Do mojej topki zdecydowanie należy 1602 ze względu na setting ( Nowy Świat na zawsze w serduchu), 1404 oraz 1800 ( budowanie haciendas w Nowym Świecie to moja ulubiona autystyczna zabawa
Anno (seria)
Moderator: con shonery
- Vasco de Balboa
Anno (seria)
Z tego co sprawdziłem jedna z moich ukochanych serii gier strategiczno-ekonomicznych nie ma swojego tematu. Lubicie grać w Anno i które części należą do waszych ulubionych ?
Do mojej topki zdecydowanie należy 1602 ze względu na setting ( Nowy Świat na zawsze w serduchu), 1404 oraz 1800 ( budowanie haciendas w Nowym Świecie to moja ulubiona autystyczna zabawa
)
Re: Anno (seria)
Jestem fanem strategii i citybuilderów, niedawno zrobiłem pierwsze podejście do serii, zacząłem od 1800 i pokonał mnie fakt budowania ulic na planie kwadratu, w sensie że ścieżki skręcają o 90'. Archaizm okrutny, jak jakiś zeus pan olimpu z roku 2000. Zniechęciło mnie to. Widziałem, że w nowym anno można będzie budować pod kątem 45' i te miasta już jakoś wyglądają więc z chęcią zrobię kolejne podejście do serii, na razie pass
Popi.jaku
anno 1701 bardzo milo wspominam
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Nie grałem w żadną część, ale ostrzę sobie zęby na Anno 117 ze względu na setting i fakt, że można budować skośne drogi przez co miasto wygląda naturalniej, organiczniej. Jestem ciekaw czy mi siądzie gierka, liczę że tak bo zapowiada się zacnie.
- Vasco de Balboa
Sprawdziłem sobie demo ANNO 117 i faktycznie budowanie dróg pod skosem bardzo zmienia rozgrywkę na plus. Co prawda w godzinę nie zdążyłem zbyt wiele zbudować, ale jestem pozytywnie nastawiony do premiery.
- bialyjelen
z jakiegos powodu suma cyfr w tytule to zawsze 9, ktos wie czemu?
- Vasco de Balboa
Po prostu to taka tradycja serii