[Beef] Eldo vs Dizkret
Re: [Beef] Eldo vs Dizkret
no przecież dobrze Eldo powiedział
mimo tego, że lubię Stare Miasto, solówkę Dizkreta i te zwrotki z tamtego okresu, to tam jest antycharyzma i nerdoza, to nie miało szans na przebicie się i dlatego się nie przebiło, fajnie, że wrócił, kocham, pozdrawiam i tak dalej, ale zupełnie się nie dziwię, że to Eldo odniósł sukces
mimo tego, że lubię Stare Miasto, solówkę Dizkreta i te zwrotki z tamtego okresu, to tam jest antycharyzma i nerdoza, to nie miało szans na przebicie się i dlatego się nie przebiło, fajnie, że wrócił, kocham, pozdrawiam i tak dalej, ale zupełnie się nie dziwię, że to Eldo odniósł sukces
no ja jak naczytałem się o tej klasyczności Starego Miasto na ślizgu, odsłuchałem ich albumy i naprawdę byłem jak
podczas słuchania dla niego
Spoiler
podczas słuchania dla niego
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
nienawidzę eldo, ale dobrze powiedział
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Quidquid agis, prudenter agas
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Quidquid agis, prudenter agas
- TooMuchSmoke
Nie no kurwa Dizkret/Praktik - IQ to jest kozacki album, już nie pierdolcie. State Miasto nawet za czasów truskulozy mnie mulilo.
https://youtu.be/4uIcaIyu0Qo?si=8s-mbNZ9SJ_udhwX
dojebany numer z gutkiem
https://youtu.be/4uIcaIyu0Qo?si=8s-mbNZ9SJ_udhwX
dojebany numer z gutkiem
no jest, oczywiście, ja nie odbieram klasyczności, ale nie dziwię się, że ludzie woleli słuchać OSTRego, Gurala, WWO czy Pezeta
a o tym jest gadka, przecież Eldo nie powiedział, że Dizkret nagrywał chujnię
a o tym jest gadka, przecież Eldo nie powiedział, że Dizkret nagrywał chujnię
Oczywiście
Co z tego, że Kret miał podwójne i żywy zespół, skoro rapował zmulonym głosem, jednostajnie, zero emocji, zero modulowania, zero akcentowania. Jego ścieżki wokalne to była taka ściana szarego szlamu
Coast-to-coast, L.A. to Chicago...
Western male
Western male
dizkret znany jedynie z tego, że wjechał pisanką na bitwie płockiej i został rozjebany przez tedzika tekstem "dawaj tego fleta kreta tu" dwa rzyn zajebiste prowo 10/10
To dena wjechal z pisanka
Eldo pedal jebany tez mial wiele popisane na tej bitwie tylko sie nie przyzna
Oddalbym cala dyskografie eldo po eterni (ckcua i 27 props ale jednak) w zamian za nowy album Kreta
Eldo pedal jebany tez mial wiele popisane na tej bitwie tylko sie nie przyzna
Oddalbym cala dyskografie eldo po eterni (ckcua i 27 props ale jednak) w zamian za nowy album Kreta
Śmiem wątpić
Stary, bo tak naprawdę
Między tobą wystawiłbym twoją matkę
Na wolny z tobą
Kto ci wymyślił tą nazwę Gib Gibon?
Napełniasz gównem swój pieprzony bidon
Eldoka zniszczył każdego z was już po kolei
Stary, nie strój takich min, nie masz przyjacieli?
Eldo wszedł, więc jest liryczna draka
Każde twoje słowo to jak z dupy rzadka sraka
Stary jesteś tak chujowy jak program "Dwójka" gdzieś na jakimś TV
Mnie to w ogóle nie dziwi, mam to w dupie
Bo te programy są tak rzadkie
Że wolę pokazać tu swoją matkę
[CNE (Gib Gibon Skład)]
A pamiętam, jak byłeś w Szczecinie
Myślałem, że twój freestyle na scenie dłużej minie...
[Eldo (Obrońcy Tytułu)]
I się zesrałeś!
A więc zobacz jak to jest, Wujek też odpierdala stary
Twoja stara spierdala... Dobra, dobra
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Co Eldo ma do swojej matki? 
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
- gods bidness
Dizkret tam chyba z 10 razy próbował wziąć mikrofon i w głowie sobie powtarzał NIE, NO, TERAZ TO JUŻ NA PEWNO! NA BANK! WEZMĘ MAJKA, ZARAPUJĘ! ROZPIERDOLĘ ICH! I w końcu skończyło się na tym, że nie wydusił z siebie nawet wyrazu. Ale po walce ponoć w głowie miał: NIE, NO, NASTĘPNYM RAZEM TO JUŻ NA PEWNO! NA BANK! WEZMĘ MAJKA, ZARAPUJĘ! ROZPIERDOLĘ ICH!
- jadeztematem
Będzie diss Eldoki na bicie z samplem Mam wyjebane.
- marmolad_k2
Mi się wydaje, że Eldoce chodziło bardziej o tę charyzmę w utworach, a nie prywatnie. Dizkret w wywiadach zawsze mi się wydawał spoko ziomkiem, dobrze się go słuchało. Ale jednak w kawałkach, tak jak pisze kolega wyżej:
Dziś chyba nawet gorzej mu to wychodzi pod tym względem, choć bardzo lubię jego twórczość, a kawałek z Petem to dla mnie topka tego roku. Czekam na album Kreta fleta, ale ciężko mi znaleźć argumenty, że Eldo po Eternii był słabszy od Dizkreta z początków wieku, a tym bardziej od współczesnego. Świetne rymy, fajne flow, no ale delivery na poziomie jak preordery Quebonafiderapował zmulonym głosem, jednostajnie, zero emocji, zero modulowania, zero akcentowania
Między pierwszym a drugim jest przepaść, a i tak na drugim tylko kret flet umie rapować (bo na pierwszym nawet on nie)
akurat akcentowania tam było niemalo, ale reszta się w sumie zgadza
którymikolwiek z IQ, ale niech będzie, że zburzyć mur
Dodano po 1 minucie 48 sekundach:
krową to on nawet rzucał
Dodano po 1 minucie 33 sekundach:
ta, bo wankej to miał charyzmę na kasecie demo. murzynie proszęJose pisze: ↑14 wrz 2025, 21:55 mimo tego, że lubię Stare Miasto, solówkę Dizkreta i te zwrotki z tamtego okresu, to tam jest antycharyzma i nerdoza, to nie miało szans na przebicie się i dlatego się nie przebiło, fajnie, że wrócił, kocham, pozdrawiam i tak dalej, ale zupełnie się nie dziwię, że to Eldo odniósł sukces
Dodano po 10 minutach 24 sekundach:
ktoś mi (możliwe że z foruma) kiedyś przewijał jakąś wersję że dizkret tam coś nawinął na tej bitwie, ale nie zarejestrowało się to na tym najpopularniejszym wideo z tej bitwygods bidness pisze: ↑14 wrz 2025, 23:02 Dizkret tam chyba z 10 razy próbował wziąć mikrofon i w głowie sobie powtarzał NIE, NO, TERAZ TO JUŻ NA PEWNO! NA BANK! WEZMĘ MAJKA, ZARAPUJĘ! ROZPIERDOLĘ ICH! I w końcu skończyło się na tym, że nie wydusił z siebie nawet wyrazu. Ale po walce ponoć w głowie miał: NIE, NO, NASTĘPNYM RAZEM TO JUŻ NA PEWNO! NA BANK! WEZMĘ MAJKA, ZARAPUJĘ! ROZPIERDOLĘ ICH!
złap książkę, złap reset
free smly
free smly