[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
^^No i z perspektywy widza wole żeby ronnie zrobił coś takiego niż jakby miał po prostu skiwać go na lewą i strzelić bramkę
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
Kumam, aczkolwiek dla mnie tutaj chyba zadziałała na korzyść ta sztuczka którą Tede chętnie wykorzystuje, czyli “za mały jesteś żebym się postaral”, jeżeli chodzi o delivery (plus w klipie ziomek doslownie leży na kanapie przez prawie cały kawałek). Z perspektywy tego, ze to było nagrywane jak mes już zaraz miał rzucić bombę chuj wie jaka, wydaje mi się że było to bardzo przemyślanym wytraceniem większości oczywistych argumentów z ręki (sprawa z policją, starzy, przecież sam ładowałeś temat etc), nawet przez chwilę się zastanawiałem czy te zarzuty z suki że Tede lubi pracę (?) to nie jest lekka frustra mesa pt może kurwa jeszcze siedem innych odpowiedzi nagraj żebym musiał zaczynać swoje od początkuHaczapurjan pisze: ↑30 sie 2025, 2:07 Sam bit Yottsu bardzo dobry i jako kawałek dobrze nawinięte, ale mój największy zarzut w kontekście „88 lajen”, to „delivery” tego odbijania zarzutów. Bo zamiast zrobić to jakoś fajniej, zmyślniej, nie wiem, z pazurem, to trochę daje vibe, że Tede jakiemuś knurowi, co nawet nie ukrywa, że nie potrafi rapować, tłumaczy się jak przed jakimś belfrem, co to go wziął przed resztę klasy i obsztorcowuje. Zabrakło panczy i pazura.
ronnie wypierdala piłe w trybuny wyciąga faje i jara kraka
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
Kurwa kiedyś to były dissy tera to nie ma dissów,
przypierdolił się mes do jacy i nagrywa te wysrywy, ani kurwa to zajebiste ani obraźliwe, jeszcze to ujęcie spod klatki że tede nie chce wyjść i wali hita w domofon, kurwa żałosne xd
Ja pierdole ile on ma lat, tu pierdoli jaki to on nie jest dojrzały i w ogóle ponad każdym a te dissy to karuzela spierdolenia i festiwal żenady, już bez tych teledysków by nie było to takie żenujące
przypierdolił się mes do jacy i nagrywa te wysrywy, ani kurwa to zajebiste ani obraźliwe, jeszcze to ujęcie spod klatki że tede nie chce wyjść i wali hita w domofon, kurwa żałosne xd
Ja pierdole ile on ma lat, tu pierdoli jaki to on nie jest dojrzały i w ogóle ponad każdym a te dissy to karuzela spierdolenia i festiwal żenady, już bez tych teledysków by nie było to takie żenujące
Lipa z kwitem? Szperaj po kieszonkach ziomka
Krytyka mnie dotyka, szkoliłem się na domkach
Krytyka mnie dotyka, szkoliłem się na domkach
Nadal lepsze niż strzelenie gola i zapamiętam to na pewno na dłużej
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
- Haczapurjan
regulator pisze: ↑30 sie 2025, 2:14Kumam, aczkolwiek dla mnie tutaj chyba zadziałała na korzyść ta sztuczka którą Tede chętnie wykorzystuje, czyli “za mały jesteś żebym się postaral”, jeżeli chodzi o delivery (plus w klipie ziomek doslownie leży na kanapie przez prawie cały kawałek). Z perspektywy tego, ze to było nagrywane jak mes już zaraz miał rzucić bombę chuj wie jaka, wydaje mi się że było to bardzo przemyślanym wytraceniem większości oczywistych argumentów z ręki (sprawa z policją, starzy, przecież sam ładowałeś temat etc), nawet przez chwilę się zastanawiałem czy te zarzuty z suki że Tede lubi pracę (?) to nie jest lekka frustra mesa pt może kurwa jeszcze siedem innych odpowiedzi nagraj żebym musiał zaczynać swoje od początkuHaczapurjan pisze: ↑30 sie 2025, 2:07 Sam bit Yottsu bardzo dobry i jako kawałek dobrze nawinięte, ale mój największy zarzut w kontekście „88 lajen”, to „delivery” tego odbijania zarzutów. Bo zamiast zrobić to jakoś fajniej, zmyślniej, nie wiem, z pazurem, to trochę daje vibe, że Tede jakiemuś knurowi, co nawet nie ukrywa, że nie potrafi rapować, tłumaczy się jak przed jakimś belfrem, co to go wziął przed resztę klasy i obsztorcowuje. Zabrakło panczy i pazura.
No fakt faktem zneutralizował większość zarzutów, których mógłby użyć potem Mes (choć Wini już ich użył wcześniej i nie ułatwił mu sprawy), ale no, tak jak piszę, końcowy odbiór (przynajmniej u mnie) jest taki, że Tede tłumaczy się komuś takiemu jak Wini, no i jednak nie jest do końca tak, że „za mały jesteś, żebym się postarał”, bo raz - jest tłumaczonko w dissie, o którym już wspominałem, a dwa - do Mesa to się niby jakoś starał? Na razie wszyscy gremialnie narzekamy, że Tede te dissy robi na odpierdol i żeby się w końcu wysilił.
Dlatego tak wyczekiwałem MOCNEGO dissu Mesa, żeby Wieprz sam się musiał postarać. A to bycie „krawędziowym” prezentowane przez niektóre tuzy forumowe + jakaś awersja do Tedego niech nie przyciemniają obrazu. Mes wypuścił gówno obesrane i Tede pewnie też uhahany pójdzie nagrywać jakieś „Sucze Lajny”, które wyjdą w przyszły czwartek, z tymże nagra je już jutro i znowu będzie sraka.
niezła sztuczka; chyba tę samą stosowali fokus i laik w swoich najsłynniejszych dissach

ソロで帰る道すがら
挨拶さえもできないさ
待っても去っても変わらない
そうだ! これからだぜ?
- Moltisanti
Ten flex na bycie landlordem za hajs od starego 
Ten starszy, wynędzniały człowiek na końcu teledysku, którego nakręcono z przyczajki, to taka typowa frajerska akcja w stylu Mesa.
Choć sam diss dużo lepszy i Tede może sobie pluć w siwą brodę, że tego nie skończył, gdyby wypuścił drugi, dobry diss w momencie, gdy Mes naprawiał komputer.
Co by o Mesie nie powiedzieć, to jednak jest zdolniejszym i bardziej nieszablonowym raperem.
Jeśli Tede będzie wypuszczał te fafluniące litanie tekstu, gdzie ciągle się z czegoś tłumaczy, na pozbawionych vibe'u bitach w stylu Dedlajnów, to jeszcze to przegra.
Jak on chce coś osiągnąć, to jest tylko jeden temat, żeby zyskał sympatię dużej rzeszy słuchaczy.
Choć sam diss dużo lepszy i Tede może sobie pluć w siwą brodę, że tego nie skończył, gdyby wypuścił drugi, dobry diss w momencie, gdy Mes naprawiał komputer.
Co by o Mesie nie powiedzieć, to jednak jest zdolniejszym i bardziej nieszablonowym raperem.
Jeśli Tede będzie wypuszczał te fafluniące litanie tekstu, gdzie ciągle się z czegoś tłumaczy, na pozbawionych vibe'u bitach w stylu Dedlajnów, to jeszcze to przegra.
Jak on chce coś osiągnąć, to jest tylko jeden temat, żeby zyskał sympatię dużej rzeszy słuchaczy.
Kurwa co wy pierdolicie
Zajebisty diss
Zajebisty diss
To wejście w bit coś pięknego, poza tym to zero panczy, ale poskładane zajebiście
Jak zero panczy jak
Mojej rodzinie służba czyta od lat dwustu, twojej strach zlecić zbieranie chrustu
To jest punch tego roku
Mojej rodzinie służba czyta od lat dwustu, twojej strach zlecić zbieranie chrustu
To jest punch tego roku
praWFDepowiedziafszy myślałem, że przyjmujemy po cichu za oczywiste, że rap dinozaurów to jest rap wagi ciężkiej rządzący się innymi prawami niż klasyczny punchline rap. może poszukamy wspólnie tych wąsko rozumianych panczy na 3 koronach, albo pociskach pei na tedego? jak zaczniemy to analizować to się okaże, że tam przede wszystkim na pierwszy plan wysuwał się bezczelny dojazd a nie popisy dwuznacnzości. i pod tym względem ten diss mesa wpisuje się w tę starą szkołę, za co ma u mnie bonusowe punkty za styl.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2025, 6:45 przez chuj, łącznie zmieniany 1 raz.
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
- CeHaTeHaCe
mam identycznie z tym fragmentem. w ogóle cały numer ma mroczny vibe, jest ładnie poskładany i mimo że przewinięty z grubsza na jednym patencie to jaram sie tym dziwnym akcentowaniem co 2 wersy. jak to jest tłumaczenie a nie diss to z chęcią posłuchałbym więcej takich spowiedzi
Dodano po 10 minutach 42 sekundach:
prawdziwe otwarte głowy zlitujcie sie właśnie dostałem pismo od horegopaza
dostałem pismo i jest tam napisane tak
@chuju
zostaw nasze 3 korony @chuju
podpisano redaktor naczelny brakkultury
Dobry diss, jest wkurwiony Mes, dużo ukrytych smaczków, ja to kupuje.
-
arystokrata91
Przecież jest to, czego wszyscy chcieli:
Brak refrenu, bitewny bit, agresja, czysty rap, mało makaronizmów i obsranych outputow.
Jest technicznie świetnie, różne flow i w ogóle.
Ja tam sie jaram, ale zapętlać wolę suke.
Brak refrenu, bitewny bit, agresja, czysty rap, mało makaronizmów i obsranych outputow.
Jest technicznie świetnie, różne flow i w ogóle.
Ja tam sie jaram, ale zapętlać wolę suke.
śmieszny autodiss ze śmingusemdyngusem już na samym początku; lecę słuchać dalej
Fajny track i chujowy diss, ja bym takiego mesa słuchał znowu
Popi.jaku
-
jerzy_klemens_werner
Damn, pan raper wrócił. Super track, na dzień dzisiejszy najlepsze flow w Polsce bezapelacyjnie (jutro się zobaczy xD)
Co do panczy to się zgadzam, to już raczej jest dinozaur rap. Szkoda że płyta już nagrana bo pewnie tracki na wyjebce nagrane i będzie widać różnice.
Ten domofon xD Mes, raperem jesteś świetnym ale człowiekiem spierdolonym i niedojrzałym.
Co do panczy to się zgadzam, to już raczej jest dinozaur rap. Szkoda że płyta już nagrana bo pewnie tracki na wyjebce nagrane i będzie widać różnice.
Ten domofon xD Mes, raperem jesteś świetnym ale człowiekiem spierdolonym i niedojrzałym.