Tede - Elliminati (2013)
Re: Tede - Elliminati (2013)
mam podobnie, jako całość słabo to się zestarzało, ale do niektórych numerów wracam regularnie i podobnie mam na kurcie
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
- Cz4rny1337
- Moderator
to wina tego, ze tdf zawsze za duzo tych kawalkow wrzucal odkad zaiks liczyl cdx2 i trzeba samemu selekcje robic

przez calosc na raz ciezko przebrnac bo jednak to kurde bite dwie godziny, ale jest duzo fajnych momentow, oprocz wymienianych to fajny refren w "to takie smutne" bo zmiany akordow lekko biorą z zaskoczenia (chociaz tekstowo numer żaden)
- FruitOffTheWall
ostatnia dobra płyta rapera tede
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
- marmolad_k2
Bo potem zaczął robić bardzo dobre.
Elliminati>vanilla>kurt
Jakby wieprzu skończył tak kariere, to bylby dla mnie goatem pl rapu
Jakby wieprzu skończył tak kariere, to bylby dla mnie goatem pl rapu
Wieczna kłótnia gimbusów na forach nie zmieni tego w żaden ze znanych mi sposobów bo zwyczajnie opiera się na pierdoleniu niedojebanych dzieci wczutych w wikipedię i funkcję wybierania kolorów czcionki.
Przesłuchałem po latach, bo takie dobre opinie tu sadziliście no i nie. Ani klasyk, ani nie najlepsza płyta Tedego. Zestarzało się to okropnie, gdyby to było 12 najlepszych numerów to wtedy nad klasykiem bym się mógł zastanowić. W sumie wolałem mieć w pamięci, że lepsza ta płyta była niż faktycznie jest.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Niestety sprawdziłem dzisiaj to + Kurta i w mojej głowie to brzmiało w chuj lepiej.
Szklane domy dojebany traczek, poza tym Tak się robi hip-hop 2, Jak Nie My to Kto, Bmw Radio, Easy Rider, Biały Murzyn, Tulipan.
Reszta albo się zlała, albo stypex.
Szklane domy dojebany traczek, poza tym Tak się robi hip-hop 2, Jak Nie My to Kto, Bmw Radio, Easy Rider, Biały Murzyn, Tulipan.
Reszta albo się zlała, albo stypex.
Najlepszy numer z tamtego okresu redego to 5 remix. Perfekcyjny rap. Remix 100 x lepszy niz oryginal. A to nawet na plycie nie bylo.
jedna z plyt do ktorej ciezko sie wraca
bo bity na tamte czasy byly zajebiste ale sie szybko zestarzaly, dlatego ze byly za proste
samo rap dalej dobry
Dodano po 41 sekundach:
ale to wlasnie przez prostote bitow
bo bity na tamte czasy byly zajebiste ale sie szybko zestarzaly, dlatego ze byly za proste
samo rap dalej dobry
Dodano po 41 sekundach:
no podobnie kiedys odpalilem sobie, mowie przypomne ten sztos a tu wielki zawod
ale to wlasnie przez prostote bitow
- Vasco de Balboa
Zgadzam się z opiniami dotyczących strasznego zestarzenia się Elliminati. Nadal to jest przyzwoita płyta, jednak zapamiętałem ją jako zdecydowanie mocniejsze wydawnictwo. Klasycznie w przypadku Tedego, jest za dużo najebane tracków co psuje odbiór całości, jednak poszczególne tracki są dobre.
-
PasjaMusic
- Zbanowany
Spoko teledyski były do albumu Też
Zastanawiam się dlaczego akurat na tej płycie Tedzik się odkuł? Na Mefistotedes robił już podchody pod podobny styl, momentami dużo bardziej agresywny i lepszy, dodatkowo nie była to tak dobra płyta jak Kurt Rolson np, gdzie czuć że Tedzika puściło już ciśnienie i robi muzę na luzie. Myślicie że Tede korzystał z usług stylistki i jego metamorfoza wizerunkowa mogła mieć wpływ na sukces albumu?
vs
Jak dwie różne osoby, jak
Spoiler

Spoiler

tede zmienił na elliminati styl rapowania jednak. przed nagraniem wyjechał do stanów w tripa i wrócił jako odmieniony człowiek, zapuścił brodę, przestał skrzeczeć, wrócił do gęstych wielokrotnych.
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
nie pamiętam kiedy ostatnio słuchałem ten album jako całość, temat podbity to w sumie odsłucham to jako album
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Ja odsłuchałem, tak właściwie po raz trzeci albo czwarty w życiu. Nie jest to album który robi na mnie wybitne wrażenie. Kurt Rolson jest znacznie lepszy.
Dodano po 14 minutach 33 sekundach:
I dlatego też zastanawiam się: dlaczego akurat Elliminati kliknął? A nie np Kurt Rolson czy Mefistotedes?
Dodano po 14 minutach 33 sekundach:
I dlatego też zastanawiam się: dlaczego akurat Elliminati kliknął? A nie np Kurt Rolson czy Mefistotedes?
bo w dobrym czasie to puscil i single (ktore sie zajebiscie przyjely) przypominaly to co sie dzialo w tym czasie w ameryce
no bo to tutaj zmienił estetykę swojego rapu. kurt to było rozwinięcie tego stylu rapowania. mefistetedes ma te nowe trapowe bity (w tym najlepszy bit w historii polskiego rapu w utworze tetrahydrokannabinol) ale tede tam dalej rapuje jak z czasów jakiejś ścieżki dźwiękowej, to po prostu było nieatrakcyjne i już kompletnie wyeksploatowane. i tak się dziwie, że tede tak długo ten styl rapowania ciągnął i wcześniej się nie skapnął że to patent na max 1 album. szczególnie to bolało w uszy na beefie z rychem, gdzie brzmi jak kastrat na tle peji.
złap książkę, złap reset
free smly
free smly