Bieganie

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
mql
Moderator

Re: Bieganie

Post autor: mql »

imo dobrze zacząć spokojniej, najważniejsze, żebyś się nie zniechęcał, a na początku o to banalnie łatwo

spokojnie, krok po kroku, no i warto mieć zegarek w celu pilnowania tętna, żeby nie biegać na wariata i na siłę
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

Jakiś czas temu bawiłem się z tym planem i wszystko poszło dosyć gładko, teraz już sam sobie dobieram dystanse, tempo. Nie znosiłem biegać i aktywnościami były właśnie spacery i dużo na rowerze jeździłem.
Spoiler
Obrazek
SLAFF

Post autor: SLAFF »

Przy nadwadze typu plus 20 kg to bym kompletnie odpuścił bieganie na rzecz spacerów i np 10k kroków dziennie. Ja zgubisz balast i zbliżysz się do optymalnej wagi to wtedy można spokojnie zacząć biegać. No i zamiast zegarka warto przede wszystkim słuchać własnego organizmu i zdrowego rozsądku.
Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

CL500 pisze: 27 sie 2025, 11:55 a moje pytanie to była bardziej ciekawość czy ktoś zaczynając od minuty, który nie jest w stanie przebiec tych 5 minut truchtem już po 8 tygodniach będzie mógł lecieć pół godziny.

lekko, progres na początku jest olbrzymi, czy to siłownia czy bieganie, siła/wydolność rośnie z treningu na trening, dlatego luźno rzuciłem że po miesiącu będziesz już spokojnie pół godziny biegał

tak jak koledzy piszą wyżej, nie wariuj na początku, ciesz się małymi krokami i biegaj wolniej niż ci się wydaje że powinieneś i tyle, dobrze że się ruszyłeś elo
2ps__

Post autor: 2ps__ »

lubicie se mini triatlon zajebac? jak biegnę na basen a potem pływam to wszystko git a jak pojadę na rowerze i wracam biegiem to ciężary jak huj dlaczego tak jest druga opcja lepiej mi odpowiada ze względów praktycznych
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

i co rower przy basenie zostawiasz przy drugiej opcji?
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

po cygańsku, z buta na basen, z basenu rowerem
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
2ps__

ART pisze: 27 sie 2025, 18:58 i co rower przy basenie zostawiasz przy drugiej opcji?
MEVO
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Eee to juz skuterkiem jedziesz a nie rowerem. Dobra ja dzisiaj robie 2psowy biatlon bo zajade sb rowerkiem na basen, ale wroce rowerkiem tez (moim prawilnym trekiem a nie elektrycznym mevo)
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
2ps__

mamy też takie bez prądu, z których oczywiście staram się korzystać no ale i tak szanujmy się te 8 km rowerem to raczej symboliczne i tak
Awatar użytkownika
bronek

Drocze sie z toba ofc, kazda aktywnosc fizyczna na propsie ;)
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
vipdavid

Post autor: vipdavid »

Ja chciałem biegać,ale mój lekarz rodzinny mi powiedział, że z taką wagą to zrobię sobie krzywdę stawom. :eek:

Nie jest dobrze panowie i panie.Mam trzy razy za dużo przekroczony kwas moczowy, stłuszczenie wątroby i trójglicerydów za dużo.

Chyba nie dane mi będzie dożyć 100 :(
Awatar użytkownika
bronek

Dasz rade dawidzie, kto jak nie ty? Same ogarniecie nawykow zywieniowych to juz jest 70% naszego wskaznika HP wiec ogarnij to a jak kg troche spadna to jeszcze bedziesz maratony biegal
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Mordziaty z ciekawości jaki wiek i waga ?
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
fifi

Post autor: fifi »

Jak wątroba stluszczona to niezle turbodoladowanie browarami musi isc w tygodniu
vipdavid

Post autor: vipdavid »

@Megidox

96 kg ,39 lat.
Przy wzroście 175 to chyba trochę za dużo.

@fifi

Za moja stłuszczoną wątrobę odpowiada Firma Oponiarska Dębica(a dokładniej Seito).
Chociaż nie miałem przerwy, po pewnym czasie tak się wyrabiałem, że chodziłem co pół godziny na fajka.
I teraz mam co chciałem.
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

a co mają papierosy do stłuszczonej wątroby? :lol:
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
FuckU

Post autor: FuckU »

Jak fajka to i piwko, chyba kurwa proste?
SLAFF

Post autor: SLAFF »

A jak piwko to i kebsik.
2ps__

w tym tygodniu 5 x 7 km pękło w końcu, do tego basen z 3x, 2x tenis, i raz wspinaczka, w niedziele jeszcze na jezioro z bojka popływać, m joga odpuszczona ze względu na kontuzje dłoni w przyszłym tygodniu chce zrobić przynajmniej 4 dni bieganie, basen, joga, 2x wspinaczka i 2x tenis a potem dorzucam boks, no kurwa lepiej jest co nie ewidentnie ox silka, boks, piłka to nie pomyłka!!
ODPOWIEDZ