[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
234
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 402

dobryjoint

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: dobryjoint »

jotwupe pisze: 07 wrz 2025, 17:38 Chyba nie znacie Rycha... Gość który potrafi się śmiertelnie obrazić na kogokolwiek kto zawiesi oko na Tede dłużej niż 2 sekundy na pewno mu kibicuje
+1

Ale ziomek z postu niżej, dobrze to przeanalizował, Peja ma obsesję na punkcie Palestyny i w końcu reprezentuje biedę.
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Truten pisze: 07 wrz 2025, 17:38 Richelieu udostępniał god bless gdy wyszło ale w drugim singlu Ten Typ Wnuczek nawija, że ma ziomka żyda.

Za to jest obecnie automatyczna kosa z Penerem Arafatem.
Jak myślicie, który to żyd, Artur czy Karciu?
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

No przecież Peja się na Kobrę obraził i Paulinka Andrzejewska też go od czci i wiary odsądzała, bo Zaskroniec śmiał śmieć kiedyś umieścić „Elliminati” w jakimś swoim plebiscycie dobrych albumów i teraz nie pamiętam czy w ogóle czy za rok 2013, ale raczej to drugie.

Tak że tam naprawdę schizolska atmosfera potrafiła panować
YP_

Post autor: YP_ »

Tede tez bedzie mial przejebane do konca zycia u Mesa i pewnie vice versa. Btw, wierze, ze jak Mes wroci do formy, to bedzie dojezdzal juz porzadnie Tedzika na kolejnych albumach
Awatar użytkownika
Bane

Post autor: Bane »

Nie sądzę, Mes już jest święcie przekonany, że rozjebuje każdym wersem, nawet tym o talerzu zupy.
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
YP_

Post autor: YP_ »

No nie wiem, chyba ten ostatni diss Tedego a bardziej reakcje ludzi, to jednak juz jest zimny prysznic, po ktorym mam nadzieje, ze Mes zepnie dupe i wykorzysta swoje skille bo ma wszystko zeby rozjebac Tedzika. I predzej czy pozniej to nastapi, bo Mes mu nie odpusci juz na amen
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2025, 18:13 przez YP_, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

dobryjoint pisze: 07 wrz 2025, 17:38
Karkovsky pisze: 07 wrz 2025, 17:33 A może po cichu kibicuje Tedemu
Największy plot twist w polskiej rapgrze.

To jeszcze niech ktoś zrobi utwór pokojowy z Mesem i Flejtuchem.
Dobra Jacek, daj na zgodę, to już koniec mojej walki z domofonem
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Bane

Zgadzam się, że raczej nie odpuści.

Ja to widzę tak:

Umiejętności: Mes > Tede
Beef: Tede > Mes (ale obaj poniżej oczekiwań)
Odklejka: Mes > Tede
Przypałowe akcje: trudne, ale jednak Mes > Tede
Sprawianie wrażenia bycia większym zjebem prywatnie: Mes = Tede
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2025, 18:15 przez Bane, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Awatar użytkownika
Haczapurjan

YP_ pisze: 07 wrz 2025, 18:10 No nie wiem, chyba ten ostatni diss tedego a bardziej reakcje ludzi, to jednak juz jest zimny prysznic
Zimny prysznic zimnym prysznicem, ale Mes już w oczach wielu rondlarzy jest skreślony i nie odwojuje publiki, która jest po stronie Tedego. Jedyne co może zrobić, to zminimalizować straty wypuszczając jakąś petardę, ale to musi być naprawdę dobre gówno, żeby nawet jakaś część publiki z chujem w uszach mogła się do tego przekonać. Same one-linery i mordercze flow nie wystarczą
Awatar użytkownika
Bane

W alternatywnej rzeczywistości Tede już zadzwonił do Mesa i powiedział, że jeszcze jedna głupia storka i publikuje wiadomości do Pjusa z certyfikatem autentyczności.

