[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
235
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 403

VerminatorX

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: VerminatorX »

Noo, jakby nie spojrzeć, to przedmówca ma rację. U Jacy to tylko pierdolenie o ciuchach, furach i ploteczkach.
YP_

Post autor: YP_ »

sluchanie i jednego i drugiego jest irytujace, dwoch podstarzalych egotyków. jak oni nie beda razem, to nie wierze w milosc
ignorant

Post autor: ignorant »

gods bidness pisze: 01 paź 2025, 22:19
francocarlos pisze: 01 paź 2025, 20:54
gods bidness pisze: 01 paź 2025, 20:09 jakby nie instagram, to by się nawet nie dowiedział, że Tede mu cokolwiek zabrał
a jakby nie internet to by sie nie dowiedzial, ze tede nagral na niego kawalek :roll:

gdzies w tym temacie sie chyba przewinelo, ze mes niby sie pogodzil z tym, ze nie trafia do jakiegos szerokiego grona sluchaczy, tylko sobie tam wirtuozuje w mniejszym. ok, natomiast w takich warunkach tym bardziej zalezaloby mu na tym, by dobrze sie jego ksywa prezentowala niz zeby sprzedac powiedzmy 100 czy 200 plyt wiecej (bo mysle, ze w alternatywnej rzeczywistosci, w ktorej beefu nie ma, nie sprzeda wiele mniej, jesli w ogole)

otoz, w moim odczuciu, moc tego ruchu lezy w tym, jaka to jest skaza na jego (mesa) wizerunku, wywolanie realnej obawy, ze na olisie wyzej bedzie plyta, ktora jest na niego nagrana (abstrahujac od wartosci bezwzglednych - czy obie beda w top 20, czy top 50). no to jest po prostu taka jawna soczysta mela na jego pysk (ktora moze zobaczyc kazdy, a nie ta na wieprzu, o ktorej wspominal peja)

i to tez nie jest taki mocny ruch, ze dojebany kawalek by go nie przebil, ale mamy w tej potyczce, co mamy :dunno:
Przecież to jest oczywiste, że ta płyta Tedego się lepiej sprzeda, bo jest z 10 razy bardziej popularny i to już bez różnicy czy by mu zajebał tę domenę czy nie. :dunno:

To taki bardziej ruch symboliczny. Jakby mu z piwnicy ukradł stare wrotki, które Mes zapomnial że w ogóle ma.
no nie... jakbyście mesa nie tłumaczyli i bronili to akcja z domeną jest bardzo dobra, to taki niedogaszony kiepik pstryknięty w atrystokratyczny surdut mesa :joint:
"nie każdy to rozumie, myślą że mi odjebało już
gdy rok po wyjściu ze szpitala rozjebałem bmw
żebra połamane, kręgosłup wyposażony w stal
dwa razy umarłem, żeby poczuć życia smak"
Awatar użytkownika
Bane

Post autor: Bane »

Mes na swoim kanale nadawczym:

I nie Polacy będą leżeć pod nagrobkiem z napisem TEN TYP MES

ja bede.

Walczę z ochotą skomentowania: Chyba pod nagrobkiem z napisem TENTYPMES.PL
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
ignorant

może mes sie powinien polityką zająć, tam by się wpasował :rotfl:
brak kręgosłupa - jest
udaje że nie widzi - jest
ma zrobić nie robi - jest :joint:

popierdolić na socjalmedia - jest :bag:
Awatar użytkownika
Bane

Bardzo podoba mi się też ta narracja, że na (ewentualną) odpowiedź trzeba czekać całymi tygodniami, bo Mes, wielki artysta, nie robi nic na szybko i byle jak. No niby racja, tylko że...

Załóżmy, że dis wychodzi po paru dniach od disu Tedego i oznacza to, że Mes poświęcił na jego napisanie i nagranie x godzin/minut.

Czy jeśli dis wyjdzie nie po kilku dniach, a po kilku tygodniach/miesiącach (a w międzyczasie widzimy, że Mes zajmuje się dosłownie wszystkim, tylko nie wywołanym przez siebie beefem, i nie, nie chodzi tu tylko o pałowanie się #familyfirst), mam z automatu zakładać, że autor poświęci na jego napisanie i nagranie x godzin/minut więcej? Mam uwierzyć, że on rzeczywiście co jakiś czas wraca do tego disu i poświęca kolejne chwile, żeby jak najbardziej dopracować swoje dzieło?

