[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
242
59%
Ten Typ Mes
60
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
108
26%

Liczba głosów: 413

Hehe

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: Hehe »

jak dla mnie na notes2 stracił swoja charyzme, wtedy se wjechał z takim promomixem który nie był jakims wybitnym kawałkiem ale sie słuchało elegancko wkurwionego tedego
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

Malloy pisze: 10 wrz 2025, 17:42 A co ja jego kurwa manager jestem? Tede nagrał w chuj i wszystko tragiczne, no ale jak suka robi byle jak to tak potem jest.
Chodzi o zuzycie gardła cymbale xD nic dziwnego, że Mes ma głos w duzo lepszym stanie, skoro uzywa go tylko do zamawiania narkotyków i dziewczyn z roksy

Dodano po 6 minutach 40 sekundach:
2rzyn pisze: 10 wrz 2025, 18:59
Bane pisze: 10 wrz 2025, 14:41
2rzyn pisze: 10 wrz 2025, 14:31 Bane to sie nazywa doping. Idz zapytaj kibicow na zylecie czemu morde wydzieraja i wtedy daj znac.

Waco mowil w czym problem ze tede brzmi jak przetyrana dziwka (prawie doslowny cytat)
Rozumiem doping trochę inaczej niż wmawianie piłkarzowi, który przewraca się o własne nogi, że jest najlepszym napastnikiem świata. I żeby było jasne, nie tylko Mesowi nie za bardzo idzie w tym beefie (padło tu już stwierdzenie "walka o puchar pefronu").
Co ty gadasz w ogole, przeciez Mes w tym beefie jest jak ronaldinho w prajmie a Tede jak krychowiak po udarze.
Chuja wiesz o psyche, chuja wiesz o żarciu
I poprze mnie Artur, i poprze mnie Karciu

Przeczytaj jakąś książkę, uwagę miej podzielną
Zanim się znowu doprowadzisz do histerii

Masz nieprzepracowane tylko... trzy dekady?
Idź na sesje, to wstyd jest żaden
Masz nieprzepracowane tylko – co, co, co?
Ty robisz muzykę, a czy jej czasem słuchasz?
Czegokolwiek? Rapu? Biggie, Tupac, Miler z Boysów?
Jacku, jak się czujesz? Millerowi to ja mogę zerwać kapsel chujem

Ja bym się wstydził takich tekstów jakbym freestyle'ował najebany, a co dopiero nagrać coś takiego mając 40 lat i wrzucić do internetu.

Juz pomijam ze jest 2025 i zarzucanie komus ze sie "rozjebał na psach" to jakis totalny psychiatryk, niech Mes jeszcze nagra fita z RS77 xD

Tede od wielu lat srednio/słabo rapuje, ale przynajmniej nie jest chory psychicznie, w przeciwienstwie do mesa i tych 10-15 slizgawkowych sajkofanow
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Zmień nick na spięty Józek, będzie lepiej meczować. I koło chuja mi lata ile jak i po co zużywa gardło, chujowo charczy na bicie i jest asłuchalny. Cymbale brzmiący.
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
francocarlos

Post autor: francocarlos »

Mes oszczędzał głos na plenery latem i sale w lutym
Awatar użytkownika
Bane

Post autor: Bane »

I nie daje wcale dupy, choćby grał za talerz zupy

#zobaczilepanczykurwo
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

ty smiales sie z chorego psychicznie mesa, zjebie
ty smiales sie z chorego gardla tedego, zjebie
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

WesolyJozek pisze: 10 wrz 2025, 22:41 Tede od wielu lat srednio/słabo rapuje, ale przynajmniej nie jest chory psychicznie
i to jego najwieksza wada
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Kurwa Jacek trochę alkoposting ale nie potrafię ci wybaczyć tego jak chujowe dissy nagrałeś

Bojowy raper kurwa a uruchamia się tylko jak ktoś mu przewija Liroya albo Numera zraza

Idź w chuj
Awatar użytkownika
hulaka
Zbanowany

Post autor: hulaka »

2 cymbały których nikt nie słucha się poklóciły elo :dunno:
Straight Jimi Hendrixin'
I don't like rappers, I don't like producers
I fuck wit drug dealers and drug abusers

I DARE NIGGAZ TO SAY MY NAME
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Tylko tacy się dissują, bo ci których ktoś słucha kalkulują
Zobacz
Ile
Panczy
Kurwo
Jak
Bogini
Śiwa
Jestem
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Jesteś Muhammadem Ali? nie, to tylko Aliexpress
Cyklisto, wkładam ci patyk w szprychę
Zaliczysz nieliche baty
Więc lamusów dupy i facjaty ciche
Dupa, silencio
Jeśli już to cytujesz, idzie zgodnie z intencją
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Chuja wiesz o psyche, chuja wiesz o żarciu
I poprze mnie Artur, i poprze mnie Karciu
Przeczytaj jakąś książkę, uwagę miej podzielną
Zanim się znowu doprowadzisz do histerii
Masz nieprzepracowane tylko... trzy dekady?
Idź na sesje, to wstyd jest żaden
Masz nieprzepracowane tylko – co, co, co?
Ty robisz muzykę, a czy jej czasem słuchasz?
Czegokolwiek? Rapu? Biggie, Tupac, Miler z Boysów?
Jacku, jak się czujesz? Millerowi to ja mogę zerwać kapsel chujem
Ahahah kolega wyżej wrzucił ten tekst i jak to przeczytałem na sucho to drugi raz poczulem jakie to jest chujowe i cringowe xddddd skislem w chuj

bez kitu wstyd mi byłoby to zafristajlowac a co dopiero dumny to wypuścić z poczuciem mocy
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

