[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: Burak »

dissy winiego raz przesłuchałem i doceniam tekstowo, ale nie chce mi się do tego wracać a do 64 lajny czy dwóch ostatnich części 3 komor mi się chce wrócić czasem, nie mówić już o numerach piotera
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

To ja całkiem szczerz przyznam, że najwięcej razy przesłuchałem diss Winiego i w sumie to już jedyny kawałek z tego beefu, do którego se czasem wrócę. Potem Suka oczywiście. Potem długo nic i samica psa. Potem nic.
VerminatorX

Post autor: VerminatorX »

Ja też najczęściej wracam do 64 lajen. Tracki Mesa może i technicznie lepsze, ale Tam jest półtorej pancza, no i Tedego nie wstyd puścić osobie trzeciej.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Mesa też nie wstyd, jak jesteś gotów wytłumaczyć osobie trzeciej cały lore i czemu to są dobre numery
Spoiler
Obrazek
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

VerminatorX pisze: 28 wrz 2025, 18:56 Ja też najczęściej wracam do 64 lajen
No ja podtrzymuję, że to JEDYNY w miarę przyzwoity diss, jaki nagrał Tede w tym beefie. "Drimlajny" powiedzmy bym gdzieś dał na drugim miejscu (jeśli chodzi o dissy Tedego), ale i tak duża przepaść między nimi.
bobsonbejbi

Post autor: bobsonbejbi »

Burak pisze: 28 wrz 2025, 18:33 dissy winiego raz przesłuchałem i doceniam tekstowo, ale nie chce mi się do tego wracać a do 64 lajny czy dwóch ostatnich części 3 komor mi się chce wrócić czasem, nie mówić już o numerach piotera
Same here. Chociaż do trackow piotera dopiero teraz w miarę chętniej wracam, glownie ze względu na słyszalnego skilla, a ten doceniłem dopiero z czasem bo początkowo miałem potężne wtf słuchając. liczyłem na jakies miesko w tekscie, a slyszalem glownie liryczny onanizm, szczególnie w samicy psa. Tak podejrzewam przynajmniej ze stąd te wtf, sam tego do końca nie kumam (chyba bym musiał terapeuty spytać).

A do trzech komor dla drimlajnow chętnie wracam, dodatkowo refren do 69 mi akurat początkowo mocno sie wkręcił (dobra, wiem ze mes od zawsze bardziej umie w melodie, nie bijcie), przy calej tej prostocie jakoś szybko mi sie w tym przypadku to przyswoilo.
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

Czy na 500 stronie temat zostanie zamknięty?
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Na 500 stronie użytkownik @JESTEM_HIPHOPEM zrobi świece
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Haczapurjan pisze: 28 wrz 2025, 19:03
VerminatorX pisze: 28 wrz 2025, 18:56 Ja też najczęściej wracam do 64 lajen
No ja podtrzymuję, że to JEDYNY w miarę przyzwoity diss, jaki nagrał Tede w tym beefie. "Drimlajny" powiedzmy bym gdzieś dał na drugim miejscu (jeśli chodzi o dissy Tedego), ale i tak duża przepaść między nimi.
88 Lajen zajebiste imo, chociaż trochę za mało punchy, chociaż są śmieszne na końcu o tym że Wini wygląda jak żul i jak ci kurwa nie wstyd tak do kamery się pokazywać czy coś takiego xD i zajebisty mroczny bit i flow tam dobre ma Jaca
YP_

Post autor: YP_ »

IMO:
Najlepszy diss to 64 LAJNY
Najlepszy kawałek to Samica psa
Hehe

Post autor: Hehe »

te 88 lajent mimo, że nawinięte i poskładane jak na tedego to nawet w miare to ten cały diss wydaje mi sie arcychujowy przez te takie żałosne tłumaczenia przez cały kawałek
Awatar użytkownika
Haczapurjan

No „88 lajen” to tłumaczonko nauczycielowi do tablicy jak to już zostało wielokrotnie napisane. Nawet jak odbija zarzuty, to bez pazura, nie przypierdoli żadnym panczem, tylko konfesjonał szczeciński jest grany
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

No i chuj, zajebiście bangla, a jak kończy się tłumaczyć i zaczyna obrażać grubasa to fajnie go ciśnie

Tymczasem Mes wstawia znowu Lil Rycha na insta, sharenting coraz bliżej. Jednocześnie na ślizgawce temat zbliża się do 500 stron, a nawet Szmidt ma to w chuju
Awatar użytkownika
Haczapurjan

No bit i nawijka jest niezła, ale jako diss jest chujowy, bo ciężko to dissem nazywać
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Tylko pierwszy numer Winiego i pierwszy Tedego można nazwać dissem.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
aplew

Post autor: aplew »

uważanie ze mes dostaje punkty w beefie za melodyczny dis, to jak propsowanie ze radiowek za wyrafinowa formę muzyki bo dobrze się słucha
jotwupe pisze: 27 wrz 2025, 12:16 Niech kurwa usłyszę ksywę aplew gdzies na koncercie albo festiwalu to wjeżdżam bez gadki.
Hehe

Post autor: Hehe »

przecież tu trolle tak sądzą, nawet przesłuchałem sobie przed chwilą tej samicy psa i poza tym że jest to nawinięte wybitnie to ten tekst to dla beki można posłuchać i połowa co najmniej wersów to nawet nie jest na tedego xd i w sumie nawet tak można usprawiedliwić te chujowe kawałki tedzika, bo tam za bardzo to nie ma nawet na odpowiadać
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Hehe pisze: 28 wrz 2025, 21:48 przecież tu trolle tak sądzą, nawet przesłuchałem sobie przed chwilą tej samicy psa i poza tym że jest to nawinięte wybitnie to ten tekst to dla beki można posłuchać i połowa co najmnie
No jest konsensus, że jest to po prostu dojebany kawałek. Na dobry diss Mesa wciąż czekanko.
YP_

Post autor: YP_ »

Obrazek
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

jeszcze 50 minut muzycznego tygodnia, spokojnie zaraz się rozkręci
FREE BORTWICK