Ghostface Killah - Supreme Clientele 2 (2025)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
many-s

Re: Ghostface Killah - Supreme Clientele 2 (02/2022)

Post autor: many-s »

Groszek pisze: 29 wrz 2021, 8:09 Tak samo nikt nie pamięta jakiegoś redmana, oprócz jakiś truskuli z kijem w dupsu :dunno:
Przepraszam ale co Ty właściwie pierdolisz i do kogo? I gdzie ok, boomer?

Ghostface czy Redman to ludzie, którzy stworzyli podstawy muzyki hip hop. Nie musieli się kontrowersyjnie i dziwacznie przebierać żeby przypodobać się Julkom i mniejszościom seksualnym. Po prostu musieli mieć konkretne skillsy.
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

chuj w jakieś podstawy hip hopu, redman z def squadem robili po prostu świeżą jak na swoje czasy muzykę i to jest po prostu ponadczasowe brzmienie starzejące się zajebiscie
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

gods bidness pisze: 29 wrz 2021, 12:55 Dla mnie to typowy truskul, ale mam troche szerszą definicję niż mosdef, talib kweli common i masta ace.
Redman to wariacki głupkowaty rap, nie ma tam żadnej idei krzewienia hip hopu. Nie jest to truskul i tyle. Poza tym sebring już wyjaśnił kwestie produkcyjne. Brzmienie albumu redmana z mojego avatara to antyteza truskulu.
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

8na10 pisze: 29 wrz 2021, 5:00 https://www.youtube.com/watch?v=922opSdN-HU posłuchaj tego i mi powiedz kto miał gorętsze wersy w 2020, nie że z dinozaurów tylko ogólnie
no ziomek nie będę się z tobą w jakieś wymienianie bawił, jesteś ewidentnie sajko redmana, nieważne co tam sobie wpiszę i tak dla ciebie on jest numerem jeden, dla mnie to jest kompletnie nic ciekawego, w żaden sposób taki kawałek nie wywołuje u mnie chęci powrotu do niego, nie odczuwam żadnej przyjemności ze słuchania go, takie tracki są spoko jak raper nagra coś takiego raz, dwa razy na płytę jako ciekawostka ale do słuchania są chujowe i tyle.
8na10 pisze: 29 wrz 2021, 5:00 Za 3 lata nikt nie będzie o nim pamiętał, tak samo jak dziś nie pamiętasz jakiegoś ugly goda.
:bag: serio skąd ludzie biorą te argumenty w stylu zabawy we wróżkę? Skąd pomysł, że to ma jakąkolwiek wartość? Skąd to wiesz, że nikt nie będzie o nim pamiętał?
Jak Migosi wydali Versace to powiedz mi kto przewidział, że kilka lat później nagrają jeden z najlepszych trapowych albumów ever i dziś będą w tym miejscu w którym dziś są? Albo 21, że będzie w takiej pozycji jak dziś? Albo Thuger po Lifestyle? Albo sięgnijmy dalej i jakiś Soulja Boy czy T-Pain?
A kto przewidział, że tak zajebisty raper jak Lupe Fiasco będzie dziś totalnie zapomniany w mainstreamie? Albo Big KRIT?
Z pizdy są takie argumenty ale już nawet pomijając to to porównanie Ugly Goda do Lil Nas X jest absurdalnie niedorzeczne, to zupełnie inna skala, mały Nas już wydając swoją EPkę potwierdził, że nie jest one hit wonderem bo kręcił dobre odsłuchy na niej, na MONTENERO jest tak samo, sukcesu Old Town Road już pewnie nie powtórzy ale nadal ten album sprzedaje się nieźle, ludzie chcą go słuchać, kręci jakieś tam liczby no i zbiera dobre recenzje i nawet jakby zdjąć z tego tę całą kontrowersyjną otoczkę to to jest po prostu dobry pop-rapowy album, świetnie wyprodukowany z bardzo przyjemny wokalem małego nasa i ja będę do niego wracał chętniej niż do czegokolwiek co Redman wypuścił w ostatnich 20 latach.
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

koniec pisze: 29 wrz 2021, 13:14 no ziomek nie będę się z tobą w jakieś wymienianie bawił, jesteś ewidentnie sajko redmana, nieważne co tam sobie wpiszę i tak dla ciebie on jest numerem jeden, dla mnie to jest kompletnie nic ciekawego, w żaden sposób taki kawałek nie wywołuje u mnie chęci powrotu do niego, nie odczuwam żadnej przyjemności ze słuchania go, takie tracki są spoko jak raper nagra coś takiego raz, dwa razy na płytę jako ciekawostka ale do słuchania są chujowe i tyle.
Ok, jak najbardziej rozumiem twoj pogląd.
koniec pisze: 29 wrz 2021, 13:14 Skąd to wiesz, że nikt nie będzie o nim pamiętał?
Po prostu prognozuję.
koniec pisze: 29 wrz 2021, 13:14 i dziś będą w tym miejscu w którym dziś są?
A gdzie sa? Są bezrobotni i biedni.
koniec pisze: 29 wrz 2021, 13:14 Soulja Boy czy T-Pain?
No a gdzie oni są niby? Przecież to arcychujnia której nikt dzisiaj nie słucha, a ty mówisz o nich w taki sposób jakby sobie wyrobili jakąś znaczącą pozycję na scenie, niczym Snoop w 90s. Nigga pls.
koniec pisze: 29 wrz 2021, 13:14 A kto przewidział, że tak zajebisty raper jak Lupe Fiasco będzie dziś totalnie zapomniany w mainstreamie?
Ja.
koniec pisze: 29 wrz 2021, 13:14 nadal ten album sprzedaje się nieźle, ludzie chcą go słuchać, kręci jakieś tam liczby no i zbiera dobre recenzje
No i co? Wiesz jakie liczby kręcili w swoim prajmie Chamillionaire? Albo Nelly? Juvenile? I kto o nich dziś pamięta? Nie stali się klasykami rapu i tyle. I Lil Nas nie stanie się klasykiem rapu, bo nie ma tego pierdolnięcia które miał np 2pac.
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
sebring

juvenile 400 degreez to jeden z największych klasyków południa ever i to nie jest tylko jakaś moja pojedyncza opinia, zajebista płyta i do dziś wracane jest, brzmienie manka świeżego niepodrabialne jest
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