Wy się śmiejecie, a dla 2rzyna i Mietka to linijki geniusza, które gotowi są sobie dziarać.
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
Bane

No straszne są te wersy. Zgadzam się z opinią, że jadący na dwóch beefach sprzed 20 lat Mes tak naprawdę nie jest żadnym bitewnym raperem, choć ewidentnie za takiego się uważa. A pocisnął jakiegoś Masseya, którym (jeśli dobrze pamiętam) nie jarał się nikt/prawie nikt i znienawidzonego przez niemal wszystkich Meza, który pomimo łatki hiphopolowca do pewnego momentu pokazał, że potrafi nawiązać równą walkę z Tym Typem, a przy okazji letkim chujem zjeść jednym wersem Numera. Obecnie Mes wrzucał storki, że aniołki Massey i Mezo słodko śpią, ale to nie było do końca tak, jak chciałby to przedstawiać.

Oburzał się jeszcze w kilku miejscach na rymy ci peron/ciperą i chrup/chlup, że jak można coś takiego chwalić. No Mesie, już pomijam, że choćby te wersy z piklami są dużo lepiej złożone, niż chcesz, żeby zauważyli słuchacze: peak masz/pikla/kibla/mi brak/Hitla/bit ma. Ładnie na podwójnych, czy na wybitnych podwójnych? Nie, ale ty oferujesz w zamian choćby nie należ grupy/talerz zupy albo jak się czujesz/kapsel chujem (a przypomnę mesowe To zaszczyt, że odpowiadam na dis z rymami "uje").

I ja bym nawet olał tę Częstochowę w rymach, może się zdarzyć każdemu, ale przecież Mesik pozuje na wielkiego artystę, arystokratę, we własnej głowie jest wirtuozem słowa, grał z wirtuozami, to bężczyzna z mlizną mikrofonu, każdy jego wers jest objawieniem dla ograniczonych muzycznie słuchaczy, którym nie zleciłby nawet zbierania chrustu.

A potem chłop wjeżdża z chuja wiesz o żarciu/poprze mnie Karciu.

#zobaczilepanczykurwo

Tede nie prowadzi w tym beefie dlatego, że jest w formie, ale dzięki temu, że jedzie po Mesie, a Mes udziale mu pomocy, jadąc po samym sobie.

Nowy numer KSYWA to MES brzmi świetnie, ma dojebany refren, ale tekstowo znowu mamy (i to u kogoś, kto rapuje 50 lat i nagrał 2137 płyt) bloku/szoku, to i owo/stoi obok, śmiem też twierdzić, że rym nie wiem/gniewem też jest "nieco" przeruchany. Zdarza ci się pisać rymy rodem z 1998 roku i jeszcze masz czelność zarzucać innym, że "robią byle jak".

Nie wiem, co stało się z tym gościem, bo w 2025 roku momentami składa wersy dużo gorzej niż w swojej zwrotce na Muzyce klasycznej Pezeta i w rozpierdolu na płycie Reda. I nie ma jak bronić tego zwrotem "ale liczy się przekaz!", bo próżno szukać tu czegokolwiek odkrywczego, niesamowitego czy imponującego. Tak, wiem, jeśli to piszę, Tede to mój idol (chuj, że od Elliminati i pomijając beef słyszałem pewnie mniej niż 5 jego kawałków), a ja dorabiam na psach.
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Przecież to nie są rymy na "uje", bo na uje to były czasownikowe - próbuję, hip hop reprezentuję i się edukuję. A tutaj jest owszem uje, ale zrymowane z rzeczownikiem, @chujem. Do tego podwójny jak się - kapsel, czujesz - chujem.
Awatar użytkownika
Ema

Post autor: Ema »

Tak w ogóle, to Kim jest karciu i kim jest Artur ?
Awatar użytkownika
gods bidness

Np. to

Obrazek
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Ema pisze: 11 wrz 2025, 9:14 Tak w ogóle, to Kim jest karciu i kim jest Artur ?
To nie ma znaczenia, Mesowi zabrakło rymu w dissie więc wjebal taki wypełniacz. Czego nie rozumiesz?

#zobaczilepanczykurwo
Awatar użytkownika
Bane

gods bidness pisze: 11 wrz 2025, 9:13 Przecież to nie są rymy na "uje", bo na uje to były czasownikowe - próbuję, hip hop reprezentuję i się edukuję. A tutaj jest owszem uje, ale zrymowane z rzeczownikiem, @chujem. Do tego podwójny jak się - kapsel, czujesz - chujem.
Faktycznie, do tej pory nikt nigdy tego nie zrobił.
Awatar użytkownika
gods bidness

Zrobił czy nie, nadal nie jest to rymowanie na "uje".
ODPOWIEDZ