Przede wszystkim taki, że przesiąkła jego poglądami i obecnie jej osobowosc jest ich odbiciemphobos pisze: ↑14 sie 2025, 21:13taki, że jej łóżkowy warsztat jemu zawdzięcza xd@Bolo@BoloCz4rny1337 pisze: ↑13 sie 2025, 22:03 ale jaki to punch??? gdzie tu jest punch? Że zawdzięcza Quebo że zdradzał swoją byłą i się rozstali???
[beef] Eripe - Bedoes
Re: [beef] Eripe - Bedoes
Dajcie ankietę kto wygrał bo to już raczej finito beefu, zobaczymy ile jest rondlarzy na ślizgawce
ciekawe czy po latach jak widzi, że bedi ma deala z prosche nie żałuje, że mu nie dała
Bosski jak typowa chorągiewa, na początku miał wyjebane, ale jednak nie ma: https://glamrap.pl/bosski-roman-tez-by- ... _UeHKPeNNQ
Ciekawe czy Firma miała wszystkie sample wyclearowane, albo nie mieli sampli tylko same grane bity.
Bo jak mieli to ciekawe co twórca oryginały sądził o wykorzystywaniu jego dzieła do takiej muzyki jaką oni robili xD
Oczywiście idąc logiką Bosskiego, bo jak dla mnie rap to kultura oparta na samplowaniu i powinien mordę zamknąć.
// A dobra te słowa o nieatakowaniu nikogo na twórczości to od Zicha, więc zmienić Firmę/Bosskiego i sens zostaje ten sam
Że gość na którego bicie leciało:
Ciekawe czy Firma miała wszystkie sample wyclearowane, albo nie mieli sampli tylko same grane bity.
Bo jak mieli to ciekawe co twórca oryginały sądził o wykorzystywaniu jego dzieła do takiej muzyki jaką oni robili xD
Oczywiście idąc logiką Bosskiego, bo jak dla mnie rap to kultura oparta na samplowaniu i powinien mordę zamknąć.
// A dobra te słowa o nieatakowaniu nikogo na twórczości to od Zicha, więc zmienić Firmę/Bosskiego i sens zostaje ten sam
Że gość na którego bicie leciało:
Coś takiego pierdoli to jest hit. Ubodło tych wielkich zasadowców to, że jak obsrali Bedoesa, to on obsrał ich zamiast błagać o pozwolenie i składać hołd przed wielkim Pomidorem, który jest analfabetą (ofc Pomidor props), to se wjebali acapelle na bit CrackHouseChuj że z nimi, oni mają tak padakę
Własnym chujem się wyjebią w końcu we własną srakę
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Rozjebalo mnie jak Bosski wypowiedział słowo "Gęg"
bez przesady, potrafi co najmniej pisać
Dodano po 27 sekundach:
Znaczy się na komputerze może i potrafi, ale czy są jakieś rękopisy freestyli Pomidora? Eldo takowe miał, ale nie chciał sprzedać.
Z kłap kłap to chodzi o akcje po bombie, bedoes godzinę kłapał dziobem, tłumaczył się, wymuszal pogodzenie, opowiadał jak miał przejebane i jak pociski Eripe go traumatyzowaly, aż Eripe na odpierdol dał mu grabe.The Bitch Fucker pisze: ↑14 sie 2025, 21:13Bo zarapował w nim:
"Ja mam w Ciebie wyjebane, a Ty dziobem — kłap, kłam"
Podczas gdy to on:
1. Od lat zaczepiał i obrażał oponenta w sieci,
2. Jako pierwszy nagrał diss w tym beefie.
Kto ma w kogo wyjebane? Kto robi dziobem "kłap kłap"?![]()
Już abstrahując od jakiegoś szerszego kontekstu pierwotnego utworu, w którym Peja dissował ludzi zazdroszczących mu pieniędzy i sukcesu. Z tej dwójki, niezależnie od sympatii, zarówno sukces jak i pieniądze nieporównywalnie bardziej wyszły "Młodemu Borkowi". Kompromitacja rondlarza, pogódźcie się z tym.
A co do Pomidora to on nawijał coś ze nauczył się pisać w więzieniu, a teraz czyta to ulica xdd
- gods bidness
Dlatego właśnie potrzeba młodego goata, którego zarys przedstawiłem w kompromitacji cwela, bo te stare dziadki rapowe coraz mniej znaczą na scenie, ale coraz bardziej próbują bronić terenu i prymatu nad stadem. Poczuwają się dyktować młodym co to jest hip hop, a co nie jest i robić jakieś nerwowe ruchy, zamiast się martwić jak do emerytury pociągną, bo ja uważam, że jeszcze z 5 lat max i się skończą koncerty i lepiej żeby każdy sobie odłożył, bo z etatem będzie ciężko.
A w dżungli są już młode małpy, tylko że same żabsony, bedoesy, quebonafide, oki i inne emopółpedały z pokolenia Z, więc nie ma komu się przeciwstawić i wyrwać sobie prymat jak prawowita alfa małpa w stadzie. I jak jakiś eripe podskoczy, to go zgaszą liściem, ale jak Peja, to podkulą ogon jak byle proboszczyna przed Rydzkiem.

