[beef] Eripe - Bedoes

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Re: [beef] Eripe - Bedoes

Post autor: Cz4rny1337 »

WesolyJozek pisze: 15 sie 2025, 19:08 Nie sądzę, raczej cala przygoda Eripe z hibhobem to brak ruchow w strone jakiejkolwiek monetyzacji. Swego czasu mial swietne liczby jak na underground, gral jakieś koncerty, sprzedawali koszulki, a chlop najpierw wycial sobie z fb fanow ponizej 18 lat, nie wydal żadnego legala w Stepie a potem po prostu przestal robić hibhob. Co by nie mówić dla chlopa rap był i pozostal zajawka, widocznie życie pt. etat zonka i brak rozpoznawalnosci mu odpowiada. I żeby nie było nie jest to nic za co bym go chwalil ot decyzja. Ja bym wolal być sławny
juz bylo ustalone, ze całą podwaliną beefu i dissow jest przekonanie eripe o tym, że ma taki wielki talent, ale nikt go nie rozumie i nie zarabia na tym - dlatego leci pod bit - co Cie boli, że mioush/bedoes/bambi może zarobić????

a juz nie wspominajac o reszcie tej ekipy

zreszta to byla hiperbola, bo nie rozumiem w czym problem ze se rzuca hajs jak juz ktos go pochwalil, a nie placi za recenzje - se ma se da

Dodano po 9 minutach 54 sekundach:
fifi pisze: 15 sie 2025, 21:56
nie wiem czy bylo ale chuj mnie to obchodzi
Ty no banger i kozak, mogli to od razu wrzucic, idealnie
Obrazek
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

A co sądzicie o tym że na koncercie Cpaj Stajl których bedi miał czapkę w helikopter w ogniu było przyzwolenie na krzyczenie przez Boskiego Romana jebać Bedoesa i wszyscy łącznie z Alickiem i crank allem krzyczeli? Gdzieś zniknął mój post na ten temat.

Chujowa akcja ze strony Cpaj Stajlu czy to jest hip hop i na bedoesa w Krakowie się po prostu sra?
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

pewnie cały kraków sra na bedoesa i jest to zrozumiałe

ale jakie to ma znaczenie
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
Sivestro

Niby żadne ale wiesz, ubrał se czapkę Cpaj Stajlu i wrzucił bit Firmy by podkreślić że kocha Kraków i oddaje hołd, a patokalipsa przynosi Krakowowi wstyd

A wyszło jak wyszło

Już nawet nie wspominając o Peji i Decksie.

Sam mieszkam w Krakowie no i nie wiem, w tym konflikcie słyszałem że tylko Deys był za Bedim z krakowskich raperów.
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

Cz4rny1337 pisze: 16 sie 2025, 0:14
WesolyJozek pisze: 15 sie 2025, 19:08 Nie sądzę, raczej cala przygoda Eripe z hibhobem to brak ruchow w strone jakiejkolwiek monetyzacji. Swego czasu mial swietne liczby jak na underground, gral jakieś koncerty, sprzedawali koszulki, a chlop najpierw wycial sobie z fb fanow ponizej 18 lat, nie wydal żadnego legala w Stepie a potem po prostu przestal robić hibhob. Co by nie mówić dla chlopa rap był i pozostal zajawka, widocznie życie pt. etat zonka i brak rozpoznawalnosci mu odpowiada. I żeby nie było nie jest to nic za co bym go chwalil ot decyzja. Ja bym wolal być sławny
juz bylo ustalone, ze całą podwaliną beefu i dissow jest przekonanie eripe o tym, że ma taki wielki talent, ale nikt go nie rozumie i nie zarabia na tym - dlatego leci pod bit - co Cie boli, że mioush/bedoes/bambi może zarobić????

a juz nie wspominajac o reszcie tej ekipy

zreszta to byla hiperbola, bo nie rozumiem w czym problem ze se rzuca hajs jak juz ktos go pochwalil, a nie placi za recenzje - se ma se da

Dodano po 9 minutach 54 sekundach:
fifi pisze: 15 sie 2025, 21:56
nie wiem czy bylo ale chuj mnie to obchodzi
Ty no banger i kozak, mogli to od razu wrzucic, idealnie
Nie sądzę żeby Eripe uważał się za niezrozumianego, moim zdaniem po prostu hibhob jest dla niego zajawa i nie chciał robić kariery. Chuj wie co by było jakby poszedl w mainstream i nagrywal jakieś ckliwe numery o tym że kiedyś nienawidzil a teraz kocha.
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
Sivestro

Musiałby stać się drugim Grubym Mielzkym który jak wiemy dość ciężko zniósł wejście w mainstream i potracil wielu og fanów
Awatar użytkownika
francocarlos

Post autor: francocarlos »

Jose pisze: 16 sie 2025, 0:20 pewnie cały kraków sra na bedoesa i jest to zrozumiałe

ale jakie to ma znaczenie
troche to umniejsza jego przewadze, bo ewidentnie chcial przykozaczyc znajomosciami, a tu taki chuj

wersja z podkladem od 50c kozak
Awatar użytkownika
risktaker

Post autor: risktaker »

Nie no Rip raczej od początku wiedział, że się do mainstreamu nie nadaje. Po starych kawałkach można stwierdzić, że był raczej lekko wyizolowanym od społeczeństwa nonkonformistą. Na koncertach musiał nieźle dawać w szyje, żeby w ogóle wystąpić, gardził całą komercją, środowiskiem itp. Wolał pozostać w cieniu i rzucać pancze na zepsutą wg niego branżę, której częścią nigdy nie chciał zostać. Taką świadomie obrał drogę, a nie jakiś ból dupska. Jak zaczął rzucać ksywkami/grupami to nawet były propsy, że nie strzela tylko w powietrze (jak Laik).

Akurat tak się ciekawie złożyło, że zareagował Bedi, który już jest doświadczony w beefach i mimo tego całego bipolara skillsy rapowe ma na poziomie.
Helikopter w ogniu to kozak totalny, chociaż ciężko uwierzyć, żeby Bedoes to napisał patrząc po ilości referencji. Eripe ten wkurw i ofensywny wydźwięk z Rapuj Kurwo mógł przełożyć na dalsze dissy bo później brakło charyzmy. Mimo wszystko, utrzymał jakiś tam poziom i zagrywka z bitem i wsparciem Rycha mega dobra. Bedoes zaskoczył pozytywnie, po Eripie cudów nie można było się spodziewać po kilku latach przerwy. Dla mnie beef remisowy ale solidny.
Jak pisał @Ocherz ta potyczka wyszła dobrze dla jednego i drugiego. Borys podniósł street credit, przypomniał, że umie w grę beef, a Sebastian odświeżył ksywkę i zaliczył głośny powrót jak na podziemnego rapera. Wygrał hip hop. :cool:
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Sivestro pisze: 16 sie 2025, 0:16 A co sądzicie o tym że na koncercie Cpaj Stajl których bedi miał czapkę w helikopter w ogniu było przyzwolenie na krzyczenie przez Boskiego Romana jebać Bedoesa i wszyscy łącznie z Alickiem i crank allem krzyczeli? Gdzieś zniknął mój post na ten temat.

Chujowa akcja ze strony Cpaj Stajlu czy to jest hip hop i na bedoesa w Krakowie się po prostu sra?
A przypadkiem Ćpaj Stajl nie udostępniło dissu Bedoesa na swoim IG chwilę po premierze i jakieś tam propsy? Wydaje mi się że tak było, trochę słaba akcja jak tak, ale mogę się mylić
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Yossarian

Post autor: Yossarian »

Nie wiem jak można stwierdzic że wygrał eripe, to tak jakby powiedziec że mes rozjebał tdfa.
Helikopter w ogniu to jest przekozak totalny, na ten moment tylko Truman show może się z tym równać.ilosc linii która tam pada, które są po prostu doskonale i błyskotliwe przekracza jakiekolwiek oczekiwania które dorosły słuchacz mógłby mieć. Dodatkowo: czas odpowiedzi, delivery top topow, eripe? No coz przynajmniej poprawnie dał, ale na Borka to zdecydowanie za mało, myślę że nie spodziewał się tego co dostanie, dodatkowo odpadnięcie na strzała który w końcu nie wiadomo czy był z partyzanta czy nie słabo wygląda eh
Awatar użytkownika
Krynew

Post autor: Krynew »

Burak pisze: 16 sie 2025, 7:24
Sivestro pisze: 16 sie 2025, 0:16 A co sądzicie o tym że na koncercie Cpaj Stajl których bedi miał czapkę w helikopter w ogniu było przyzwolenie na krzyczenie przez Boskiego Romana jebać Bedoesa i wszyscy łącznie z Alickiem i crank allem krzyczeli? Gdzieś zniknął mój post na ten temat.

