[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
235
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 403

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: Burak »

Komentarze:
Spoiler
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dodano po 7 minutach 37 sekundach:
to nie jest tak że on nie gra żadnych koncertów bo nikt go nie interesuje, nie, on musi ODMAWIAĆ koncertów

Dodano po 2 minutach 24 sekundach:
tchórzaaaa
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

niezłe kino, to bez kitu jest boomerowy belmondo, tylko na razie to jeszcze nie wygląda groźnie
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

ja w jakiejś bańce informacyjnej byłem, bo nie zdawałem sobię sprawy że tacy ludzie naprawdę istnieją

Dodano po 14 minutach 6 sekundach:
jak jeden diss potrafi sprawić że zmieniłem swoje zdanie o 540 stopni i z najnujdniejszego beefu polskiego rapu robi się najbardziej interesujący postacią mesa
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
bilderberg

Post autor: bilderberg »

Ale tam sie kotłuje w głowie. Ten chłop musiał być taki od zawsze tylko nie pokazywał tego światu a teraz wychodzi szydło z wora
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

@przedszkolanek
pisałeś, że polskie elity nie ucierpiały bardziej niż inne warstwy.
to nieprawda: "Bilans II wojny światowej jest zatrważający. Zginęło około 45 proc. lekarzy, 57 proc. adwokatów, 18 proc. duchownych, 15 proc. nauczycieli i 40 proc. wykładowców szkół wyższych."

a tu tylko mowa o trupach, wielu jeszcze wyemigrowało, czy to w 39, czy w 45 czy jeszcze w 68.

nie podałes w zasadzie żadnego argumentu na podparcie swojej tezy (ze nie nastąpiła zmiana elity po II wojnie)

jedyne co pokazywałes to to, że niektórym rodzinom udało się przetrwać.

to jest jasne, że przy każdej rewolucji część poprzednich elit zostaje (nie wyjebiesz wszystkich lekarzy etc) ale nie o tym mowa.

po 45 zmienił się porządek ekonomiczny, etniczny i ideologiczny w Polsce. zmienił się też po prostu skład osobowy (Hitler i Stalin mieli plan i go realizowali eksterminacji starych elit). to wszystko oznacza, że nastąpiła zmiana elit. i to, że niektórzy przerwali nie zmienia faktu, że aby przetrwać musieli się podporządkować nowym elitom i nowej ideologii.

pisałeś o Jaruzelskim, ale oczywiście o Gomułce, Gierku, Bierucie, czy Moczarze nie. Sprawdź jeszcze biogramy Rakowskiego czy Kiszczaka. To są stare elity?

to co pisałeś wcześniej, jak bardo w Polsce te hierarchie sa silne (ze podobnie jak we Francji czy UK?) to jest po prostu nieprawda. w Polsce nie ma za bardzo szkół, do których idzie elita (tzn teraz już są ale tam idzie po prostu elita finansowa), nie da się poznać elity po akcencie, czy po zainteresowaniach (tzn znów teraz już są ale mowilibysmy po prostu o bogatych).

co różniło Piotrka od syna lekarza o gorszym pochodzeniu? za bardzo nic. zobacz nawet co on tam rapował w tym My - wszystkie elementy którymi chciał się wyróżnic od nie-my to zwykle inteligenckie atrybuty, które można posiąść po kilku latach na uniwersytecie ( w sensie, że nie trzeba mieć rodziny z 200 letnimi czytającymi służącymi żeby lubić manna i materne).

mi o to chodzi głównie, że to snobowanie się na pochodzenie arystokratyczne w Polsce chuja znaczy. i jest podobne do zakupu portretu "przodka" w czterdziestolatku.
arystokrata91

Post autor: arystokrata91 »

Hellrazor pisze: 31 sie 2025, 4:40 To z czego wynikają takie posty? Ja mam wrażenie, że przez.ten cały artyzm do tej pory nie dowiedzieliśmy się o co Mesowi dokładnie chodzi w tym beefie. Przez to żonglowanie tematami, a nie piłką każdy temat jest traktowany po macoszemu. Najlepiej to wyłożył Wini.
Chłop jest po rozwodzie i ma dzieciaka tylko na weekendy, zdajesz sobie sprawę jaki ogrom wolnego czasu i spokoju na przestrzeni tygodnia zyskał, zwłaszcza, że nie pracuje na pełny etat? Ja myślę, że robi to zwyczajnie z nudów, dla zabicia czasu. Mam na myśli tłumaczenie się w komentarzach i wchodzenie w tego rodzaju dyskusje.

Jeżeli zaś chodzi o sam beef to nie jest raczej wielką tajemnicą, że zyska na nim najwięcej mes pod kątem promocji nadchodzącego albumu - i pewnie to był podstawowy cel od samego początku.

Btw co to za kącik historyczny?
Hellrazor

Post autor: Hellrazor »

Czyli promocja płyty i nudy na tygodniu. Teraz ma to sens.
beria

Post autor: beria »

Tede w tym beefie jest co najmniej zbędny. Mes vs mes vs świat dużo ciekawszy.
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

Ale ten chłopak ma luzzz, normalnie spływa to po nim jak po kaczce
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Awatar użytkownika
RATATATA

Post autor: RATATATA »

Mes, czy to jeszcze kandydat na szaleńca ? W internety i przyjmowanie krytyki to nie umie w ogóle. Może i dobrze, jakaś inność w tym schematycznym świecie gdzie kazdy pierdoli to samo, chce to niech se broni swojej muzyki i akcji
gdzie jest rap ktory kiedys gral tak mocno ze trzymales kumpla zeby nie chcial wpasc w policje
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

Burak pisze: 31 sie 2025, 2:17 wspomniałeś o suce i znowu muszę odpalić ją bo nie słuchałem w ciągu ostatnich 15 minut

Dodano po 54 minutach 42 sekundach:
Z kanału nadawczego:
Spoiler
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Parę kwiatków na wieczór, oddaję głos do studia
studio to my?
wgl te skriny - on sie nimi chwali? xD w sensie ciśnie typa w tak bezbecki sposób na poziomie jakiegoś pezeta w komentarzach na fb i to jeszcze skrinuje ta?

dobre to jest jak se przypomne legendarne skriny z wypowiedziami belmondziaka na ig. mes powinien się zapisać do niego na jakieś korki z internetu
złap książkę, złap reset

free smly
jagodziana

Post autor: jagodziana »

Karkovsky pisze: 31 sie 2025, 8:59 Ale ten chłopak ma luzzz, normalnie spływa to po nim jak po kaczce
Warto nadmienić, że jak po kaczce po detailingu :rotfl:
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

W ogóle ciekawe jest to, że on każdego krytykującego nazywa fanem Jacka. Syndrom oblężonej twierdzy wszedł mocno. To samo czarno-białe myślenie, jak przy jakiekolwiek krytyce np. Nawrockiego ktoś zakłada, że krytykujacy głosował na Trzaskowskiego.

Tedego prawie nigdy nie słuchałem za bardzo, trochę starych rzeczy, Mesa prawie wszystkie poza dwoma najnowszymi płytami, kilka mam na półce. Teraz mi trochę wstyd w sumie
Ostatnio zmieniony 31 sie 2025, 9:22 przez Karkovsky, łącznie zmieniany 2 razy.
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Tamten typ ma aż 3 dzieci, więc według logiki Mesa ma przewagę w dyskusji :dunno:

Dodano po 43 sekundach:
jagodziana pisze: 31 sie 2025, 9:19
Karkovsky pisze: 31 sie 2025, 8:59 Ale ten chłopak ma luzzz, normalnie spływa to po nim jak po kaczce
Warto nadmienić, że jak po kaczce po detailingu :rotfl:
Tzw. mean duck
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

Dwa pady i jaranie, wersalka i ja na niej

0 słownie zero tyle wersów z trzech dissow tedego sie zapisało
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Myślę, że obsrany output i dupa silencio wejdzie do mojego słownika
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

im wiecej słucham tego dissu tym bardziej żałuje że nawijka po swiczu bita jest za krótka. fajnie jakby na płycie zrobił jakaś wersje extended
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Kilka nieobsranych inputów z mojej strony:

1.
Damianero pisze: 30 sie 2025, 22:20 gość pod względem flow i bawienia sie rytmem od kandydatów na szaleńców jest półke wyżej od reszty kolegów i jakieś trzy od współczesnych dzieciaków piszczących po sześć ciętych wersów na zwrotke.
Pełna zgoda tutaj, popracować nieco nad tekstami (chociaż ta odklejka sama w sobie jest wartością) i chłop będzie bardziej fresh niż LSO.

2.
Jasek pisze: 30 sie 2025, 22:31 A jak oglądam to jeszcze gorzej, bo Mes tam wygląfa jak Sęp z Brooklyn 99, tyle że ma gangsta luz jak Bałagane, który musi gorszym profilem pozować
XDDD, świetne porównanie

3. Skończcie proszę z tą dyskusją o historii inteligencji, chuja to wnosi do tematu, a trzeba skrolować.

4. Landlord psychorap ( :bowdown: @jajca za ubranie tego w idealne dwuczłonowe określenie) z miejsca stał się moim nowym ulubionym gatunkiem, choć bardziej jako guilty pleasure. W pełni rozumiem @chuja i resztę kolegów, którzy widzą w tym coś interesującego i odkrywczego - no jest w chuj ciekawsze niż dwusetny jęczący małolat o tym, że kiedyś nie miał, a teraz kupuje mamie dom. Dodatkowo nawinięte wzorowym flow, absolutny top w 2025 roku. Muzykalność u Mesa najwyższy poziom.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Ale niektórzy głusi twierdzą że ledwo w bicie się trzyma :dunno:

Dupa silencio
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Przecież drugi utwór (dissem tego nie nazwę) jest przez kolegów wyżej słusznie propsowany od strony muzycznej, problem leży gdzie indziej :dunno:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
ODPOWIEDZ