No niekoniecznie. Moim zdaniem to wcale tak nie działa.
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Sionek

Post autor: Sionek »

Zwykła parówa i tyle. Liczył na jakieś odkupienie wpierdalając wieprza z racicami a tutaj Pan Graniecki elegancko go zrobił i to wydając dissy na ułamek swoich możliwości, resztę dzieła zniszczenia dopełnił sam Mes błaźniąc się 2 "dissami", domofonem i opieszałością w nagrywaniu.
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

No wiadomo, zresztą też kurwa wystarczy przesłuchać te dwa jego dissy, żeby wiedzieć, że raczej nie cyzelowal każdej linijki chuj wie ile.

Po prostu wyparcie i racjonalizowanie mocno wjeżdża.
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Poprze mnie Artur i Karciu!!!
Awatar użytkownika
Bane

moore pisze: 02 paź 2025, 9:17 No wiadomo, zresztą też kurwa wystarczy przesłuchać te dwa jego dissy, żeby wiedzieć, że raczej nie cyzelowal każdej linijki chuj wie ile.
No co Ty, przecież nie należ grupy/talerz zupy i zjebie/ciebie (które, żeby było śmieszniej, miał też Tede) to są RYMY. Nikt nigdy nie zrobił tego lepiej i widać, że wymagało to czasu na doszlifowanie.

#tournamentwinner
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

VerminatorX pisze: 01 paź 2025, 23:54 Noo, jakby nie spojrzeć, to przedmówca ma rację. U Jacy to tylko pierdolenie o ciuchach, furach i ploteczkach.
Ale porwał się na kogoś kto ma poparcie Artura i Karcia, więc szacunek dla niego
Nie od dziś wiadomo, że beef z artystą który ma plecy u tych jegomości to misja samobójcza
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

pisząc w tym temacie nie tylko robimy temu typowi cwelowi prezent co w ogóle pochwalamy jego frajerskie granie na czas. imo za karę powinniśmy przestać tu postować do momentu aż cyborg wypuści dissa.
złap książkę, złap reset

free smly
ignorant

Bane pisze: 02 paź 2025, 9:03 Bardzo podoba mi się też ta narracja, że na (ewentualną) odpowiedź trzeba czekać całymi tygodniami, bo Mes, wielki artysta, nie robi nic na szybko i byle jak. No niby racja, tylko że...

Załóżmy, że dis wychodzi po paru dniach od disu Tedego i oznacza to, że Mes poświęcił na jego napisanie i nagranie x godzin/minut.

Czy jeśli dis wyjdzie nie po kilku dniach, a po kilku tygodniach/miesiącach (a w międzyczasie widzimy, że Mes zajmuje się dosłownie wszystkim, tylko nie wywołanym przez siebie beefem, i nie, nie chodzi tu tylko o pałowanie się #familyfirst), mam z automatu zakładać, że autor poświęci na jego napisanie i nagranie x godzin/minut więcej? Mam uwierzyć, że on rzeczywiście co jakiś czas wraca do tego disu i poświęca kolejne chwile, żeby jak najbardziej dopracować swoje dzieło?

No niekoniecznie. Moim zdaniem to wcale tak nie działa.
dokładnie, wg jego przekonanie że on wytycza jakieś trendy nadal to jest absurd, chłopak się skończył i nie ogarnia, że niby fani nie będą mu dyktować co i jak, i że pioter co zrobi to złoto, no tak też nie jest, obecnie chłopak jest już bardziej rzemieślnikiem niż artystą, i jest skubaniec uzależniony od publiki, taką sobie robotę wybrał, tylko to że ludzie chcieli go słuchać zbudowało mu pozycję, no teraz zostało mu raptem kilku psychofanów, reszta odbiła przez frajerskie akcje i to że nie wie kiedy japacza zawrzeć :bag:
YP_

Post autor: YP_ »

no, to jego podejscie byloby spoko gdyby nagrywal do szuflady albo gdyby po prostu pracowal nad albumem, a nie bral udzial w beefie, ktory na dodatek jeszcze sam wywołał

Dodano po 4 minutach 30 sekundach:
najpierw pierdoli, ze on to bedzie lecial po nazwiskach i kozaczy, a jak przyszlo do beefu, to obsrany output i frajerskie wytłumaczenia
Brzuch
Zbanowany

Post autor: Brzuch »

Ten 2rzyn to jakiś odklejony jest
ignorant

chuj pisze: 02 paź 2025, 9:36 pisząc w tym temacie nie tylko robimy temu typowi cwelowi prezent co w ogóle pochwalamy jego frajerskie granie na czas. imo za karę powinniśmy przestać tu postować do momentu aż cyborg wypuści dissa.
ja to bardziej myślę, że on to czyta i ryje sobie banie, bo jedna część piotera się ciśnieniuje a druga udaje że nic się nie dzieje - dobry border mu tworzymy :rotfl:
Awatar użytkownika
francocarlos

Post autor: francocarlos »

nie sądzę, żeby on to czytał. służba mu czyta
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali