[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
237
58%
Ten Typ Mes
60
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
108
26%

Liczba głosów: 408

Awatar użytkownika
RATATATA

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: RATATATA »

ether pisze: 19 sie 2025, 23:01
RATATATA pisze: 19 sie 2025, 22:04 ja jestem ojcem a Ty nie, ja napisalem ksiazke a Ty nie, tak to mozna dissowac z poł Polski, duze rozczarowanie. BIlans ktory byl trzeba bylo zostawic, tak bylo najsprytniej. Na miejscu Tedego nawet bym nie odpowiadal
Tak to można spławić każdy wers, a oni nawijają co najwyżej jedynie do siebie. W tych wersach nie ma przypału, faktycznie sam jeblem jak zobaczyłem 50 letniego tedego w studiu przystrojonym łupami ze sklepu z zabawkami - a te wersy mesa o których mówisz padły a propo tego
Tak samo jak usprawielidiwc mozna kazdy wers, kij lub pochwala zawsze sie znajdzie. Jesli przypieprzasz sie do kogos od jakiegos czasu to lepiej zebys miał amunicje, gdy ten ktos powie sprawdzam. Jesli twoją amunicją jest to ze napisales ksiazke i masz dziecko a ktos inny nie, no to co to jest za amunicja. Bo co kazdy chce miec dzieci lub napisac ksiazke? Mesa boli ze Tede ma resoraki na szafce i migiczocace studio ale sam jak wydawal plyte swiecaca w ciemnosci to jaranko
gdzie jest rap ktory kiedys gral tak mocno ze trzymales kumpla zeby nie chcial wpasc w policje
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Moglby tez zaczac sprzedawac np. tarcze z japa tedego i w komplecie takie przyklejane gumowe zakladane na palec "coś" tyle ze w ksztalcie jąder. Nazwac to "odkleiło mi się..." zapakować jako grę i dorzucać do tego cd z dissem.

Dlaczego nie ma w polsce takich beefow z rozmachem tylko krotsze/dluzsze czekanie na kolejne dissy i tyle? Kiedy oponentowi mozna dojebac na rozne sposoby prowokujac do coraz bardziej wymyslnych odpowiedzi
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Post autor: Oportunistycznyebaka »

A propo słynnego obszczanego zdjęcia poruszonego przez Tedego. Przesłuchałem sobie ostatnio beef Mesa z Masseyem i może owa fotografia uwieczniła scenę tuż po spotkaniu obu Panów? Gdzie ten koncert był, ma ktoś jakieś info?

https://m.youtube.com/watch?v=NioJX_6Cu70

Od 0:46 dla ułatwienia
stachu

Post autor: stachu »

2rzyn pisze: 20 sie 2025, 17:42 Moglby tez zaczac sprzedawac np. tarcze z japa tedego i w komplecie takie przyklejane gumowe zakladane na palec "coś" tyle ze w ksztalcie jąder. Nazwac to "odkleiło mi się..." zapakować jako grę i dorzucać do tego cd z dissem.

Dlaczego nie ma w polsce takich beefow z rozmachem tylko krotsze/dluzsze czekanie na kolejne dissy i tyle? Kiedy oponentowi mozna dojebac na rozne sposoby prowokujac do coraz bardziej wymyslnych odpowiedzi
haha polskim chlopakom brakuje luzu po prostu, ewentualnie fantazji. Pieniądze to nie wszystko.
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

2rzyn pisze: 20 sie 2025, 17:42 Moglby tez zaczac sprzedawac np. tarcze z japa tedego i w komplecie takie przyklejane gumowe zakladane na palec "coś" tyle ze w ksztalcie jąder. Nazwac to "odkleiło mi się..." zapakować jako grę i dorzucać do tego cd z dissem.

