Zarobki w polskim rapie

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Haczapurjan

Re: Zarobki w polskim rapie

Post autor: Haczapurjan »

jajca pisze: 02 wrz 2025, 18:13 Weź pod uwagę, że od kanału zero tede dostaje nie tylko hajs, ale też ekspozycję medialną - dzięki czemu raz że może dotrzeć do nowych odbiorcow/utrzymać się w świadomości starych, dwa - lechtac sobie ego i załatwiać prywatne porachunki (np kręcąc będę z mesa). Myślę, że w mniejszym stopniu chodzi tu o hajs na ten moment, a bardziej o otwarcie alternatywnej ścieżki kariery kiedy jedno źródełko wyschnie
Zdecydowanie. Mi też bliżej do w/w poglądu. Jeszcze jak miał jakieś swoje formaty z tą Goździalską, a potem z Wuwuniem, to może jeszcze, ale oba formaty upadły, a jemu zostały poranki do prowadzenia, gdzie jest…raz, może dwa razy na tydzień? No to też bez przesady z tym dymaniem do kołchozu. Wpadnie raz, max dwa razy w tygodniu, dla niego to zawsze jakiś zastrzyk gotówki i pewny pieniądz, który może przejebać na kolejne resoraki czy rower, a w dodatku cały czas gdzieś tam trwa w świadomości ludzi i może się wypromować. Przed ostatnim materiałem leciały reklamy i też zapowiadali koncert Tedego i Włodiego na jakimś Warsaw Tattoo Convention na stadionie Legii 6-7 września. Honorarium/gaża za odcinki to jedno, ale tu jest zdecydowanie więcej fruktów.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

oldschool pisze: 02 wrz 2025, 18:38 Jakby Tede miał dużo dostawać to Stanowski by go zastąpił jakimś pachołem swoim typu ten:
Spoiler
Ten jest straszny. Pamiętam jak pojechał na disco na wiochę i zszokowany był że tam piją i ćpają.
oldschool pisze: 02 wrz 2025, 18:38 Ewetualnie wziął sobie inną podstarzałą gwiazdkę, co teraz chuja zarabia i przyjdzie pracować za mniejszy hajs.
Norbi.
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

ciekawe czy Mes przed beefem wyciągał chociaż 3k z muzyki...
do tego oczywiście trzeba by doliczyć hajs jaki ciągnie z literatury
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

gods bidness pisze: 02 wrz 2025, 18:51
oldschool pisze: 02 wrz 2025, 18:38 Jakby Tede miał dużo dostawać to Stanowski by go zastąpił jakimś pachołem swoim typu ten:
Spoiler
Ten jest straszny. Pamiętam jak pojechał na disco na wiochę i zszokowany był że tam piją i ćpają.
Ten pachoł Stanowskiego nazywa się Dawid Chęć i miał okazję już skompromitować się na Twitterze :D

Obrazek

Mocarne punche
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Gorące wersy płoną
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

Sionek pisze: 02 wrz 2025, 17:34 Warto pamiętać, że są inne serwisy jak Tidal, Apple Music itp. ale są raczej mało popularne. Rocznie myślę, że jest to zaledwie kilka tysięcy z nich wszystkich w ciągu roku.
to akurat bzdura, spotify ma z jakieś 40% rynku, inne platformy mają resztę
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Sionek

Post autor: Sionek »

Jeśli tak faktycznie jest w Polsce to posypuję głowę popiołem, bo nie sprawdziłem. Nie znam nikogo kto korzystałby z czegoś innego niż Spotify. Znam kilku świrów co mają Tidala ale dlatego, że są audiofilami i Tidal ma jakiś tryb Hi-fi, którego nie ma Spoti a zależy im na szerokiej scenie i ciepłym basie.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Sivestro pisze: 02 wrz 2025, 18:56
gods bidness pisze: 02 wrz 2025, 18:51
Spoiler
Ten pachoł Stanowskiego nazywa się Dawid Chęć i miał okazję już skompromitować się na Twitterze :D

Obrazek

Mocarne punche
Bo ten Chęć to dzieciak jest jeszcze. 2001 rocznik o ile dobrze kojarzę. Widać, że jeszcze nieopierzony. Ale bajerę mógłby kontrolować, bo ja rozumiem, że Jakub to Silny Razem i generalnie nie jest najostrzejszą kredką w piórniku, ale komuś, kto mieni się dziennikarzem, po prostu nie przystoi posługiwać się taką łaciną kuchenną.
Haqs

Post autor: Haqs »

Dodac do zarobkow mozna odcinek autorstrady ktory posiada tede jak wielki tego nie wiadomo.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

@JESTEM_HIPHOPEM widziałeś tą analizę? jak oceniasz z prawdziwością, odpisz to ważne
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
ODPOWIEDZ