Gdzieś musi być jeszcze dziwniej i zabawniej.
ether

Post autor: ether »

Haczapurjan pisze: 07 wrz 2025, 18:14
YP_ pisze: 07 wrz 2025, 18:10 No nie wiem, chyba ten ostatni diss tedego a bardziej reakcje ludzi, to jednak juz jest zimny prysznic
Zimny prysznic zimnym prysznicem, ale Mes już w oczach wielu rondlarzy jest skreślony i nie odwojuje publiki, która jest po stronie Tedego. Jedyne co może zrobić, to zminimalizować straty wypuszczając jakąś petardę, ale to musi być naprawdę dobre gówno, żeby nawet jakaś część publiki z chujem w uszach mogła się do tego przekonać. Same one-linery i mordercze flow nie wystarczą
Na chuj przekonywać do siebie publikę, która pisze wielbiące komentarze pod tak marnymi dissami tedego, jak ten ostatni? :dunno: To tak jakbyś miał przekonywać do siebie zatwardziałych fanów mezo. Nie ma nic złego w tym, ze ktoś kto lubi chujowy rap nie lubi twojego, wiec to żaden problem imo
Awatar użytkownika
Bane

Myślę, że dla ego Mesa to mimo wszystko jest gigantyczny problem.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

ether pisze: 07 wrz 2025, 18:21 Na chuj przekonywać do siebie publikę, która pisze wielbiące kome
Jeżeli masz druzgocące komentarze wszędzie poza ślizgawką, to warto byłoby się zastanowić czy coś aby nie jest nie tak. Podejrzewam, że większość ludzi nie miała tak dobrotliwego podejścia do „robotnej suki” czy „obsranego outputu”, a przecież kurwa nikt mi nie powie, że nagle fani Tedego przejęli internety. Tedego, który sam o sobie mówi, że jest na bocznym torze i wykręca chujowe liczby. Mes jest gremialnie ciśnięty nawet przez osoby pierwotnie neutralnie nastawione, a nawet swoich słuchaczy, bo widocznie większość nie jest gotowa na awangardowe wypierdy Pietrasa.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2025, 18:31 przez Haczapurjan, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Bane

Mes chyba jeszcze nigdy nie był tak bardzo, niemal uniwersalnie jebany i nie sądzę, żeby był gotowy na to, że jego przeciwnik będzie mógł jak na razie właściwie bezkarnie tak się po nim wozić.
ether

Post autor: ether »

dobryjoint pisze: 07 wrz 2025, 17:45 Jeżeli masz druzgocące komentarze wszędzie poza ślizgawką, to warto byłoby się zastanowić czy coś aby nie jest nie tak.
Serio? Jesteś nowy w internecie? Totalnie nie rozumiem, co masz na myśli, po co mam się sugerować zdaniem ludzi, którzy nie maja pojęcia o rapie, albo słuchają go z doskoku? Mes był hejtowany wcześniej za różne akcje, niezwiązane z rapem, jest mniej popularny od tedego i dzieje się to co zwykle, nic nowego. Nie dziw się, ze najlepsi raperzy w tym kraju z reguły nigdy nie odnosili wielkich sukcesow
Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

Post autor: jotwupe »

No bo to trzeba być ładnie odklejonym żeby propsować ten beef albo opowiadać się za którąś stroną a tym bardziej Mesem. No ale zawsze można sobie wmówić że się wtedy lepiej zna na hip hopie.
Mój styl życia to Piątkowo
Twój styl życia to chujowo

"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

wisisz mi dyche borowik
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
Haczapurjan

ether pisze: 07 wrz 2025, 18:31 Serio? Jesteś nowy w internecie? Totalnie nie rozumiem, co masz na myśli, po co mam się sugerować zdaniem ludzi, którzy nie maja pojęcia o rapie, albo słuchają go z doskoku? Mes był hejtowany wcześniej za różne akcje, niezwiązane z rapem, jest mniej popularny od tedego i dzieje się to co zwykle, nic nowego. Nie dziw się, ze najlepsi raperzy w tym kraju z reguły nigdy nie odnosili wielkich sukcesow
Jest jakaś gradacja. Aż tak jebany nigdy nie był, regularnie koncertował i parę tych złotych płyt dostał. To nie jest casus jakiegoś, nie wiem, Peerzeta, Smarki Smarka czy innego Laika, co nigdy nie zostali docenieni przez słuchaczy. Mes się trzymał w tym mainstreamie dość sztywno, a Tede ma nadal niemały „negatywny elektorat”, choć to już nie czas słynnej „infamii”, za to fanów mu w chuj odpłynęło.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

A mnie się zdaje, że Peja nie udostępnia właśnie dlatego, że to diss na Tedego. I gdyby był na kogoś innego to by udostępnił. Chce pokazać, że go ta "kurwa" nie obchodzi, jest ponad tym i nie będzie dawał pożywki hejterom, że ma obsesję na jego punkcie.
Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

Post autor: jotwupe »

ART pisze: 07 wrz 2025, 18:35 wisisz mi dyche borowik
Mój styl życia to Piątkowo
Twój styl życia to chujowo

"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"