Anno (seria)

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Vasco de Balboa

Anno (seria)

Post autor: Vasco de Balboa »

Z tego co sprawdziłem jedna z moich ukochanych serii gier strategiczno-ekonomicznych nie ma swojego tematu. Lubicie grać w Anno i które części należą do waszych ulubionych ?

Do mojej topki zdecydowanie należy 1602 ze względu na setting ( Nowy Świat na zawsze w serduchu), 1404 oraz 1800 ( budowanie haciendas w Nowym Świecie to moja ulubiona autystyczna zabawa :oops: )
Awatar użytkownika
Popi

Re: Anno (seria)

Post autor: Popi »

Jestem fanem strategii i citybuilderów, niedawno zrobiłem pierwsze podejście do serii, zacząłem od 1800 i pokonał mnie fakt budowania ulic na planie kwadratu, w sensie że ścieżki skręcają o 90'. Archaizm okrutny, jak jakiś zeus pan olimpu z roku 2000. Zniechęciło mnie to. Widziałem, że w nowym anno można będzie budować pod kątem 45' i te miasta już jakoś wyglądają więc z chęcią zrobię kolejne podejście do serii, na razie pass
Popi.jaku
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

anno 1701 bardzo milo wspominam
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
🥤 DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN 🚘 -> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Sionek

Post autor: Sionek »

Nie grałem w żadną część, ale ostrzę sobie zęby na Anno 117 ze względu na setting i fakt, że można budować skośne drogi przez co miasto wygląda naturalniej, organiczniej. Jestem ciekaw czy mi siądzie gierka, liczę że tak bo zapowiada się zacnie.
Awatar użytkownika
Vasco de Balboa

Sprawdziłem sobie demo ANNO 117 i faktycznie budowanie dróg pod skosem bardzo zmienia rozgrywkę na plus. Co prawda w godzinę nie zdążyłem zbyt wiele zbudować, ale jestem pozytywnie nastawiony do premiery.
Awatar użytkownika
bialyjelen

Post autor: bialyjelen »

z jakiegos powodu suma cyfr w tytule to zawsze 9, ktos wie czemu?
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
Vasco de Balboa

Po prostu to taka tradycja serii
ODPOWIEDZ