[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
Haczapurjan

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: Haczapurjan »

gods bidness pisze: 30 sie 2025, 13:48 Tede zginie.

Obrazek

Dodano po 54 sekundach:
"O jednego Ryszarda za daleko".
"O jednego Ryszarda za daleko" wciąż bawi
lambiczi

Post autor: lambiczi »

Tylko śmiesznie będzie jak jednak Tede nie da się tak łatwo pobić, ew. wymiana po strzale większe szkody zrobi Mesowi i wtedy już to nie będzie takie spójne. Teraz Mes się wozi, bo jest w sztosie, łapie przewagę psychologiczną, pewnie miał dość niedawno kilka bójek (np. musieli cerować 45 kilogramowego Wrotasa), zrobił się wyłażący na miasto i ma Tedego za grubego dzieciaka do znęcania się nad nim.
YP_

Post autor: YP_ »

ale cos tedzik dupa silencio na insta
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

O 6 rano nie, bo może jeszcze cieć przyjdzie.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Karkovsky pisze: 31 sie 2025, 18:16 Co będzie następne: wizjer, wycieraczka? Moze przyjdzie pod siedzibę kanału zero o 6 rano?
Liczę na wjazd do siedziby stacji Kanału Zero jak Tede będzie miał live

Dodano po 2 minutach 34 sekundach:
Albo do Tedenovelive
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Mes odnalazł w sobie klimat, którego ogólnie w rapie jeszcze nie słyszałem i chwała mu za to. Dla niektórych to będzie asłuchalne, no i normalna sprawa – niektórym ten klimat będzie idealnie siadał. Mi siedzi.

Fajny posting ogółem tutaj w tym temacie był niektórych użytkowników, bo to nie jest łatwe zwerbalizować, co jest fajnego i unikatowego w tym rapie Mesa, ale właśnie niektórym to fajnie poszło.

Czekam na płytę mocno.

Natomiast ciekawi mnie trochę, na ile Mes sobie zdaje sprawę z tego, jak bardzo absurdalne są te jego dissy i czy podchodzi do tego z poziomu meta, czy po prostu tak mu trochę samo wychodzi. W sensie absurdalne, ale dobre, tylko że wymagają od słuchacza pewnego poziomu akceptacji na kurwienie logiki.

Bo on już przeszedł w taki poziom zachowań, że w zasadzie ja już np. nie potrafię mieć beki z jego shadowboxingu i przyjebania w domofon, bo traktuję to jako jakiś element eleganckiego performansu. Tak jak np. nie potrafię mieć beki z GOGA LSO – i on ma po prostu przyzwolenie na operowanie kiczem i nieskrępowaniem, którego inni nie mają.

I w ogóle też zauważyłem u Mesa jakieś inspiracje boksem – tzn. na God Bless była kurtka z Muhammadem Alim, teraz ten shadowboxing, punche o Alim też były. Coś tam się zadziało, chyba jakieś walki były oglądane.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2025, 18:29 przez Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

gods bidness pisze: 21 sty 2025, 10:46 Mes w wywiadzie zapowiedział na nowej płycie bangery, mocne bębny, buńczuczność i jechanie po ksywkach. Czy tym sposobem udowodni swoją przynależność do top 5 ever i udowodni swą wyższość nad Belmondo? Zobaczymy.

Szkoda, że zdissuje pewnie Stasiaka albo jakiegoś innego byłego kolegę leszcza, bo to nic nie zmieni. Mógłby Tedego zdissować, to by był dobry beef na poziomie.
Przewidział
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Tak jak zawsze miałem do Mesa rapu taki problem, że umiejętności super, ale gust zły i po prostu na złą modłę te kawałki robi, tak teraz w końcu znalazł jakieś takie optymalne odczuwanie, żeby robić te kawałki idealnie takie jak powinny być.

To jest jakiś taki rejestr z jego darksidu i na ile to jest przemyślana stylówka, a na ile po prostu alter ego przejęło kontrole nie wiem, ale słucha się super.

No i trochę mi jest go szkoda bo uważam, że się przy tym napracował i wyszło fajnie, a z tego co widzę zbiera krytykę za to, mam nadzieję, że pozytywne opinie też do niego docierają.

