Raper, któremu najmocniej zmienił się głos
Raper, któremu najmocniej zmienił się głos
Któremu raperowi na przestrzeni lat najmocniej zmienił się głos? Obojętnie czy na lepsze czy na gorsze, wrzucajcie od razu przykłady.
Na pewno mocno słychać to po Tedziku
vs
Kolejny - Bonson
vs
Na pewno mocno słychać to po Tedziku
vs
Kolejny - Bonson
vs
MalinowyJogurt 2
Re: Raper, któremu najmocniej zmienił się głos
green grenade
- FruitOffTheWall
- Zbanowany
pikers tu od 1:03 ( zaznaczyłem nawet)
tu może aż tak tego nie słuchać no ale gad demyt, różnica jest kurwa inna tu słychać^
tu może aż tak tego nie słuchać no ale gad demyt, różnica jest kurwa inna tu słychać^
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
- gods bidness
Magik od plus i minus do nowiny z wykopaliska mej skamieliny.
Pikers w ogóle nie brzmi jak on w tym tracku Zawada - jakieś dziwaczne eksperymenty z flow widocznie robiłFruitOffTheWall pisze: ↑27 wrz 2025, 13:38 pikers tu od 1:03 ( zaznaczyłem nawet)
Wg mnie jego głos nie zmienił barwy przez lata, a jedynie czasem nawija dużo niższym rejestrem
To jest chyba jedno z jego starszych nagrań i słychać ten sam tembr co obecnie
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
- Haczapurjan
Ostry, choć nie wiem na ile to kwestia modulacji głosu
Ale Tedemu chyba najbardziej. Ogólnie jego głos ze „S.P.O.R.T-u” czy „Hajs, Hajs, Hajs” to chyba jeden z moich ulubionych głosów w PL rapie. Później zbachraciał i stał się knurem + używki i jakoś testosteron z tego głosu uleciał.
Bonson IMO też zmiana in minus
Ale Tedemu chyba najbardziej. Ogólnie jego głos ze „S.P.O.R.T-u” czy „Hajs, Hajs, Hajs” to chyba jeden z moich ulubionych głosów w PL rapie. Później zbachraciał i stał się knurem + używki i jakoś testosteron z tego głosu uleciał.
Bonson IMO też zmiana in minus
Pih kiedyś
Pih później
Są kawałki w których pih bardziej skrzeczy ale nie chce mi się szukać
Białas kiedyś
Białas tera
Kękę na nielegalach miał charyzmatyczny wokal a w czasach tego singla cesarz nie wiem co to za płyta była jakiś anemiczny jazgot napierdalał
Pih później
Są kawałki w których pih bardziej skrzeczy ale nie chce mi się szukać
Białas kiedyś
Białas tera
Kękę na nielegalach miał charyzmatyczny wokal a w czasach tego singla cesarz nie wiem co to za płyta była jakiś anemiczny jazgot napierdalał
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2025, 17:11 przez Popi, łącznie zmieniany 1 raz.
Popi.jaku
Alberto i Josef Bratan. I nie pierdolcie mi o mutacji, bo mutację to się przechodzi między 11 a 14 rokiem życia. Klip jest z 2013, czyli Aberto miał wtedy z 19 lat, a Bratan z 17.
Wątpię aby to było nagrane wcześniej i wrzucone z opóźnieniem, bo wszystkie informacje o tym są 2013, a na Wiki (której też nie ma powodu nie wierzyć) jest napisane, że Alberto zaczynał rapować w 2011 (miał 17-18 lat), a Josef w 2013 (tyle samo, bo jest 2 lata młodszy).
Wątpię aby to było nagrane wcześniej i wrzucone z opóźnieniem, bo wszystkie informacje o tym są 2013, a na Wiki (której też nie ma powodu nie wierzyć) jest napisane, że Alberto zaczynał rapować w 2011 (miał 17-18 lat), a Josef w 2013 (tyle samo, bo jest 2 lata młodszy).
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
pih jakby chciał kończyć karierę to mógłby na koniec zarapować w tracku ostatni jeden wers na nieściśniętym gardle, a potem dźwięk ze spadającego obiektu do klopa i spuszczenia wody
to by było odejście z klasą
to by było odejście z klasą
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
testosteronoldschool pisze: ↑27 wrz 2025, 17:08 Alberto i Josef Bratan. I nie pierdolcie mi o mutacji, bo mutację to się przechodzi między 11 a 14 rokiem życia. Klip jest z 2013, czyli Aberto miał wtedy z 19 lat, a Bratan z 17.
mundialopsychoza
szkoda że jako GuBeR tak mało nagrał, dojebany ten track jest
ry~cie baniaka już wiesz kto dzisiaj bakał bakał bakał
je?
ta
Spoiler
je?
ta
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
- TooMuchSmoke
Borixon oczywiście
https://youtu.be/52_ybdc8pY8?si=MKjLOiDpqxhiCKL1
https://youtu.be/3x6gpIyJarA?si=L0Z2uchRV_pjoy3p
zmiana bardzo szybko u niego nastąpiła, właściwie po Precedensie Wzgórza od razu przeskoczył na ten chropowaty wokal jak na zawołanie.
https://youtu.be/52_ybdc8pY8?si=MKjLOiDpqxhiCKL1
https://youtu.be/3x6gpIyJarA?si=L0Z2uchRV_pjoy3p
zmiana bardzo szybko u niego nastąpiła, właściwie po Precedensie Wzgórza od razu przeskoczył na ten chropowaty wokal jak na zawołanie.
- marmolad_k2
chciałem wstawić piszczącego bałagana z początków kariery ale odpaliłem sobie na yt trakulce z pierwszych mixtape'ów(hugo bucc, czorty i inne sporty) i w sumie ma tam głos bardzo podobny do tego co jest teraz. więc wychodzi na to że ten wysoki głos z okresu SCiB, to była tylko zamierzona modulacja, taka fazka śmieszna, taka fazka fikuśna.
Co do głosu Bonsona to kurwa stał się jakiś sterylny teraz, brakuje w nim dawnego brudu i chrypy, tak jakby jakieś wtyczki czy jakoś go totalnie wyczyścili
Też macie takie odczucia z obecnym Bonsonem?
Też macie takie odczucia z obecnym Bonsonem?
Eldo po grammatiku
No ja mam totalnie na odwrót, teraz ma zjechany głos, w porównaniu do pierwszego LP mocno to słychać, mam wrażenie, że w tych nowych kawałkach brakuje luzu w nawijce, robi wszystko zajebiście technicznie, ale jest pospinany
MalinowyJogurt 2
Jak usłyszałem Medium/Tau po kilku latach przerwy to nie mogłem uwierzyć że to jest ta sama osoba:
vs
vs