A przypadkiem Ćpaj Stajl nie udostępniło dissu Bedoesa na swoim IG chwilę po premierze i jakieś tam propsy? Wydaje mi się że tak było, trochę słaba akcja jak tak, ale mogę się mylić
Cool P wrzucał oba dissy na insta i jest nawet jego komentarz z serduszkiem pod postem Bedoesa z wrzutką helikoptera w ogniu, ale jak widać dostał reprymendę skoro krzyczał razem z Bosskim xD

https://zapodaj.net/images/433c921837ec0.jpg
Ostatnio zmieniony 16 sie 2025, 8:18 przez Krynew, łącznie zmieniany 2 razy.
Kocham, pozdrawiam
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Zachowanie podłe ze strony krakowskiej sceny

Ciekawe co na to Furiat NH, mam nadzieję że chociaż on jest normalny
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
LESNYBARBPL

Post autor: LESNYBARBPL »

Burak pisze: 16 sie 2025, 8:17
Ciekawe co na to Furiat NH, mam nadzieję że chociaż on jest normalny
leży jeszcze najebany w śmietniku po piąteczku
Awatar użytkownika
Sivestro

Krynew pisze: 16 sie 2025, 8:14
Burak pisze: 16 sie 2025, 7:24

Cool P wrzucał oba dissy na insta i jest nawet jego komentarz z serduszkiem pod postem Bedoesa z wrzutką helikoptera w ogniu, ale jak widać dostał reprymendę skoro krzyczał razem z Bosskim xD

https://zapodaj.net/images/433c921837ec0.jpg
O proszę, to sporo zmienia, chujnia jak tak
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Chorągiewki, chuje do szczania, psie końcówki
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Oby ktoś pocisnął z nich wszystkich z krk całe 2115 to zobaczymy czy Bedoes taki odważny dopiero jak sie okazało że przeciwnik jest na strzała w walce na żywo

Ale i tak wygrał ten beef z palcem w dupie, chociaż cała ta otoczka działa na bardzo lekki plus Eripe
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Sivestro

Bedoes po wydaniu helikoptera w ogniu rozjebał i wydawało się że wszystko już będzie po jego myśli, ale zaczął potykać się o własne nogi i sam sobie to zrobil czyli dodał do tego wszystkiego goryczy ma czym zyskał Eripe

- niewypał na narodowym, ludzie nie bawili się na 2115 przed 50 centem i Bedi musiał palnac glupawe przemówienie które tylko poddymilo - potwierdzenie tego co nawijał Eripe, jaki dziś się wylosuje Bedi, przytulasny czy wstrętny, wkurwiony czy milutki
- spamowanie 50 storkami
- sytuacja z wykorzystanym i otagowanym przez Kubiego bitem z Mam Wyjebane
- oświadczenie Bosskiego Romana
- ogólnie nieudana próba wylizania dupy Krakowowi
- rzucanie hajsu skopzorowi który go spropsowal
- 40 minutowe rozmowy wychowawcze z fanpagem który skrytykował jego wystąpienie na narodowym i ogólnie tą jego mentalna sinusoidę, aż usunął post
- ogólnie odpisywanie na zbyt wiele komentarzy, coś jak Mes
- branie Pei i Decksa na litość że 10 letniemu Borkowi pekloby serce a ci dali bit Eripe niewzruszeni
- chujowy bit od crackhouse pod Helikopter w Ogniu

Kurwa mać jakby nie te punkty i beef zakończyłby się na Helikopterze w Ogniu to ciężko byłoby coś zarzucić Borkowi (poza pojedynczymi populizmami, wyolbrzymianiem swojej patologii i 20 razy wypominaniem chlania Eripe).

Ale pogubił się w pewnym momencie mocno i wyszło tak że sporo niesmaku na sam koniec wyszło a Eripe zyskał.

I tak uważam że był to ZAJEBISTY beef i będę go zajebiście wspominał.
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

Dla mnie biorąc to wszystko pod uwagę to remis. Bedi jak Jagielonia w czwartek, oddał wygrany mecz w ostatnich minutach, a ten bit od Ryszarda to jak wolny pośredni dla Eripe xD
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Sivestro pisze: 16 sie 2025, 11:43 40 minutowe rozmowy wychowawcze z fanpagem który skrytykował jego wystąpienie na narodowym i ogólnie tą jego mentalna sinusoidę, aż usunął post
Akurat tam to bym się nie zdziwił jakby padło od Bedoesa zdanie typu "zastanów się dwa razy zanim coś wrzucisz" a ten ulung "dobra dobra już usuwam"

Biorąc pod uwagę jakość postów na tym fanpage, która jest chyba najgorsza wśród wszystkich rapowych to taka rada wcale zła by nie była.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

ciezko oddac remis jak sie wjebalo takie bramki wczesniej a przeciwnikowi co najwyzej wpadl farfocel
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
ODPOWIEDZ