8na10 pisze: 29 wrz 2021, 13:27 A gdzie sa? Są bezrobotni i biedni.
Say what? Migosi z viralowego hitu zrobili jedne z największych rapowych karier ubiegłej dekady, jak można takie rzeczy pisać, ignorancja w chuj
8na10 pisze: 29 wrz 2021, 13:27 No a gdzie oni są niby? Przecież to arcychujnia której nikt dzisiaj nie słucha
Nieważne czy słucha czy nie, ludzie o nich nadal pamiętają, T-Pain odnosi niezłe sukcesy na twitchu, jego ostatni numer sprzed 3 miesięcy 18 milionów wyświetleń, jak jego nikt nie słucha, to co można powiedzieć o Remanie? Soulja miał pojawić się na jednej z najgorętszych premier tego roku, podobnie jak T-Pain ma jakąś karierę na tłiczu, co chwilę jest o nim głośno jak odwali coś głupiego.
8na10 pisze: 29 wrz 2021, 13:27 No i co? Wiesz jakie liczby kręcili w swoim prajmie Chamillionaire?
Wiem, Chammilionaire nie jest dziś relevant tylko dlatego, że nie chciał i zajął się biznesem i dziś jest jakimś prezesem z kupą siana.
8na10 pisze: 29 wrz 2021, 13:27 Albo Nelly? Juvenile? I kto o nich dziś pamięta? Nie stali się klasykami rapu i tyle.
Nelly jest kultowym twórcą dla pewnego pokolenia jak najbardziej, jego kawałki są klasykami do których się w chuj często wraca, jego sukces był na tyle wielki, że pełno ludzi w polsce ma zajebiste wspomnienia z Dilemna, Hot In Here czy Nawet Just A Dream. Czy to rapowe klasyki to ciężko powiedzieć bo jego muzyka jest gdzieś na pograniczu popu rnb i rapu ale ludzie na pewno o nim nie zapomnieli, skoro ma tracki z ponad miliardem wyświetleń na yt wydane przed erą yt, takie liczby kręcą tylko największe i najchętniej wspominane hity.
Juvenille to inna bajka ale tak jak ktoś wyżej napisał 400 Degreez to klasyk południa, dla mnie większy niż cokolwiek co nagrał taki Redman.
>
8na10 pisze: 29 wrz 2021, 13:27 I Lil Nas nie stanie się klasykiem rapu
a co to znowu za chochoł, to czy ktoś nagra klasyk czy nie, wcale nie wpływa na to czy jest pamiętany. Jest pełno raperów, z klasycznym albumami o których dziś nikt nie pamięta, są też przeciętniaki, które od lat utrzymują się na scenie i ludzie o nich pamiętają.
TheD

Re: Ghostface Killah - Supreme Clientele 2 (TBA)

Post autor: TheD »

Usunięto
Ostatnio zmieniony 26 lut 2023, 23:29 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
TheD

Ghostface Killah feat. Shaun Wiah - Let Me Touch Ya
Ostatnio zmieniony 26 lut 2023, 23:34 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.

#freeardrian

Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

marne
Awatar użytkownika
sebring

ja wiem czy to singiel promujący album jak nawet na streamingach go nie ma tylko na kanale wshh
Awatar użytkownika
gawi

Post autor: gawi »

TheD pisze: 31 gru 2021, 19:29 Chyba pierwszy singiel promujący album
Ghostface Killah feat. Shaun Wiah - Let Me Touch Ya
Dodano po 3 minutach 55 sekundach:
Niestety to pewnie będzie skip na SC2, kiepsko to brzmi.
A mnie się podoba, bardzo lubię oryginał, wspominam zakochiwanie się w mojej żonie w 2004 roku przy tym ;). Także - Ghost brings me memories :oops:
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
TheD

Usunięto
Ostatnio zmieniony 27 lut 2023, 17:43 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.

#freeardrian

Awatar użytkownika
gawi

Post autor: gawi »

Ja jestem sentymentalny po prostu ;). Ale faktycznie jak włączyłem Mario to wersja Ghosta się chowa.
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Awatar użytkownika
sebring

niby człowiek wiedział że raczej nic z tego nie będzie, ale i tak się łudził, no cóż
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

premiera w sierpniu, chyba 8
Awatar użytkownika
Hytry Wałek

Post autor: Hytry Wałek »

8.08.8088
No cat can match me... I'm passing fastly. Who's half as nasty?
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

Mam nadzieję że ktoś mu się wjebał na konto i to nie jest pierwszy singiel z tego... kurwa czegoś bo nazwać to SC2 to herezja.

Wyobrażam sobie, że tak brzmią bity rapowe dla ludzi po udarze.

Po chuj wracać do Mighty Healthy z jakąś kurwa piszczałką. Ci starzy wutangowcy powinni podzwonić po jakichś Darringerach, Madlibach, Conductorach...
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Dobre właśnie. Mighty healthy to almighty benger.
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

Srobre. Mighty Healthy zajebisty kawałek, top 5 GFK luźno, ale jakbym chciał sobie posłuchać Mighty Healthy to bym sobie odpalił Mighty Healthy, a nie jakiś chujowy remix.
ODPOWIEDZ