[beef] Paluch vs Fokus [2012]

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

Re: [beef] Paluch vs Fokus [2012]

Post autor: jotwupe »

przedszkolanek pisze: ↑24 sie 2025, 18:42 czy jest ktoś, kto jest większym przehajpem w plhh ever?
Chyba nie ma, cała ta Paktofonika to najgorsze co ma do zaoferowania PL HH z pozycji ''legendarnych''.
Syn Magika jest turbo chujowym raperem, Kafar i Rest też są totalnie asłuchalni jedyne co ich ratuje to że są w kategorii ulica, ale taki TPS inny level.

Dobra znalazłem - Kaen.
Mój styl życia to Piątkowo
Twój styl życia to chujowo

"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Nie no, kurde, Kinematografia to klasyk i dalej jest spoko, na Archiwum też były spoko kawałki, nie ma co przesadzać. Ale Rahin zdecydowanie najgorszy z trójki, z tym że ma ogromny łeb jeśli chodzi o monetyzacje tej popularności, bo 99% by już dawno odpadło (z tych kręgów, hehe), a on i solo, i jako producent i w Pkhz ciągle jedzie na fejmie PFK. Bo nie mogę sobie wyobrazić, że istnieją ludzie, którzy odpalili jakieś Podróże po Amplitudzie albo jakiś album z Abradabem i stwierdzili "wow, ten raper to zajebisty raper, sprawdzam dalej"
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

jotwupe pisze: ↑24 sie 2025, 18:53 Chyba nie ma, cała ta Paktofonika to najgorsze co ma do zaoferowania PL HH z pozycji ''legendarnych''.
nie no magik bardzo spoko, bity na kinematografii zaskakująco dobrze się trzymają mimo 100 lat, a fokus generalnie daje radę, nie przeszkadza, wyciąć rahima i byłby niepodważalny klasyk na top10-20 plhh
Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

Haczapurjan pisze: ↑24 sie 2025, 18:50 A wiadomo coś więcej o tych bezpośrednich konfrontacjach face to face Palucha z Peją? Doszło do jakichś rękoczynów, ktoś się obsrał?
Pierwsze upublicznione spotkanie miało miejsce po numerze Peji z Multim i atakach na płycie, wówczas jak relacjonował Paluch:

''Spotkaliśmy się z Rychem. To spotkanie tak naprawdę do niczego nie doprowadziło. Usłyszał ode mnie, co myślę na temat tego wszystkiego. Nie będę się wgłębiał w szczegóły. Co z tego wyniknie? Nie wiem, zobaczymy jak wyjdzie płyta Peji".

Drugie upublicznione spotkanie miało miejsce po tej wymianie ciosów na Instagramie, wówczas na jakimś festiwalu czy chuj wie czym Paluch miał podejść do Peji na backstage'u, ale przebieg tego spotkania został zrelacjonowany dwujnasób:

Jakiś kasztan który grał support przed Rychem relacjonował, że jak Paluch podchodził do Peji to cytuję trzęsły mu się nogi.
A Paluch z kolei w odpowiedzi na hejt jakiegoś fana odpowiedział:

– Pierdole każdego kto ma problem. Nie boje się nikogo z rapgry 😘
– Pozer to cie robił pało. Twój idol milczy jak wjeżdżam do niego oko w oko śmieciu.

Było co najmniej jeszcze jedno spotkanie, tutaj podpuściłem na Instagramie DJ Decksa czy wybiera się na ustawkę Palucha z Peją bo Rychu coś tam mówił że muszą się spotkać w tym gorącym okresie spinki, a ten co ciekawe chyba mnie z kimś pomylił i odpisał że będzie ktoś inny od niego (padły bodajże jakieś dwa nieznane mi imiona których z nikim nie mogłem skojarzy,c), bo jemu nie wypada :lol:

Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

jotwupe pisze: ↑24 sie 2025, 19:02 Było co najmniej jeszcze jedno spotkanie, tutaj podpuściłem na Instagramie DJ Decksa czy wybiera się na ustawkę Palucha z Peją bo Rychu coś tam mówił że muszą się spotkać, a ten co ciekawe chyba mnie z kimś pomylił i odpisał że będzie ktoś inny od niego (padły bodajże jakieś dwa nieznane mi imiona których z nikim nie mogłem skojarzy,c), bo jemu nie wypada
pics or didnt happen
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

@jotwupe dzięki bardzo za zreferowanie sytuacji, nie śledziłem mówiąc szczerze tego, choć o tych szpileczkach między nimi w kawałkach słyszałem
Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

przedszkolanek pisze: ↑24 sie 2025, 19:04 pics or didnt happen
Spoiler
Obrazek
Uszol?

Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

jotwupe pisze: ↑24 sie 2025, 19:02 dwa nieznane mi imiona
Rafał
Kurde faktycznie nieznane imię, egzotyczne jakieś
saturn pisze: ↑11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: ↑03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

:lol: kiedy ta ustawka
arystokrata91

Post autor: arystokrata91 »

Haczapurjan pisze: ↑24 sie 2025, 18:50 @jotwupe

A wiadomo coś więcej o tych bezpośrednich konfrontacjach face to face Palucha z Peją? Doszło do jakichś rękoczynów, ktoś się obsrał?
Chciałeś zapytać - czy ktoś miał obsrany output? :lol: :lol:
Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

Karkovsky pisze: ↑24 sie 2025, 21:06 kiedy ta ustawka
A to było gdzieś po tym feacie z Multim.

bronek
FAJNOSLGWKOWICZ

Post autor: bronek »

szok ze nawet dj deks nie moze sie polapac w tych multikontach borowika i go myli z innym
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Mam małego, a rapuję jakbym miał dużego
ODPOWIEDZ