[beef] Eripe - Bedoes

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
ART

Re: [beef] Eripe - Bedoes

Post autor: ART »

a ktos twierdzi ze nie wygral? xD
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

Nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby pisać dissa na gościa, ktory Cie znokautował łokciem. Pewnie to coś przyszło wraz z uderzeniem. Na forumkach mainstream przeważnie był meh, ale to co się dzieje teraz przypomina trochę „beef” pomiędzy laikiem a pezetem. Charakterny podziemiowiec piszący wersy pod linijkę i słownik, przy dosyć spontanicznej konfrontacji zostaje momentalnie wyjaśniony. No i ten mainstream nawet się nie schyla tam, gdzie większość na forum się wesoło tapla.
2do5

Post autor: 2do5 »

Malloy pisze: 05 sie 2025, 9:49 Czyli solar wygrał z laikiem? :rotfl:
przecież laik nagrał niezłego raybana bez spoconych grafomańskich linijek przy czym dobrze go zarapował i dowiózł stylem a solar nigdy nie zbliżył się poziomem nagrywek do bedoesa, skąd żeś wytrzasnął tę analogię
Ostatnio zmieniony 05 sie 2025, 10:04 przez 2do5, łącznie zmieniany 1 raz.
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
georgefloyd

Post autor: georgefloyd »

SxE pisze: 05 sie 2025, 9:25 XDD czekam tylko na komentarz że Bedoes lepszy od Eminema i można zamykać
Oczywiście, że tak. Podaj 5 dobrych piosenek Eminema, które wydał od kiedy Bedi zaczął rapować. Takie, które można odpalić sobie i słuchać dla przyjemności. Nie ma takich. Samo plumkanie, wiecznie spięta dupa i nic więcej. Takie są fakty.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Ten Eripe to w ogóle powinien grzecznie podziękować Bedoesowi za to, że chciało mu się w ogóle go rozjebać na majku, po tym jak go rozjebał na chodniku.
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

ART pisze: 05 sie 2025, 9:51 a ktos twierdzi ze nie wygral? xD
Choćby chłopaki z braku kultury chyba że coś się zmieniło przez te dwa lata, godzina i trzecia minuta mniej wiecej

Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
2do5

Post autor: 2do5 »

mes
Obrazek
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Mes w ciągu narkotyczno alkoholowym może przegapić to wszystko
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
edenmar

Post autor: edenmar »

diemdzi pisze: 05 sie 2025, 9:22 Dawaj odpowiedź Seba, mam nadzieję, że to była podpucha ze strony Ripa i teraz poleci z czymś mocnym
Nie ma szans. Jego jedyną przewagą było liczenie na to, że oponent nie odpowie i zostanie przy pierdoleniu motywacyjnych kocopołów ze sceny. Teraz to już czarno na białym widać różnicę w muzykalności, a lirycznie Bedoes wypadł co najmniej dobrze, więc tu też Eripe nic nie ugra. No w chuj ciężka sytuacja, może nagrać kolejny kwadratowy diss, ale jak tam nie będzie nic zaskakującego, tylko frustracja i wkurwienie, to grubas spokojnie może odpuścić kolejną rundę i czuć się zwycięzcą
jajca pisze: 05 sie 2025, 9:25 Ogólnie nawet gdyby bedoes nic nie odpowiedział albo odpowiedzial chujowo, to i tak eripe nie miałby szans na wyjście z tego z twarzą. Ta kompromitacja z karetką była tak potężna, że nie było z tego ucieczki, a nagrywając te swoje wysrywy pcha się w jeszcze większą kompromitacje, lepiej zrobiłby nie nagrywając niczego.
Z tym się nie do końca zgadzam - nagrywając diss ratował jednak jakoś swój wizerunek u własnego fanbase'u po wpierdolu od grubasa. Tylko tak jak napisałem wyżej, to było takie all in, skalkulowane na brak odpowiedzi. Gdyby się udało to można byłoby uznać, że wyszedł na zero. Teraz to już będzie obrywał i oczywiście z tej perspektywy można uznać, że byłoby lepiej gdyby temat zostawił
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

@Malloy

Nie no, kurwa, Laik nigdy nie był takim kwadratowym raperem jak Eripe i nie opierał swoich dissów na klepaniu podwójnych z chuja tylko miał bardzo dużo dobrych linijek, imo Rayban topka dissów

E: no i podtrzymuję ofc zdanie, że Laik tam win
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

Malloy pisze: 05 sie 2025, 10:05
chłopaki z braku kultury

:lol:
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

nalezy dodac, że skoro eripe szybko nagrał, to uszkodzenie ciała nie było powyżej 7 dni, więc ścigane z prywatnego - w sensie nie mógł sam na siebie donieść :dunno: - przy takich akcjach to policja sama zachęca żeby sobie grabę podać i nie wiem zapłacić za dentystę
Obrazek
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Eripe to się teraz odpali jak Tomek Lis po wylewie
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

Malloy pisze: 05 sie 2025, 9:49 Czyli solar wygrał z laikiem?
powiedzieć, że solar wygrał to jednak za mało. przede wszystkim wyśmiał zasadność laika jako rapera, udowadniając, że ta jego wizja rapu jest sklejona z jakichś wzajemnie sprzecznych bzdurek, które w ciemno mogą kupić tylko emocjonalni niedorozwoje.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
chaya

Post autor: chaya »

ale, że nikt nie zwrócił uwagi na szpilunię w rycha to się dziwię :)
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

gdzie? bo przesłuchałem raz, przeczytałem teraz tekst i nie wiem @Bolo
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Niezłe pedalstwo się tutaj odpierdala
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
ronaldo

Post autor: ronaldo »

Nie wiem jak można uważać że bedoes wygrała, jęczy na bicie, rapem to nie można tego nazwać, tekstowo nienajgorzej jak na bedoesiare ale to nie jest hip hop. A Eripe bardzo dobry numer nagrał, wrócił do starej, dobrej formy.

Ale co dalej? Beef o to że jeden dostał nokaut, trochę nie ma jak tego ciągnąć, zresztą eripe ciężko się będzie przebić przez fanbase bedoesa który jest w niego ślepo zapatrzony. Chyba że starzy fani truskulu nagle się obudzą i zainteresują się tym beefem.
Zostawiłem sygnet,
w twojej starej,
spadł mi z palca,
przez chwilę była coś warta.
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

ronaldo pisze: 05 sie 2025, 10:50 Nie wiem jak można uważać że bedoes wygrała, jęczy na bicie, rapem to nie można tego nazwać, tekstowo nienajgorzej jak na bedoesiare ale to nie jest hip hop. A Eripe bardzo dobry numer nagrał, wrócił do starej, dobrej formy.
:rotfl:
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

@chaya bo kogo obchodzi jakis rychu szanujmy sie.
Ciekawe czy patokalipsa juz napisala o tym dissie na fejsbuku bo oni tak chetnie wszystko smiesznie i kasliwie komentuja tam u nich na fanpejdzu, wiec pewnie cos smiesznego napisali o tym ciekawym dissie :D
Chociaz nie spodziewalem sie ze tam na fejsie znajde w komentarzach uz @kebab
https://www.facebook.com/patokalipsa/po ... 7450233980
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
ODPOWIEDZ