A w dżungli są już młode małpy, tylko że same żabsony, bedoesy, quebonafide, oki i inne emopółpedały z pokolenia Z, więc nie ma komu się przeciwstawić i wyrwać sobie prymat jak prawowita alfa małpa w stadzie. I jak jakiś eripe podskoczy, to go zgaszą liściem, ale jak Peja, to podkulą ogon jak byle proboszczyna przed Rydzkiem.

TADEK FIRMA elegancko spełnia się muzycznie w filharmoniach

Chuj że z nimi, oni mają tak padakę
Własnym chujem się wyjebią w końcu we własną srakę
- Cz4rny1337
- Moderator
ahahahah a kurwa wielki raper eripe stal i grzecznie sluchal kazania zeby czasami drugi raz na leb nie dostac????? co Ty pierdolisz najlepszego

No takie były relacje ze godzinę stali i gadali, bedoes kłapał dziobem i namiętnie przepraszał, Eripe po bombie podchmielony słuchał, palił se szluga i tyle aż miał dość xd
Bedoes gra jutro koncert w Poznaniu to może uda się z Peją wyjaśnić te uszczypliwości
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Przypominam historię powstania Firmy:

Następnie wskazał na Tadka i mówi: ty masz komputer, więc u ciebie będziemy wszystko nagrywać i będziesz robił bityKiedy bowiem Popek, Pomidor i reszta legnickiego gangu przyjechała do Krakowa, ich głównym zajęciem nie był rap, ale… dolina czyli kradzież portfeli po tramwajach. Wybebeszone, puste skóry po swoich łupach wyrzucali w bramie przy Floriańskiej 14, gdzie funkcjonował wówczas kultowy w pewnych kręgach skate shop Graffiti. A że pracująca tam wówczas ekipa przesiadywała non stop pod sklepem łojąc browary, to nieraz upominali coraz częściej pojawiających się tam złodziei, żeby nie robili przypału, na co słyszeli zazwyczaj tylko: spokojnie ziomuś, wszystko jest OK, niczym się nie martw. Legniccy doliniarze zaczęli się mieszać z krakowskimi hip-hopowcami, wszyscy wspólnie siedzieli na ławeczce i słuchali rapu, aż któregoś dnia Popek podciąga koszulkę, pokazuje dziarę z Tupacem i mówi: nie pierdolcie mi tu; ja dobrze wiem co to jest hip-hop.
Rap wciąż leciał, kolejne dni mijały, a następne skręty zamieniały się w popiół, gdy któregoś popołudnia w tym samym miejscu spotkali się Bosski, Tadek zwany jeszcze wtedy Razorem, Bastek i przyszli pionierzy polskiego gangsta rapu. Popek pokazał palcem wskazującym na Romana Bosskiego i mówi: ty fajny, kur*a, nagrałeś ten kawałek na „KRK Rap Atak” - „Wyprawa nocna musi być owocna”, ty będziesz z nami w składzie. Następnie wskazał na Tadka i mówi: ty masz komputer, więc u ciebie będziemy wszystko nagrywać i będziesz robił bity, a na końcu pokazał na Bastka - ty rapujesz najlepiej w tym mieście, więc nauczysz mnie i Pomidora rapować. Nikt ponoć nie miał tam nic do powiedzenia i tak powstała Firma.
Ciekawe co ojciec Tadka poeta na twórczość syna xD
Krzesimir Debski ostatnio coś hejtowal swojego syna Jimka, to co dopiero stary Tadka musiał sądzić o jego wysrywach xddd
Krzesimir Debski ostatnio coś hejtowal swojego syna Jimka, to co dopiero stary Tadka musiał sądzić o jego wysrywach xddd
Tadek to kolejny ukryty bananowiec w polskiej rap grze?
Pewnie już nie raz myslal czy mu baba rogów nie doprawiła, bo Tadka twórczość idzie łeb w łeb z kula daje fulajesli chodzi o skilsy, najsłabsze ogniwo firmy
Spoiler

Czyli wychodzi na to, że ten Zdzich nie kuma jak YT działa xd