A przy okazji Tedego też w tym beefie doceniam, bo mi się podoba to, że w tym swoim zdystansowaniu i luzie jest autentyczny i też fajnie nawija, fajnie składa.

I w sumie bardziej mi się podoba beef Mes vs Tede niż Bedoes vs Eripe.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Czyta nasz temat tutaj, skoro wspomniał o flaku w komentarzu na Ig, tak że na pewno czyta. Mes trzymaj się, jesteśmy z tobą! Prawdziwi fani 👊
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
moody

Post autor: moody »

mes nie wie co robi, wszedl do swiata o ktorym nie mial pojecia

jak go jacula pierdolnie oszczepem to nie bedziez co zbierac
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Kanał Zero zgapił format od teledysku artysty formatu niedostępnego dla siebie (teledysk do Lepsze Żbiki), żenada!!!
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

moody pisze: 31 sie 2025, 18:49 mes nie wie co robi, wszedl do swiata o ktorym nie mial pojecia

jak go jacula pierdolnie oszczepem to nie bedziez co zbierac
No jakby, zupełnie nieironicznie, to Tede naprawdę kondycyjnie daje radę i przede wszystkim widać, że koleś nie ma "dwóch lewych rąk" i nie jest manualnie upośledzony, tylko nawet może i by miał jakieś zadatki, żeby się wyszlifować w kierunku jakiegoś harpagana-gieroja
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Co tu kminić? Skolimowi rób rimming
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

Haczapurjan pisze: 31 sie 2025, 18:52 to Tede naprawdę kondycyjnie daje radę i przede wszystkim widać, że koleś nie ma "dwóch lewych rąk" i nie jest manualnie upośledzony, tylko nawet może i by miał jakieś zadatki, żeby się wyszlifować w kierunku jakiegoś harpagana-gieroja
po tym co Mes pokazał ma teledysku, to za bardzo bym nie rumakowal na miejscu Jaculi
Sionek

Post autor: Sionek »

Beinlausi pisze: 31 sie 2025, 17:06 Imo, nawet jak Mes przyjdzie znowu, to Jaca nie zejdzie. Będzie pisał na Instagramie jakieś posty i kręcił beczkę, że Mes mu pod drzwiami lata, ale nie wierzę w to, że zrobi coś poza tym.
Jakby Tede stał na balkonie i nagrywał Mesa jak ten mu waruje pod drzwiami do klatki, napierdala w domofon i krzyczy żeby ten zszedł do niego to byłaby najśmieszniejsza rzecz na świecie xD
Awatar użytkownika
JANPALONY

Post autor: JANPALONY »

Mes na teledysku nie wyprowadził żadnego ciosu do tej walki z cieniem, za każdym razem cofa rękę jakby były w nim jeszcze jakieś resztki rigczu :rotfl:
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

oszczędzał na domofon
Awatar użytkownika
Beinlausi

Post autor: Beinlausi »

Sionek pisze: 31 sie 2025, 18:59
Beinlausi pisze: 31 sie 2025, 17:06 Imo, nawet jak Mes przyjdzie znowu, to Jaca nie zejdzie. Będzie pisał na Instagramie jakieś posty i kręcił beczkę, że Mes mu pod drzwiami lata, ale nie wierzę w to, że zrobi coś poza tym.
Jakby Tede stał na balkonie i nagrywał Mesa jak ten mu waruje pod drzwiami do klatki, napierdala w domofon i krzyczy żeby ten zszedł do niego to byłaby najśmieszniejsza rzecz na świecie xD
GRANIECKIIII
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Burak pisze: 31 sie 2025, 18:47 Czyta nasz temat tutaj, skoro wspomniał o flaku w komentarzu na Ig, tak że na pewno czyta. Mes trzymaj się, jesteśmy z tobą! Prawdziwi fani
2rzyn mu w komentarzach przepisuje teksty Saturna, wierzę, że wykorzysta w trzeciej rundzie xd
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

to może ghostwriterowi by odstąpił jakąś groupie
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
ODPOWIEDZ