Czy przesiąść się na Kulawe Konie z Oldmanem?
Daj sobie spokój z gniotem, „kulawe konie „ to perła, właśnie wleciał 3 odcinek nowego sezonu.
ODPOWIEDZ