Zdjecie jest z okresu cygaretek i kapelutków, czyli gdzieś 2006-2008, a beef z Masseyem jest starszy.
W ogóle ktoś zna genezę tego beefu? Kiedyś pewnie wiedziałem, ale juz nie pamiętam, podejrzewam ze był on mocno na siłę i Mes po prostu chciał się na kimś wyżyć :lol: niezłego sobie wziął przeciwnika, przecież ten Massey to był łak jak nie wiem. Ale jeden numer miał niezły (Mam to w sobie )
arystokrata91

Post autor: arystokrata91 »

Chujowo wyglądam w czapkach
Powiedziała mi kiedyś panna
:wall:

Fazę miał niezłą z tymi kapeluszami XD
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Karkovsky pisze: 20 sie 2025, 18:51 beef z Masseyem jest starszy.
W ogóle ktoś zna genezę tego beefu?
No od tego chyba, tak sobie Mes różnych słabiaków podissował (ale poza Jakuzą i Masseyem nie kojarzę o kogo jeszcze chodzi)

CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Ło kurwa nie słyszałem tego literalnie ponad 20 lat. ^ Pamiętam, że jarałem się tymi podwójnymi w ogólniaku.

Co do Masseya, to jego opus magnum to oczywiście Palimy Lole i niezapomniane barsy jego starego.

Melanże wojaże sympatią darzę!
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

Edas kocur. Pamiętam te komentarze do Masseya, ze zjada go własny stary :lol:
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Edas chyba pomagał synowi w beefie z Młodym M nawet :rotfl:
Awatar użytkownika
LuvSic

Post autor: LuvSic »

2rzyn pisze: 20 sie 2025, 16:26 "Ej didżej, daj glosniej ten bit, nic kurwa nie slysze"

Yo, jaki kurwa pjus? Dla mnie jesteś raczej pijus.
Wsadzić chuja tobie w input debilu?
:rotfl:
DjPendzel

Post autor: DjPendzel »

WITAM CIE PIOTRZE
Jedzenie kebabów i słuchanie chujowego rapu
Tak wygląda życie wielu polaków
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

oldschool pisze: 20 sie 2025, 15:30 Mes jak to czytasz to dawaj najlepiej w formie lajta z donejtami reakcję na diss Tedego, gdzie po każdej linijce będziesz zatrzymywał i reagował czy dobra czy nie.
jak on komputera nie ogarnia
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

edas rapuje, koncertuje, nikogo nie dissuje, chyba, że naruszysz jego rodzinę i nazwiesz chujem@Bolo
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
francocarlos

Post autor: francocarlos »

moze w mesie od tamtego czasu siedzialo, ze stary jego oponenta slucha peknietego jeza i to tez byl przyczynek do zaczepek tedego <rozkminka>
Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

Post autor: jotwupe »

Za te słowa o Ukrainie to akurat props dla Mesa, choć nie jestem przekonany co do autentycznych intencji.
Nie można przypierdalać się do artysty że idzie pod prąd i rzuca hasło, które zmusza do przemyśleń i jest wbrew prymitywnym przekazom politycznym. Taki powinien być rap, wzbudzać dyskusję, szokować, a nie pucować dupy spiętym prawicowcom i niefajnopolakom, co jest najprostsze patrząc na sukces Jarosława Kaczyńskiego.
Mój styl życia to Piątkowo
Twój styl życia to chujowo

"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

A czy Paluch jest fajnopolacki czy niefajnopolacki?
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

obie grupy streamuja plyty i kupuja koszulki
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

jotwupe pisze: 20 sie 2025, 23:51 Za te słowa o Ukrainie to akurat props dla Mesa, choć nie jestem przekonany co do autentycznych intencji.
Nie można przypierdalać się do artysty że idzie pod prąd i rzuca hasło, które zmusza do przemyśleń i jest wbrew prymitywnym przekazom politycznym. Taki powinien być rap, wzbudzać dyskusję, szokować, a nie pucować dupy spiętym prawicowcom i niefajnopolakom, co jest najprostsze patrząc na sukces Jarosława Kaczyńskiego.
to, tylko że nieironicznie
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Juz niedlugo, juz w nocy, ciag dalszy
Jarandoooooo!!!!
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
ODPOWIEDZ