nobezprzesady pisze: ↑07 wrz 2025, 22:04
a tymczasem mnóstwo raperów nadal robi setki milionów wyświetleń rocznie na YT, podczas gdy na Spotify pewnie średnio istnieją.
Podaj 5 takich raperów. Raczej jedyne co wymyślisz to jakieś Bajorsony z tym aktualnym disco.
Aktualnie po prostu z YT słuchają ogólni ludzie 25-30+, a muzyka dla młodszych jest częściej na Spotify streamowana.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Ktoś ma powyżej 100mln na yt oprócz Guziora, Tymka, Palucha?
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Malloy pisze: ↑07 wrz 2025, 22:09
Ktoś ma powyżej 100mln na yt oprócz Guziora, Tymka, Palucha?
Jesteście
W samym 2025 (wyświetlenia wyłącznie w tym roku nabite):
Gibbs 328,629,259
Kizo 191,903,609
Szpaku 171,474,450
Sobel 164,703,308
Jonatan 157,728,085
francis 141,138,085
PRO8L3M 125,284,159
Mata 117,128,548
ReTo 116,817,641
Opał 114,977,140
Louis Villain 107,703,550
Pezet 107,287,480
Paluch 107,267,318
White 2115 103,884,688
Malik Montana 101,877,814
White 2115, Mata, Bedoes u Deemza (i na 8 kobiet z Taconafide brakuje 3 mln do 100). Do tego PlanBe u Deemza, Tede u Tymka, Deys u Tymka, Big Scythe u Tymka x2. Pytanie jak liczyć featy też.
Tamagotchi od Taconafide ma 128 mln.
Dodano po 27 sekundach:
Kizo na Disney ma 186 mln.
Dodano po 36 sekundach:
A na Taxi 144 mln.
O chuj, no nieźle, chodziło mi głównie o pojedyncze kawałki ogólnie a tu takie liczby za sam ten rok :o Też byłem przekonany, że mnóstwo ludzi przeniosło się na spotify
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Sobel Impreza 127 mln, Quebonafide x Reto - Half Dead 126 mln, Gibbs x Kiełas 120 mln, Reto 115 mln i 109 mln, Zbuku x Śliwa x Sztoss 105 mln, Chada 104 mln
oldschool pisze: ↑07 wrz 2025, 22:14
Na numerze? Sporo
Nie no, łącznie za wszystko (na 99,9% z featami też), chyba raczej nie ma sensu liczyć popularności pojedynczych numerów (te publikowane przez Spotify dane też raczej się odnoszą do ogółu utworów z udziałem artysty).
No to nie doceniłem jutuba ewidentnie, pojebane liczby, jakiś czas temu gdzieś mi mignęło, że Kizo za samo "Disney" zarobił pół miliona więc ładne pieniądze tam są
bobsonbejbi pisze: ↑07 wrz 2025, 20:47
No ja przesiadłem sie cos kole 2019/2020 i wklepałem asekuracyjnie 2018 bo uznałem ze mogłem byc do tylu + ktos wczesniei pisał nawet o 2016 chyba, ale to juz mi sie całkiem nie kleilo.
Tak czy srak założenie mojego wysrywu sie nie zmienia, złota era pl hip hop na yt sie zaczela w okolicach równonocy, a skończyła przy przejściu na audiostrimingi
ostatnim chyba numerem, który zrobił kosmiczne osiągi na yt był ona by tak chciała ronniego ferrariego, nie wiem czy to się złapie w rap, ale na początku 2020 zrobiło w miesiąc 100m, obecnie jest koło 300, nic już później nie zrobiło podjazdu
nobezprzesady pisze: ↑07 wrz 2025, 21:14
istnieje możliwość, że ona się nie zakończyła, skoro wśród artystów z over 100 mln wyświetleń rocznie na YT luźno 70% to raperzy lub producenci związani mocniej niż słabiej z hip-hop em (w 2024 koło 30 na 40 to było)
tylko, że wcześniej tyle sie pojawiało przy pojedynczych numerach
ten któremu tflejtuch ma robić rimming Skolim widzę 250mln pod jednym kawałkiem w 3 lata
Pojebane, że za jeden viralowy singiel kupujesz mieszkanie przy tak pojebanych cenach
przedszkolanek pisze: ↑07 wrz 2025, 22:19
tylko, że wcześniej tyle sie pojawiało przy pojedynczych numerach
Ale to nie ma znacznie w sumie, bo teraz może być równie rozłożone. W tygodniu może być gorzej z czasem, ale postaram się zjechać do 2018 (za wcześniejsze lata nie ma danych z YouTube Charts) i mogę się założyć, że ogółem top100 artystów z roku na rok coraz więcej wyświetleń nabija łącznie. Bo generalnie zapewne mocno urósł przez ten czas i YT, i Spotify, a nie że YouTube spadł, bo Spotify urósł.
VerminatorX pisze: ↑07 wrz 2025, 19:40
@JANPALONY tutaj większa odklejka niż u Mesa, kolega @Mietek uważa, że Mes trenuje boks
O jednej rzeczy zapomnieliśmy - Mes w czasach felietonów mocno się zajarał strzelnicą. Połączmy to z jego stanem psychicznym, i mamy niezerową szansę na wjazd do Tedasa z gnatem.
Wbrew pozorom ogarniecie sobie broni przez takiego normika jak Mes i to jeszcze tam cpajacego nie jest tak proste. Chyba że od gruzinow
dogbert pisze: ↑06 lut 2026, 20:48
Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
przedszkolanek pisze: ↑07 wrz 2025, 22:51
dobra, to skomplikujmy sobie sprawę - ile tych wyświetleń to boty, missclick, autoodtwarzania etc
Różnie źródła mówią o odsiewaniu botów, generalnie przyjmuje się ten szacunek 10%, ale to zależy od platformy. Podejrzewam, że Google ze względu na rozmiary, doświadczenie i przede wszystkim milion razy lepszą technologię związaną z przetwarzaniem big data sobie lepiej radzi z odsiewaniem tego na YT niż Spotify w statystykach, ale kto wie.
Autoodtwarzanie na bank nie jest liczone nawet w wewnętrznych analizach tych firm pod kątem wyświetleń, tylko pod kątem różnych metryk związanych z zaangażowaniem usera. Natomiast odsetek wyświetleń płynących z autoodtwarzania musi być turboduży, skoro sama muzyka proponowana programatycznie na Spotify to według względnie świeżych danych ponad 20%(https://musically.com/2024/02/23/report ... listening/).
Missclick z oczywistych względów to jest coś koło 0%.