"Pedalstwo" w polskim rapie
Re: "Pedalstwo" w polskim rapie
Wojciech Modest Amaro miesza zupę fujarą
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
gods bidness pisze: ↑20 sie 2025, 13:19 Osobiście jak już zapragnę mocnego, intensywnego pedalstwa z głośników, to wpisuje OKI w youtube i wybieram pierwsze lepsze, np. to:
Wszystko jest tu do cna pedalskie. Można to wrzucić do wikipedii jako definicję. Od tekstu, przez jego wygląd, jego głos i wtyczki, wizerunek i teledysk, który wygląda jak filmik dla dzieci na yt z kart na czasie w stylu - Z MOJĄ MAŁĄ WSKOCZYŁEM Z TRAMPOLINY DO BASENU WYPEŁNIONEGO 30 TYSIĄCAMI KOLOROWYCH KULECZEK!!!
Bardzo proszę o wytłumaczenie, co tu jest takiego muzykalnego, eksperymentalnego i odkrywczego. Bo to piąta woda po kisielu murzynów sprzed 10 lat i tekst w stylu "moje życie to bycie w odbycie (ale 30 tys stóp nad ziemią - czaicie? wycieczka samolotem kurwo mała!) pamiętnik gówna".
Foki, skoki, sroki, koki wszędzie jest OKI.![]()
czy jest w pl rapie gość, ktory bardziej niz oki chce byc jak murzyny z atlanty?
Wieczna kłótnia gimbusów na forach nie zmieni tego w żaden ze znanych mi sposobów bo zwyczajnie opiera się na pierdoleniu niedojebanych dzieci wczutych w wikipedię i funkcję wybierania kolorów czcionki.
Czemu on układa ręce w takie dziwne coś? Co to znaczy?
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
to pląsawica
Ja przyznam że wolę Bedoesa niż Okiego xd Oki dla mnie największe dno
- marmolad_k2
Dokladnie prawdziwi mezczyzni depiluja bile a nie je pedalsko gola
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
a Jimson na GWPI nawijał, że ma dość pedałów w brylach od podwójnych
Pih na kwiatach zła jednoznacznie zamanifestował swoje poglądy wobec zniewieściałego nurtu w rapie
Spoiler
Roznosi mnie duma, niech igrają w dark roomach
(...)
Wiesz co ich boli? nie dam się zniewolić
Mężczyzna, hetero, Polak, katolik
jak ja tego kasztana okiego nie znosze jak widze jego morde to czuje zażenowanie. kto go w ogle slucha? dzieci +/- 12? jak na moje to nawet nie jest entry level niuskul.
Wieczna kłótnia gimbusów na forach nie zmieni tego w żaden ze znanych mi sposobów bo zwyczajnie opiera się na pierdoleniu niedojebanych dzieci wczutych w wikipedię i funkcję wybierania kolorów czcionki.
E tam props dla okiego za bycie taki jaki chce byc, nawet ciekawie nawija a rymy z okim spoko, ten numer o jeremim jeden z rzadkich numerow ktorych potrafie sluchac od tego pana ale sporo osob sie jara wiec props dla niego
Czekamy na remix manekina z mata
Czekamy na remix manekina z mata
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
ten oki bardziej słuchalny jest niz mata
Drinu, czyli Jędrzej Demianiuk, to pierwszy polski wyoutowany raper – na dodatek nawija o byciu gejem – i to nie jedną czy dwie piosenki, ale cały album, który nazywa się „PROJEKT GEJ x RAP” i ukazał się 30 czerwca.
W wywiadzie w najnowszej „Replice” Drinu opowiada o… swoich homoerotycznych snach z Andrzejem Piasecznym, a także o tym:
Jak wpadł na pomysł albumu w całości poświęconego sprawom LGBT?
Czy zna podobne albumy za granicą?
Co sądzi o sukcesie, którym cieszy się Lil Nas X?
Jak jego projekt został przyjęty w środowisku raperów?
Co się stało, gdy wyjawił pierwszemu chłopakowi – heterykowi, że się w nim zakochał? (i która piosenka z płyty jest właśnie o tym doświadczeniu?)
Jak doszło do jego współpracy z raperką Gonix?
Dlaczego ma raczej niechętny stosunek do social mediów?
Jak to się stało, że ma chłopaka, który jest Węgrem?
"Zdarzyło mi się być w życiu odsuniętym, skrytykowanym. Często przedmiotem tej krytyki była „kobieca energia”, która mi towarzyszy np. w gestach. Zauważyłem, że również wśród ludzi LGBT brakuje czasem tego szacunku. Zapominamy, że nawet jeśli coś nas łączy, to nadal możemy być zupełnie inni. Inni geje krytykowali mnie za to, jak się ubieram, albo za chęć posiadania męża, co podobno jest dążeniem do heteronormatywnych wzorców. Cóż, tak, chcę mieć męża."
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Kiedy jesteś tak nieinteresujący że musisz opierać całą swoją osobowość na swojej orientacji
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
- Pomiot_Liryczny
myślę że aktualnie matę można nazwać pedałem
Przekaz głęboki kurwa jak głębokie gardło

- marmolad_k2
Kiedyś na bece z lokalnych ktoś postował jakiś antyhomo, katolski rap i on był bardziej pedalski od połowy raperów z tego tematu, pamięta ktoś?
- Pomiot_Liryczny
https://www.youtube.com/watch?v=W-dudCgx42Imarmolad_k2 pisze: ↑20 sie 2025, 15:34 Kiedyś na bece z lokalnych ktoś postował jakiś antyhomo, katolski rap i on był bardziej pedalski od połowy raperów z tego tematu, pamięta ktoś?
Przekaz głęboki kurwa jak głębokie gardło